Overslaan en naar de inhoud gaan
Direct afspraak maken?0900 600 7008

De beste tips om uw hoortoestellen droog te houden

08/02/2017
Redactie Schoonenberg

Als u hoortoestellen heeft, dan is het van groot belang om deze droog en schoon te houden voor het behoud van hun optimale werking.

In de nattere maanden met een overvloed aan regen en periodes met hoge luchtvochtigheid raden wij u aan extra zorg te besteden aan het beschermen van uw hoortoestellen tegen deze elementen.

Bescherming tegen de regen

Water kan uw hoortoestellen beschadigen. Bij slecht weer en hevige regenval is het raadzaam om ze uit te nemen en ze droog en veilig op te bergen. Bescherming tegen de regen is net zo noodzakelijk, als het uitnemen bij het zwemmen of douchen of bij het hevig transpireren tijdens sportactiviteiten.

Een hoge luchtvochtigheid kan de werking van uw hoortoestellen beïnvloeden. Laat uw hoortoestellen daarom nooit achter in de badkamer terwijl u geniet van een stomend hete douche.

Reinig uw hoortoestellen regelmatig

Om uw hoortoestellen tegen oorsmeer te beschermen zijn er oorsmeerfilters ingebouwd. U kunt deze het beste regelmatig schoonmaken, als het nodig is iedere dag. Wanneer u gebruik maakt van cosmetica zoals haarlak, parfum, aftershave of zonnecrème moet u extra voorzichtig zijn om te voorkomen dat er iets van deze producten terecht komt op de hoortoestellen.

Daarnaast is het raadzaam om de hoortoestellen niet bloot te stellen aan extreme hitte en is het uiteraard belangrijk om voorzichtig met de apparaten om te gaan. Laat ze niet vallen en houd ze uit de buurt bij kinderen en dieren.