Overslaan en naar de inhoud gaan
Direct afspraak maken?0900 600 7008

De zoete geluiden van de zomer en de lente

08/02/2017
Redactie Schoonenberg

Lente- en zomerdagen, muziek van vogels in de bomen, het rustige rollen van een golf aan het strand, spelende kinderen buiten in de zon. Dit zijn geluiden van de zomer. Het seizoen brengt zoveel plezier voor de zintuigen. Maar het is ook de tijd gevuld met outdoor evenementen en harde geluiden die een serieus gevaar vormen voor het gehoor.

Sportevenementen

De atmosfeer, het rumoer van de menigte, mega speakers en luchttoeters. Live sportevenementen zijn leuk, maar heel rumoerig. Structurele blootstelling aan harde geluiden, zeker die van motoren bij een autorace, kunnen resulteren in tijdelijke en uiteindelijk permanente gehoorschade.

Concerten

Het luisteren naar je favoriete band of muzikant is heerlijk, maar het volume van de muziek door de speakers staat op een hoog niveau om het geluid in alle hoeken te kunnen brengen. Als u uw gehoor wilt beschermen, wilt u zich in ieder geval niet te dicht bij de speakers op een evenement bevinden , zeker bij een concert.

Vuurwerk

Iedereen houdt van vuurwerk. Het is kleurrijk en geeft een hard geluid. Als u een plek kiest om naar het vuurwerk te kijken, zorg er dan voor dat u niet te dichtbij staat. Vuurwerk kan tot wel 150 decibellen bereiken en gehoorverlies kan al ontstaan bij 85 decibel.

Op het strand

Spring erin, het water is heerlijk, maar droog je oren na het zwemmen. Kantel uw hoofd naar beide zijden om eventueel water wat achtergebleven is, uit de oren te laten lopen. Zo voorkomt u een ‘ zwemmersoor’. U kunt ook oordopjes dragen tijdens het zwemmen om te voorkomen dat er water in uw oren komt. Controleer altijd de kwaliteit van het water omdat bacteriën de trommelvliezen kunnen aantasten.

In de tuin

Omdat we tijdens de lente – en zomermaanden veel buiten zijn, worden uw oren blootgesteld aan veel verschillende geluiden zoals grasmaaiers, elektrische zagen, etc. Het is altijd het beste om gehoorbescherming te dragen wanneer u buiten werkt met machines.

Zorg ervoor dat er een acceptabele afstand is tussen u en de bron van het potentiële beschadigende geluid. Wanneer u weet dat u voor een langere periode in rumoer bent, is het verstandig om een set foam oordopjes mee te nemen. Als u een hoortoestel heeft, zorg er dan voor dat ze niet te hard staan tijdens rumoerige evenementen.