Verbeteringen in microfoon- en luidsprekertechnologie maakten de toestellen prettiger in gebruik. Met nieuwe materialen en designs werden de toestellen lichter en compacter, terwijl de nieuwe, geavanceerdere technologieën de prestatie en geluidskwaliteit verbeterden. In Duitsland en daarbuiten steeg de vraag naar de Phonophor en tegen de jaren twintig van de vorige eeuw werden er per jaar alleen in de Verenigde Staten al duizenden verkocht.

"U hoeft niet meer te lijden onder gehoorproblemen! Probeer onze Phonophor, het  elektrische hoortoestel, die al jaren wordt goedgekeurd door vele slechthorenden. Nu met een sterk verbeterde oortelefoon - ontwikkeld na intensieve testen en onderzoeken."

Siemens gebruikte deze en soortgelijke reclameteksten om hoortoestellen in kranten in 1926 en 1927 aan de man te brengen. De engineers van Siemens werkten, sinds het moment dat het eerste toestel werd gelanceerd, al hard aan de ontwikkeling van een aantal verbeteringen.

De eerste oortelefoon betekende een enorme vooruitgang in draagcomfort en werd een van de grootste verkoopargumenten voor Siemens hoortoestellen. Maar zoals bij veel nieuwe technologieën waren er in het begin best wat problemen. Vooral het diafragma leverde moeilijkheden op, omdat het bij blootstelling aan warmte uitzette, waardoor de verbinding met het onderdeel dat het oorstukje op zijn plaats hield, minder werd en er voor zorgde dat het los kwam te zitten of zelfs uit het oor viel. Gelukkig waren de engineers in staat deze problemen op te lossen en nieuwe technologieën te bedenken om het ontwerp van de Phonophor te verbeteren.

Ze boekten veel vooruitgang en maakten het mogelijk meer producten aan het assortiment toe te voegen en ze beter te laten aansluiten bij individuele gehoorverliezen. Een optionele microfoonversterker werd in 1924 geïntroduceerd, zodat zelfs diegenen met een ernstig gehoorverlies geholpen konden worden. Omdat geluidsgolven niet alleen door de lucht bewegen, maar ook door massieve materialen, kwamen de Siemens-engineers met een hoofdtelefoon met beengeleiding, die achter het oor gedragen werd. Dit oorstukje was vooral handig voor mensen met een geleidingsverlies of met gehoorproblemen in het middenoor. Allebei de aandoeningen verhinderen geluidsgolven door de lucht het binnenoor te bereiken.

Vanaf 1928 werden er voor een aantal modellen nieuwe materialen gebruikt. Dit plaveide de weg voor nieuwe ontwikkelingen en verbeterd draagcomfort. Zo werd de behuizing van de microfoon niet langer van metaal gemaakt, maar van bakeliet, een nieuw soort plastic dat veel lichter was en het gewicht van de Phonophor aanzienlijk verminderde.

Hoortoestellen waren niet bij iedereen bekend. Zelfs in de jaren twintig moesten veel slechthorenden nog overtuigd worden van de voordelen van elektrische hoortoestellen. Naast adverteren en samenwerkingsverbanden met oorspecialisten, was een opleiding voor verkopers noodzakelijk. Hoortoestelverkopers waren de voorgangers van de audiologen van nu. Ze adviseerden mensen met een gehoorverlies over hoe ze het beste een toestel konden kiezen die paste bij hun specifieke gehoorverlies, legden de werking van het toestel uit en hielpen gebruikers te wennen aan hun hoortoestellen.

Volgens "De Gids voor Phonophor Verkoop", die Siemens in 1928 publiceerde, moest het personeel 'een vriendelijk rapport opstellen met de persoonlijke individuele karaktereigenschappen in gedachte' en 'klanten overtuigen van de goede eigenschappen van onze Phonophor'.