De studie wees uit dat bijna een kwart van de mannen en één zesde van de vrouwen boven de leeftijd van 55 vermoed dat ze wellicht aan enige vorm van gehoorverlies lijden. Ondanks het feit dat minder dan één derde van alle volwassenen met gehoorverlies gebruik maken van een hoortoestel.

Dit is zeker een reden tot bezorgdheid, want als gehoorverlies niet wordt behandeld kan dit leiden tot sociale uitsluiting uit gesprekken en evenementen. In het rapport van het onderzoek wordt ook aangegeven dat gehoorverlies kan leiden tot een slechte geestelijke gezondheid als de persoon zich buitengesloten en geïsoleerd begint te voelen.

De helft van de ondervraagden zeiden dat ze “grote moeite” hebben met hun gehoor en geen hoortoestel gebruiken. Dit terwijl 13% van de Engelse bevolking een zekere mate van gehoorverlies heeft.

De onwil om toe te geven of gehoorproblemen te erkennen komt veel vaker voor dan aanvankelijk gedacht. Gemiddeld duurt het tien jaar voor mensen om hulp vragen of in behandeling gaan voor hun gehoorverlies.

Een vroege diagnose is erg belangrijk voor de behandeling. Als u twijfelt over uw gehoor raden wij u dan ook aan om geheel vrijblijvend een afspraak te maken bij één van onze audiciens.