De Siemens Auriculette 326 bevatte, net als zijn voorgangers, een microfoon, een versterker en een oortelefoontje met een batterij als stroomvoorziening.

Alleen waren de onderdelen nu zo klein en licht, dat ze allemaal in één kastje pasten, die comfortabel achter het oor gedragen kon worden. De behuizing met de ontvanger kon, door middel van een akoestische slang en een oorstukje, geluid reproduceren en direct het oorkanaal in geleiden.

De Auriculette achter-het-oor (AHO) werd een hit, vooral door de grote vraag van slechthorende dames.

"We weten niet of er ooit ter wereld zo'n succesvol hoortoestel is geweest, of het moet in Amerika zijn," stond er op een notitie van 3 december 1959. Dat was de dag dat de vijfduizendste Auriculette in Erlangen van de band rolde, slechts zes maanden na de introductie. En de vraag bleef stijgen. Van vierhonderd stuks per week in december 1959 tot 700 stuks per week in januari 1960.

Er waren veel factoren die meespeelden bij het succes van de Auriculette. Er werd vooral ingespeeld op het cosmetische aspect - een achter-het-oor-toestel is nauwelijks zichtbaar is, als hij op zijn plaats zit en bedekt is door het haar. De zakhoortoestellen, met een snoer dat van de vestzak naar de luidsprekers in beide oren liep, waren niet comfortabel voor veel gebruikers. Bij de AHO-toestellen waren die snoeren niet meer nodig, omdat alle onderdelen in één kastje achter het oor kon worden gedragen. Daarbij was de geluidskwaliteiten aanzienlijk verbeterd, omdat je die snoeren niet meer hoorde, wanneer ze tegen de microfoon of kleding schuurde.

Bovendien klinkt het geluid van een AHO natuurlijker door de plaatsing achter de oorschelp.

De menselijke anatomie vormde de basis voor het ontwerp van de Auriculette, zodat het toestel perfect en zonder vervelende drukplekken aansluit en tegelijk goed blijft zitten. Men raadde aan achter ieder oor een hoortoestel te dragen, zodat geluid aan beide zijden werd versterkt. Hierdoor was het richting horen weer beschikbaar voor slechthorenden en achtergrondgeluiden konden beter in de ruimte geplaatst worden met als gevolg dat men beter spraak kon verstaan. Met minder dan vier cm in lengte en slechts een gewicht van negen gram is de Siemens Auriculette toch heel compact en licht gebleven.