Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

07/13/2016 Joris

Een man samen met zijn vrouw in een kano
Gaat u binnenkort lekker op vakantie naar een warm en zonnig oord? Dan geniet u vast ook al van de voorpret van het inpakken en kopen van de laatste spulletjes. Een kekke zonnebril, een leuk zomerjurkje of een nieuwe fotocamera om alle mooie indrukken vast te leggen. Werkt u ook altijd met vakantielijstjes? Vergeet dan niet om hier ook de juiste accessoires voor uw hoortoestellen aan toe te voegen. Want ook tijdens uw vakantie wilt u natuurlijk alles blijven horen. We hebben daarom een aantal tips ter voorbereiding voor u op een rij gezet. Print ze uit en leg ze naast uw koffer. Dan vergeet u niets en kunt u onbezorgd genieten van uw welverdiende vakantie!

Waterdichte accessoires

Een dagje aan een paradijselijk strand of een plons in het tropische zwembad, wie houdt er niet van? Uw hoortoestellen waarschijnlijk niet. De meeste hoortoestellen kunnen tenslotte niet tegen (zee)water. Vergeet dus niet uw hoortoestellen uit te doen voordat u een duik neemt. En berg uw hoortoestellen tijdens het zwemmen goed op zodat er geen zand in uw hoortoestellen kan komen. Voor de zekerheid kunt u –naast de standaard opbergdoosjes- ook extra bescherming meenemen zoals een waterdichte case of toilettasje.

Droogbox en droogtabletten

Zeker in vochtige klimaten zoals in Azië of Zuid-Amerika kan vocht zich nestelen in uw hoortoestel en problemen veroorzaken. Om dit te voorkomen, kunt u het beste een droogbox met droogtabletten meenemen. Voor het slapen gaan legt u de hoortoestellen in de box zodat gedurende de nacht het vocht uit de hoortoestellen kan trekken. De volgende dag kunt u uw hoortoestellen gewoon weer gebruiken. Overigens is een droogbox niet alleen op vakantie handig. Wanneer u de droogkit ook thuis regelmatig gebruikt, en de tablet om de twee a drie maanden vervangt, verhoogt u de levensduur van uw hoortoestel.

Extra batterijen

In andere landen is het soms moeilijker om aan batterijen voor uw hoortoestellen te komen. Misschien is er geen audicien in de buurt van uw camping of heeft de lokale drogisterij of fotowinkel niet de juiste batterijen beschikbaar. Hoe dan ook, is het dus geen overbodige luxe om een extra setje batterijen mee te nemen. Dan heeft u daar geen omkijken naar!

Verzekering

U wilt er vast niet aan denken, en de kans is misschien ook niet heel groot, maar stel voor dat uw hoortoestellen onverhoopt gestolen worden of kwijtraken. Dan is het fijn om te weten dat u daar tegen verzekerd kunt zijn. Heeft u al een speciale verzekering voor uw hoortoestellen of een uitgebreide reisverzekering? Loop dan nog even na wat de voorwaarden zijn van uw polis. Het kan net zijn dat uw verzekering bijvoorbeeld niet wereldwijd gedekt is of dat uw hoortoestellen niet onder uw polis vallen.

Zomer-apk

Nog even de wenkbrauwen epileren of een bezoekje brengen aan de pedicure voordat u de voeten in slippers steekt. Het is geen gekke gedachte. Waarom zou u ook uw hoortoestellen geen zomerbeurt geven voordat het vliegtuig instapt? Loop gerust langs tijdens ons service-uur tussen 16:00 en 17:00 of maak een afspraak bij uw Schoonenberg winkel. Wij helpen u graag bij een klein onderhoud van uw hoortoestel of checken voor de zekerheid of alle instellingen nog goed staan.

Communiceren in het buitenland

Als uw hoortoestellen eenmaal vakantie proof zijn, is het ook geen slecht idee om even stil te staan bij de taal en de communicatiegebruiken van het land. Neem een klein woordenboekje mee voor wat basiswoorden en zinnetjes of download een vertaalapp voor uw telefoon. Altijd handig! Als u er niet helemaal uitkomt in het Engels of een andere taal, lukt het vaak nog wel om uzelf met “handen en voetenwerk” duidelijk te maken. Maar let er dan wel op dat niet ieder land dezelfde gebaren gebruikt. Dat kan weleens gekke situaties opleveren. Het handgebaar dat wij in Nederland bijvoorbeeld maken als we eten erg lekker vinden (met je vlakke hand een aantal keer snel langs je wang heen en weer bewegen) kan in Turkije of Griekenland worden geïnterpreteerd als: “Ik geef je een pak slaag!”. Ook lichaamstekens in onze alledaagse communicatie, kunnen verschillen. Mensen uit India schudden “nee” als ze “ja” bedoelen en andersom.

Geef aan dat u slechthorend bent

Gaat u met een groep mee op vakantie of boekt u tussendoor een excursie? Laat uw reisgenoten en reisleider dan weten dat u slechthorend bent. Dan kunnen zij hier rekening mee houden in gesprekken of tijdens de rondleiding. En neem een notitieblokje en pen mee. Mocht u iets echt niet kunnen verstaan bijvoorbeeld aan een ticketloket of bij de incheckbalie, dan kan de betreffende medewerker het voor u opschrijven.