0900-600 7008
Blog
Blog
Uit eten gaan, waar let je dan op?

Uit eten gaan, waar let je dan op?

02/26/2018 Susan

Over het algemeen ga ik niet graag uit eten, dus ik doe dat ook niet zo vaak. Maar wanneer ik wel ergens ga eten zijn er een aantal dingen waar ik altijd op let.

Ga niet in het midden van een restaurant zitten

Ik ga nooit midden in het restaurant zitten, het kost mij dan meer energie om de gesprekken goed te volgen die aan mijn tafel worden gehouden.  In een hoek zitten is voor mij ideaal want dan kan ik  één  oor een beetje afschermen, ik zorg dan altijd dat ik met mijn rechter oor (mijn beste oor) iedereen nog goed kan verstaan en zo kan ik mijn linker oor wat meer rust geven.

In drukke ruimtes helpt liplezen

Soms ga ik naar een restaurant waar je een tafel toegewezen krijgt, dan komt het wel eens voor dat ik in het midden van een restaurant moet zitten. Wat ik dan doe is dat ik mij volledig focus op de lippen, ik heb het geluk dat ik goed kan liplezen. Natuurlijk kost het mij meer energie maar op dat moment voelt dat voor mij het fijnst.

Soms trek ik me een beetje terug

Wanneer ik merk aan mezelf dat het voor mij lastig wordt om de gesprekken goed te volgen dan trek ik mezelf een beetje terug. Dan luister ik wel maar reageer ik vaak alleen maar met ja of nee. Het is niet dat ik op dat moment niet geïnteresseerd ben in de rest maar op dat moment voelt het voor mij prettiger. Meestal weten ze dat ook wel en anders zeg ik het even zodat ze op de hoogte zijn.

Wat ik altijd wel jammer vind is dat ik na het eten vaak erg moe ben, vooral wanneer het druk is en er veel wordt gepraat. Toen ik wat jonger was had ik er meer last van dan nu, wanneer ik dan thuis kwam ging ik gelijk mijn bed in.

Natuurlijk is het voor iedereen verschillend. De een zal er wat meer last van hebben dan een ander.

Schoonenberg.nl gebruikt cookies, ook van derde partijen. Hiermee onderzoeken wij en derde partijen anoniem bezoekersgedrag om de website persoonlijker en klantvriendelijker te maken en onze marketing af te stemmen, ook buiten het Schoonenberg.nl domein. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op Ok drukt. Lees hier meer over onze cookies. Wil je meer lezen over cookies? Ga naar https://www.consuwijzer.nl/telecom-post/internet/privacy/cookies.