Contact
Onze webshop
Vind hier alle benodigdheden voor je hoortoestel

02/08/2017 Joris


Een vrouw op een bankje in de natuur

Een hoortoestel voor de eerste keer dragen kan een overweldigende ervaring zijn. Het is volkomen normaal dat u een paar weken nodig heeft om eraan te wennen. Hier zijn een paar tips om u te helpen te wennen aan uw nieuwe hoortoestel, zodat u kunt beginnen met het genieten van al die nieuwe geluiden.

1. Verhoog langzaam de hoeveelheid tijd die u besteed aan het dragen van uw hoortoestel. Begin thuis, waar het rustig is, het hoortoestel eerst eens een uur of twee te dragen. Als u zich comfortabeler begint te voelen met uw hoortoestel dan kunt u de tijd geleidelijk verhogen.

2. Probeer eerst gesprekken te hebben met slechts één persoon om het uzelf makkelijk te maken in de communicatie. Zodra u zich zelfverzekerd voelt bij één persoon kunt u proberen deel te nemen aan groepsgesprekken met vrienden en familie. Voelt u zichzelf niet teleurgesteld als u alles niet in één keer kunt verstaan, hier zult u geleidelijk beter in worden.

3. Luister naar alledaagse geluiden zoals de deurbel, een lopende kraan of de radio, om uzelf te laten wennen aan de nieuwe geluiden die u hoort. Uw hersenen kunnen eraan gewend zijn geraakt niet veel geluiden te horen, en zullen dus opnieuw moeten leren waar aandacht aan te besteden en wat te negeren. Dit proces zal enige tijd duren, maar het zal steeds makkelijker worden.

4. De eerst keer dat u buiten het huis uw hoortoestel draagt kun u het beste een rustige plek bezoeken, zoals het park. Als u zich steeds comfortabeler voelt bij omgevingsgeluid kunt u proberen luidruchtigere locaties te bezoeken, zoals winkels, cafés of uiteindelijk een winkelcentrum (als u zich er prettig bij voelt!).

5. Het belangrijkste is, wees geduldig! U zult ‘s nachts niet wennen aan uw hoortoestel, en het duurt waarschijnlijk een paar weken, maar het zal de moeite waard zijn.