Overslaan en naar de inhoud gaan
Direct afspraak maken?0900 600 7008

Goed horen betekent blijven meedoen

07/07/2016
Redactie Schoonenberg

In de Leidse binnenstad opende Schoonenberg gisteren haar nieuwste Expertise Centrum (EC). Slechthorende kinderen en volwassenen met complexe hoorproblemen kunnen hier terecht. Met innovatieve meetapparatuur kunnen audiciens in het Expertise Centrum hoortoestellen aanmeten, instellen en evalueren en zo de beste hoorzorg bieden. Het EC Leiden is het 9e Expertise Centrum in Nederland.

Volgens hoofd Audiologie van Schoonenberg Conny Polleunis hebben zo’n 200.000 mensen van de beroepsbevolking problemen met hun gehoor en daar ook last van op de werkvloer. “Dat belemmert hen in het werk tijdens bijvoorbeeld vergaderingen of telefoongesprekken. De techniek innoveert razendsnel waardoor kleine en gebruiksvriendelijke hooroplossingen steeds gangbaarder worden. Het EC biedt daar bovenop een ‘ideale audicien’ die goede contacten heeft met KNO artsen en audiologische centra en precies die extra stap kan zetten die nodig is voor slechthorende kinderen en volwassenen met complexe hoorproblemen. Daarmee zorgen we dat ook deze doelgroep zo goed mogelijk kan blijven horen. Goed horen betekent blijven meedoen. Thuis, op de voetbalclub, maar ook op het werk met collega’s.”

Expertise Centrum Leiden

In de Free Fit Room van het Expertise Centrum kunnen klanten en hun partners levensechte luistersituaties ervaren waardoor ook de partner een indruk krijgt van de impact van gehoorverlies. Behalve een uitgebreid assortiment hoortoestellen van alle grote merken biedt het Expertise Centrum versterkte telefoons, tv-versterkers en afstandsbedieningen die ter plekke kunnen worden uitgeprobeerd. Het Expertise Centrum is van maandag t/m vrijdag geopend en bevindt zich aan de Lammermarkt 208 – 210 in Leiden.

Deze pagina delen met anderen: