Overslaan en naar de inhoud gaan

Eenzijdige doofheid, eenzijdig gehoorverlies

Er is sprake van eenzijdige doofheid als u aan één oor slecht of helemaal niet hoort. Vaak spreekt men ook van eenzijdig gehoorverlies of eenzijdige slechthorendheid. Daarnaast worden ook de Engelse benamingen Single Sided Deafness (SSD), unilateral hearing loss of unilateral hearing impairment gebruikt voor eenzijdige doofheid.

Vergoeding eenzijdige gehoorverlies.

Indien er sprake is van complete eenzijdige doofheid zal een hoortoestel geen verbetering kunnen opleveren. Bij eenzijdig gehoorverlies kan een hoortoestel echter wel uitkomst bieden en een slechthorende weer beter laten horen. Tot 2013 kwam u alleen in aanmerking voor een vergoeding als u aan beide oren een gehoorverlies van minimaal 35 dB had. Tegenwoordig komt u in aanmerking als er sprake is van tenminste één oor met een gehoorverlies van 35 dB. Ongeacht de werking van het andere oor. Door deze wijziging komen mensen met eenzijdig gehoorverlies eveneens in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraar. Lees verder op onze website voor meer informatie over vergoedingen van hoortoestellen.

Heeft u last van eenzijdige doofheid?

Twijfelt u over de werking van uw gehoor? Heeft u een vermoeden dat u last heeft van eenzijdige doofheid of eenzijdig gehoorverlies? Bij Schoonenberg bent u altijd van harte welkom om een gratis hoortest te laten doen van slechts 15 minuten. Onze audiciens nemen de tijd om u te adviseren en indien gewenst vrijblijvend te informeren over de mogelijkheden van een hoortoestel of andere hoorhulpmiddelen. Maak een afspraak voor een gratis Hoortest bij een winkel bij u in de buurt.

Deze pagina delen met anderen: