Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Een hooroplossing is maatwerk. Die stemmen we niet alleen precies af op de mate van jouw gehoorverlies en op jouw gehoorgang, maar ook op jouw activiteiten, wensen en behoeften. We testen je gehoor en selecteren 3 hoortoestellen die het beste passen bij jouw persoonlijke situatie. We zoeken en proberen net zo lang tot we de beste oplossing voor jou gevonden hebben. We leggen de eigenschappen en voordelen van de verschillende toestellen uit en geven je duidelijke uitleg over de prijzen. Het ideale hoortoestel vind je in een aantal stappen.

Overzicht

  • Stap 1: Wat zijn jouw wensen en behoeften? 
  • Stap 2: Welke soorten hoortoestellen zijn er? 
  • Stap 3: Wat kost een hoortoestel?
  • Stap 4: Welke innovatieve functionaliteiten zijn er?
  • Stap 5: Hoe wordt jouw hoortoestel voor jou afgesteld?

Hoe wordt gehoorverlies vastgesteld?

Heb je het gevoel dat je slechter begint te horen? Of wijzen andere mensen je daar wel eens op? Dat kan wijzen op een potentieel gehoorverlies.

Om een eerste inzicht te krijgen in je gehoor, is de gratis online hoortest een goed idee. Je kunt ook altijd bij ons trecht voor een vrijblijvende gehoortest. In een mum van tijd krijg je een duidelijke inschatting van hoe goed je gehoor werkt. Is er sprake van gehoorverlies, dan zal de audicien je aanraden om langs te gaan bij een KNO-arts.
De KNO-arts doet de nodige hoortesten en bepaalt de oorzaak van je gehoorverlies  Heb je nog geen vaste KNO-arts, dan kan je altijd bij ons terecht voor advies. Met het advies van de KNO-arts kom je opnieuw bij ons langs om samen een oplossing op maat te vinden.

Welk hoortoestel moet ik kopen?

Welk hoortoestel bij jou past, hangt af van een aantal factoren. Allereerst natuurlijk van het soort en de ernst van je gehoorverlies.

Daarnaast speelt ook je persoonlijke levens- en werksituatie een rol. Heb je een druk sociaal leven of ben je veel thuis? Moet je veel bellen? Zit je vaak in de auto? Afhankelijk van jouw levensstijl heb je een ander hoortoestel nodig. De keuze tussen de mogelijke modellen wordt dus al beperkter.

Ten slotte speelt ook de vorm een rol: ga je voor achter-het-oor hoortoestellen of hoortoestellen in het oor? Geef je de voorkeur aan een model met klassieke batterijen of heb je liever de herlaadbare optie? Ook de prijs is een factor om in overweging te nemen.
Het verschil tussen goedkopere en premium hoortoestellen zit meestal in extra functionaliteiten. Zo verbinden iets duurdere modellen draadloos met je smartphone of tv. 

Het loont in elk geval de moeite om hoortoestellen te vergelijken. Ontdek hier alvast de verschillende merken. Wij maken je met plezier wegwijs binnen alle mogelijkheden. Kom gerust langs in onze winkels.

Het verschil tussen een hoortoestel en een geluidsversterker

Kan een geluidsversterker ook helpen bij gehoorverlies? Niet echt. Een geluidsversterker is immers niet hetzelfde als een hoortoestel. Geluidsversterkers hebben, net als een gehoorapparaat, een microfoon en een versterker en ook de vorm doet aan hoortoestellen denken. Maar daar houdt de vergelijking op. Een geluidsversterker doet alleen maar wat de naam zegt: het verhoogt het geluidsvolume. Verder kunnen geluidsversterkers niet worden aangepast aan je gehoorverlies of persoonlijke wensen. Geluidversterkers zijn vrij te verkrijgen in sommige winkels. Als je hierin geïnteresseerd bent bevelen wij de versterkers aan van Sennheiser.

Hoe wordt het hoortoestel het best afgesteld?

Om optimaal te functioneren in elke luistersituatie, moet je hoortoestel perfect worden afgesteld. Daarvoor kan je rekenen op de expertise van een audicien. Die stelt op basis van jouw gehoorcurve het toestel zo goed mogelijk af. Vervolgens test je het toestel en ga je opnieuw langs bij de audicien. Hij of zij regelt het hoortoestel dan verder bij. De instellingen worden net zo lang geoptimaliseerd tot jij volledig tevreden bent. Bij de allernieuwste toestellen kan dit ook op afstand, zodat je niet altijd meer naar de winkel terug hoeft te komen.
De hoortoestellen bijregelen in verschillende fases is nodig om je hersenen opnieuw te laten wennen aan goed horen. Die gewenning gaat niet zo snel als bij een bril en vraagt wat geduld. Toch is het de moeite waard: een hoortoestel dat perfect is ingesteld geeft een enorme meerwaarde.

Stappen om goed te horen: 

1. Stap: Oplossing die voldoet aan je wensen
Wij leggen glashelder uit aan welke situaties je gehoor in het dagelijkse leven het hoofd moet bieden en maken zo een precies en individueel hoorprofiel op. Daarna kiezen we samen het passende hoortoestel op basis van jouw behoeften en stellen een vrijblijvende offerte op. Daarnaast wordt u heel duidelijk ingelicht over alle kosten die dit voor met zich meebrengt.
2. Stap: Nieuw hoortoestel
Het nieuwe hoortoestel wordt nu aangepast aan jouw gehoorbehoeften. Er volgt proefperiode waarin je het toestel test in verschillende hoorsituaties.
3. Stap: Kwaliteitscontrole
De kwaliteit van je gehoor wordt nog eens gecontroleerd. De audicien stelt je hoortoestel nauwkeurig af voor het beste hoorgenot. Bovendien staan wij je met raad en daad bij tijdens de afhandeling met jouw zorgverzekering.