Overslaan en naar de inhoud gaan
Direct afspraak maken?0900 600 7008

Horen en gehoord worden

Hoog tijd voor een goed gesprek

Het eerste filmpje uit de serie ‘Horen en gehoord worden’ geeft verschillende tips om gesprekken soepeler te laten verlopen. Wilt u deze tips zo snel mogelijk uitproberen? Begin dan een gesprek met iemand die niet weet dat u minder goed hoort. Ga bijvoorbeeld naar een winkel waar u niet vaak komt of knoop een gesprek aan met een vage kennis. Bedenk vooraf een aantal punten waarop u gaat letten. Punten die in de film genoemd zijn en die u kunt gebruiken in het gesprek.

Mooie rol voor een Communicatie Partner

Heeft u een Communicatie Partner? Vraag hem of haar dan bij het gesprek aanwezig te zijn. Bespreek vooraf samen de punten waarop u wilt letten. Misschien kan uw Communicatie Partner op een afstandje meekijken en meeluisteren.

Blijf oefenen

Na het gesprek weet u zelf het beste wat er goed ging en wat niet. Wat had u zich voorgenomen, maar heeft u niet gedaan? Waarom niet? Wat ging er echt goed omdat u er extra op gelet heeft? Wat gaat u de volgende keer anders doen? Bespreek uw ervaringen ook met uw Communicatie Partner. Die ziet en hoort toch weer andere dingen dan u. Het is altijd leuk om de ervaringen te delen en uw Communicatie Partner kan ook bij toekomstige gesprekken een steuntje in de rug zijn. Blijf oefenen en u zult verbaast zijn over de snelle vooruitgang.

PS Dit is het eerste deel in de serie “Horen en Gehoord Worden”. Een serie van 5 filmpjes en oefeningen, ontwikkeld door VUmc en exclusief beschikbaar voor klanten van Schoonenberg.

 

Deze pagina delen met anderen: