Overslaan en naar de inhoud gaan
Direct afspraak maken?0900 600 7008

In gezelschap

Maak het u gemakkelijk

Bijeenkomsten of besprekingen met meerdere personen blijven lastig, ook met hoortoestellen. Er zijn extra aanvullende hulpmiddelen beschikbaar voor specifieke situaties. Daarnaast is het goed eenvoudige praktische tips toe te passen, die zo’n situatie makkelijker voor u maken.

Bespreek samen

Bekijk bijgaande film op een rustig moment. In de bijlage kunt u alles nog eens nalezen. De samenvatting helpt u op weg met een aantal praktische tips.

Aan het eind van de film staan drie vragen en een stelling. Deze gaan over situaties in gezelschappen. Hoe zou u reageren? Bespreek de tips en aandachtspunten ook met uw Communicatie Partner.

Luistersituaties

In de opdracht bij deze film gaat u aan de slag met hoorstrategieën die u in de film hebt gezien. Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij nodigen u daarom uit een situatie op te zoeken waarin u in een groter gezelschap bent. Bijvoorbeeld een bijeenkomst voor uw werk, een receptie of een verjaardag. In uw voorbereiding denkt u na over de verschillende hoorstrategieën en wat u kunt doen om de bijeenkomst zo plezier en goed mogelijk bij te wonen.

Uw terugblik

Beoordeel na de bijeenkomst voor uzelf wat u goed vond gaan en wat niet. Welke strategieën heeft u willen toepassen? En is dat gelukt? Zo nee, waar door kwam dat? En wat ging echt goed omdat u daar extra aandacht aan besteedde? Wat wilt u de volgende keer zeker weer doen?

Samen terugkijken

Het kan extra helpen om uw ervaringen met uw Communicatie Partner te delen en te bespreken. Was uw Communicatie Partner ook aanwezig? Wat viel hem of haar op? Ervaringen delen is leuk en leerzaam. Samen kunt u tevreden zijn over het resultaat.

Deze pagina delen met anderen: