Overslaan en naar de inhoud gaan

Soorten hoortoestellen

Dankzij de moderne chiptechnologie worden hoortoestellen tegenwoordig steeds beter, kleiner en onopvallender. Bij Schoonenberg vindt u altijd de nieuwste modellen hoortoestellen van de beste merken.

Twee typen hoortoestellen

Er zijn twee typen hoortoestellen. Welk type voor u het meest geschikt is, hangt af van uw eigen voorkeur, de ruimte in uw gehoorgang, de aard van uw gehoorverlies én uw budget (zie ook vergoeding zorgverzekering).

Achter het oor

Voor dit type hoortoetsel wordt de afkorting AHO gebruikt. Dit type hoortoestel is de meest voorkomende hooroplossing onder slechthorenden.

Meer over de werking van een achter-het-oor hoortoestel.

In het oor

Voor dit type hoortoetsel wordt de afkorting IHO gebruikt. Dit type is niet geschikt om alle vormen van gehoorverlies te compenseren. Voor dit type hoortoetsel wordt ook wel de afkorting CIC gebruikt. De afkorting komt van het Engelse 'completely in canal'. 

Meer over de werking van een in-het-oor hoortoestel.

Altijd een hoortoestel uitproberen

Wat uw keuze ook is, bij Schoonenberg mag u een hoortoestel altijd eerst uitproberen. Zo kunt u in de praktijk van alledag zelf vergelijken, horen en voelen of het toestel naar uw zin is. En bevalt het niet, dan levert u het gewoon weer in. U zit nergens aan vast.

Voor meer informatie over typen hoortoestellen, bent u natuurlijk ook altijd van harte welkom in een van onze hoorwinkels. Onze vriendelijke hoorspecialisten geven graag antwoord op al uw vragen.

Deze pagina delen met anderen: