0900 600 7008
Onze webshop
Vind hier alle benodigdheden voor je hoortoestel

Plotseling is het er: een onaangenaam gefluit, gebrom of gesuis in je oor. Dat geluid, ook wel tinnitus genoemd, kan heel angstaanjagend zijn. Tinnitus is een onaangenaam oorgeluid dat alleen de persoon in kwestie kan horen. Het is een medisch symptoom. Het oorgeluid kan een gebrom, geruis of een fluittoon zijn.

Veel volwassenen hebben last van tinnitus. Vaak hebben mensen met tinnitus ook last van gehoorverlies. Tinnitus is in veel gevallen het gevolg van te sterke belasting van het gehoor. Bepaalde geluiden op bouwwerven of luide muziek kunnen tinnitus veroorzaken. Daarom is het belangrijk de juiste gehoorbescherming te gedragen.
 
Tinnitus kan heel kort de kop opsteken en dan weer verdwijnen, bijvoorbeeld na een luid concert. Maar het kan ook meerdere maanden aanhouden, tot zelfs een leven lang. Dan is sprake van chronische tinnitus. 
 
De Tinnitus Balance App maakt onderdeel uit van het Tinnitus Balance Portfolio van Phonak. Hiermee kun je samen met jouw hoorspecialist een eigen tinnitusplan opstellen op basis van geluidstherapie die precies is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften, zodat je tinnitus wordt verlicht. Met de Tinnitus Balance App kun je geluiden selecteren uit een standaardlijst of geluiden te combineren met je eigen muziekbibliotheek op je smartphone. Een timeroptie is handig wanneer je luistert naar geluiden om in slaap te vallen.
 
Downloaden vanuit AppStore          Downloaden vanuit Google Play

Op https://marvel-support.phonak.com/en/audeo-m-cell-phone-compatibility/ kan je checken of je huidige telefoon compatible is.

World of Hearing

Tinnitus heeft, naast sterke belasting van het oor, veel andere mogelijke oorzaken. Van een aandoening tot stress: alles is mogelijk. Daarom is inzicht in de oorzaak bepalend voor de behandeling. Wij bieden een Tinnitus Retraining Therapy in onze World of Hearing winkel.
 
World of Hearing

Gehoorbescherming

Als je de signalen van de impact van te harde muziek of lawaai op je oren negeert, begin je vroeg of laat ook minder goed te horen. Of beginnen gewone geluiden hard te klinken en pijn te doen aan je oren. De schade is vaak onomkeerbaar. Voorkomen is dus beter dan niet-te-genezen.

Met gehoorbescherming van Schoonenberg voorkom je dat je gehoor schade oploopt. Omdat iedereen verschillend is en elke situatie anders, hebben we een ruim assortiment gehoorbeschermingsproducten van ProActiv. Van universele plugs tot oorkappen en op maat gemaakte oordopjes: we hebben voor elk oor de juiste bescherming.

Gehoorbescherming