Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoekveld

Header concent block
Profiteer nu

Wilt u profiteren van de maximale vergoeding?

Gratis Hoortest

Gratis hoortest zonder verplichtingen. Altijd dichtbij huis. Kost ±15min. Geen verplichtingen achteraf.

Prijzen hooroplossingen

Sinds 1 januari 2013 is er een nieuw vergoedingssysteem. Deze regeling is van invloed op de prijs die u betaalt voor een hooroplossing. Hieronder vind u informatie over ons assortiment en over de belangrijkste regelingen betreffende de vergoedingen voor hoortoestellen.

Uitgebreid assortiment

Schoonenberg heeft een uitgebreide collectie van bekende topmerken met kwalitatief hoogwaardige hoortoestellen. In ons uitgebreide assortiment vindt u dus altijd een toestel dat perfect aansluit bij uw wensen.

Uw hoortoestel op maat

Schoonenberg biedt u een breed assortiment van kwalitatief uitstekende hoortoestellen aan. Zo vindt u altijd een hooroplossing op maat. Schoonenberg biedt hoortoestellen van eenvoudig tot uitgebreid en geavanceerd.

Toestelkeuze

Sinds 1 januari 2013 werkt Schoonenberg via het keuzeprotocol Hoorzorg. Dit protocol is voorgesteld door Zorgverzekeraars Nederland. Alle aanbieders van hoortoestellen dienen hier mee te werken. Hieronder vindt u de drie stappen die bij dit protocol horen:

  • Stap 1: Er wordt via een hoortest gemeten hoe uw gehoor ervoor staat.
  • Stap 2: Er wordt met een speciale vragenlijst in kaart gebracht welke beperkingen u ervaart in het horen en verstaan en wat de belangrijke situaties zijn waar verbetering gewenst is (luistersituaties). Deze stappen zullen uitwijzen of u een eenvoudige of een meer complexe ‘zorgvraag’ hebt en hoe uw situatie geïndiceerd wordt. Het protocol maakt onderscheid in vijf categorieën: categorie 1 is relatief eenvoudig, categorie 5 is het meest complex.
  • Stap 3: Er wordt gezocht naar de passende 'hooroplossing' binnen uw categorie. Hoortoestellen zijn ingedeeld in eenzelfde vijf-groepen-indeling, van eenvoudig naar complex. Valt u bijvoorbeeld in categorie 2, dan kiest u samen met uw audicien een hooroplossing uit bijbehorende toestelcategorie 2. Wilt u een toestel uit een hogere categorie of kiest u ervoor om een hoortoestel te kopen zonder tussenkomst van uw zorgverzekeraar, dan komt u niet meer voor vergoeding in aanmerking.

 

De kosten van een hoortoestel zijn in 2014 wel aftrekbaar bij de belasting wanneer u geen vergoeding van de zorgverzekeraar krijgt of geen recht heeft op vergoeding.

(bron: hoorwijzer.nl)

Prijzen en vergoeding

U heeft recht op een vergoeding voor de aanschaf van een hoortoestel als er sprake is van een revalideerbaar oor met tenminste een gehoorverlies van 35 dB. Dit is ongeacht het functioneren van het andere oor.

U betaalt u altijd 25% van de totaalprijs van het hoortoestel wanneer u kiest voor een toestel uit de voor u wettelijk voorgeschreven toestelcategorie. De exacte prijs die u betaalt verschilt per gekozen toestel in de categorie. De overige 75% vergoedt uw zorgverzekeraar. Hierbij hoort de voorwaarde dat het hoortoestel door een gecontracteerde leverancier wordt aangeboden. Bij sommige verzekeraars kunt u een aanvullende verzekering kiezen waardoor u uw eigen bijdrage deels of geheel vergoed kunt krijgen.

Houdt u wel rekening met het feit dat u altijd een eigen risico heeft. Het minimale eigen risico is vanaf 2015 € 375, -.

Winkeladvies

Het aanschaffen van een hoortoestel is slechts de eerste stap op weg naar een beter gehoor. Ook het advies en de toestelaanpassingen door een gekwalificeerde audicien en de gratis proefperiode zijn belangrijk om tot een optimale hooroplossing te komen. Omdat iedere situatie verschillend is, nodigen we u graag uit in een van onze winkels voor meer informatie over onze producten en prijzen.

Deze pagina delen met anderen: