Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Wanneer je aan één of beide oren een gehoorverlies van 35dB hebt, kom je volgens de wet in aanmerking voor een hoortoestelvergoeding door de zorgverzekeraar van maximaal 75% van de aanschafprijs.

De zorgverzekeraars hebben de vergoede toestellen ingedeeld in 5 categorieën, waarbij categorie 1 wordt toegeschreven aan toestellen bestemd voor eenvoudig gehoorverlies en categorie 5 aan toestellen voor het meest complexe gehoorverlies; categorie 3 valt daar dus precies tussenin.

De zorgverzekeraars vergoeden op basis van de categorie waarin jij wordt ingedeeld en dat hangt af van de uitkomst van de gehoortest en van jouw persoonlijke wensen. Als je bijvoorbeeld voor je werk behoefte hebt aan een zeer geavanceerd toestel, dan kan het zijn dat wij een hogere categorie voorschrijven dan voor iemand voor wie dit niet geldt.

Heb je recht op een categorie 3 toestel? Dan krijg je hiervoor de vastgestelde vergoeding zoals in onze calculator aangegeven wordt. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een beter toestel aan te schaffen, het restbedrag is dan voor eigen kosten en misschien is belastingaftrek mogelijk.

Denk je gehoorverlies te hebben, maar weet je nog niet binnen welke categorie je valt? Dan adviseren we je om eerst een afspraak te maken voor een gehoortest bij een van onze audiciens.

Onze achter-het-oor (AHO) hoortoestellen binnen categorie 3

AudioNova T 30 P 13 en AudioNova T 30 M 312
Met een Audionova T hoortoestel wordt luisteren weer natuurlijk en aangenaam, of je nu licht of ernstiger gehoorverlies hebt. Je kunt telefoongesprekken makkelijker volgen en weer van muziek genieten. Met de Audionova T 30 hoor je beter in een rumoerige omgeving. Het toestel focust op geluid recht vóór jou, dempt het achtergrondgeluid en herstelt de natuurlijke akoestiek. De AudioNova T 30 M 312 is kleiner dan de AudioNova T 30 P 13. Beide hoortoestellen zijn compatible met een ringleiding, die vaak gebruikt wordt in openbare ruimtes zoals de kerk, het theater of de schouwburg.

Lees meer

Onze luidspreker-in-het-oor (LIHO) hoortoestellen binnen categorie 3

Een visueel van een luidspreker-in-het-oor hoortoestel
T 30 Rd 13
De AudioNova T 30 Rd 13 kan direct gekoppeld worden aan alle bluetooth telefoons van Android en Apple.

T 30 R 312
De AudioNova T 30 R 312 is compatible met een ringleiding, die vaak gebruikt wordt in openbare gebouwen. In combinatie met een streamer kunnen ook Roger microfoons gebruikt worden.

T 30 R 10
De AudioNova T 30 R 10 is het kleinste hoortoestel in zijn klasse.

Lees meer

Lees meer over vergoedingen!

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor je hoortoestel? Schoonenberg heeft afspraken met alle zorgverzekeraars, zodat je altijd aanspraak kunt maken op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekeraar, het pakket dat je gekozen hebt en de categorie waarin je valt. In onze winkels rekenen we je graag precies voor wat de aanschaf van een hoortoestel financieel voor je betekent, maar dit kun je ook online al bekijken. We houden rekening met jouw persoonlijke situatie, je zorgverzekeraar en het soort zorgverzekering dat je hebt gekozen. Bovendien helpen wij je, als het zover is, met de declaratie bij je zorgverzekeraar.

Vergoedingen


Bijbehorende accessoires

De hoortoestellen van nu zijn heel geavanceerd en kunnen veel. Ze helpen je, afhankelijk van je gehoorverlies, om weer veel beter te horen en te verstaan. Om meer gemak of comfort te ervaren, is alleen een hoortoestel niet altijd genoeg. Daarom bieden wij een breed assortiment accessoires bij onze hoortoestellen. Ze zijn ontworpen voor verschillende luistersituaties en doeleinden.

Ontdek hier de AudioNova accessoires

Ontdek onze premium toestellen en geniet van natuurlijk geluid met de beste kwaliteit

Onze premium hoortoestellen zijn voorzien van de nieuwste technologie en van de hoogste kwaliteit. Ook hebben ze extra functionaliteiten.