0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Op deze pagina vind je alle nuttige ondersteuningsinformatie over onze hoortoestellen. Waaronder per merk en type de officiële (PDF) handleidingen, onderhoudsvideo's, apps en garanties.

Handleidingen

Onze audiciens hebben jouw toestel geprogrammeerd voor een uitstekende geluidskwaliteit gebaseerd op jouw specifiek wensen. Met behulp van de handleiding raak je nog sneller vertrouwd met alle functies, zodat je alle voordelen van je hoortoestel optimaal kunt benutten.

Phonak >

AudioNova >
Hoortoestel met slangetje
Dagelijks je hoortoestel schoonmaken en drogen wordt aanbevolen met bijvoorbeeld een drybox. Neem bij het schoon en droog maken van het toestel ook de losse onderdelen van het apparaat mee. Het is verstandig om het hoortoestel te reinigen boven een droge, zachte doek. Dit voorkomt problemen wanneer het toestel uit je handen glipt. Vermijd het schoonmaken met veel water en agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen het toestel beschadigen.

Achter-het-oor toestellen
Dagelijks
Reinig en ontsmet je hoortoestellen met de Clear reinigingsdoekjes van Schoonenberg. Hetzelfde effect krijg je door wat Clear reinigingsspray op een zacht doekje te doen. Spray nooit rechtstreeks op het hoortoestel, maar altijd eerst op het doekje.

Zowel het oorstukje, de tube als het hoortoestel kan je met een vochtig doekje schoon wrijven. Gebruik vooral geen water, want dat kan de kwetsbare elektronische onderdelen beschadigen.
 
Wekelijks
Het oorstukje en het buisje van je hoortoestel kunnen verstopt raken door vuil. Daarom raden we aan ze wekelijks te reinigen met de Clear reinigingsset.
Volg daarbij de volgende stappen:
 
1. Maak het oorstukje los van het hoortoestel en leg het samen met een bruistablet een half uur te weken in de reinigingsbeker met water. Spoel het oorstukje daarna af en droog het goed.
2. Plaats de Clear Airball in het buisje van het oorstuk en blaas zo de geluids- en verluchtingskanalen droog.
3. Zet daarna het oorstuk terug op je hoortoestel. Let er op dat het ronde gedeelte van het oorstuk naar je hoortoestel is gericht.
 

 
Om de 3 maanden
We raden je aan om elke drie maanden bij ons langs te komen voor een ‘groot onderhoud’. Daarbij wordt het hoorapparaat opengemaakt en worden alle buisjes en filters vervangen.
RIC- en in-het-oor toestellen
Dagelijks
RIC-en in-het-oor toestellen Dagelijks Reinig en ontsmet je hoortoestellen met de Clear reinigingsdoekjes van Schoonenberg. Hetzelfde effect krijg je door wat Clear reinigingsspray op een zacht doekje te doen. Spray nooit rechtstreeks op het hoortoestel, maar altijd eerst op het doekje. Gebruik vooral geen water, want dat kan de kwetsbare elektronische onderdelen beschadigen.

Als de filter verstopt is
Dan moet hij vervangen worden. Je merkt dat dit nodig is, wanneer het toestel niet goed meer werkt. Sommige mensen moeten de filter elke week vervangen, anderen zelden. Dat is bij iedereen anders.

Het vervangen van de filters gaat makkelijk bij zowel RIC- als in-het-oor toestellen:
1. Met de ene kant van het stokje klik je de oude filter uit het toestel
2. Daarna draai je het stokje om en klik je de nieuwe filter erin
 


Om de 6 maanden
Kom elk halfjaar langs bij Schoonenberg voor een ‘groot onderhoud’. Dan kijken we je toestel helemaal na en vervangen we wat nodig is. Mensen die liever niet zelf hun filtertjes vervangen, vragen we om iedere drie maanden langs te komen.

Hoortoestel Apps

Veelgestelde vragen

Is je vraag op deze pagina nog niet beantwoord? Probeer dan onze virtuele assistent die wellicht je wel het antwoord kan geven dat je zoekt!

Naar de virtuele assistent