Op woensdag 27 september komt er weer een webinar aan vanuit Sonova. Deze keer met het onderwerp: Tinnitus 2.0: alles wat u moet weten. 10-15% van de volwassenen ondervindt hinder van tinnitus en slechts 20% van hen zoekt klinische interventie. Gastvrouw Dr. Johanna Bailey-Stark, Vice President Audiology & Medicalization bij Sonova, ontvangt de volgende gerenommeerde experts:
Het programma begon met een overzicht van de actuele best practices rondom tinnitus, keek vervolgens naar tinnitus en comorbiditeiten en sloot af met een presentatie over het gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT) bij de behandeling van tinnitus. De hoofdpresentaties werden gevolgd door een paneldiscussie, waarin u uw vragen kunt stellen aan de experts. Heeft u het webinar gemist en zou u toch graag meer over dit onderwerp willen weten? Kijk het webinar dan hier terug.
Op 16 november werd alweer het vierde webinar uit een reeks viruele sumposia van Sonova Audiological Care uitgezonden; Hoortoesteltechnologie: Gebruikersvoordelen, huidige opties en toekomstige mogelijkheden. Het webinar ging over welke hooroplossingen het beste zijn voor uw patiënten. Er werd gesproken over de allernieuwste hoortoesteltechnologie en de mogelijkheden die we in de toekomst kunnen verwachten. Dit werd toegelicht door de volgende vooraanstaande audiologische onderzoekers:
Heeft u het webinar gemist en zou u toch graag meer over dit onderwerp willen weten? Kijk het webinar dan hier terug. Het webinar wordt gehouden in het Engels met ondertiteling in EN, DE, FR, IT en PL. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met alexandra.sacha. staheyeff@sonova.com.
Vitual Physician Symposium Hoortoesteltechnologie:
Op 6 april organiseerde Sonova Audiological Care het derde webinar uit een reeks virtuele symposia; To Fit or Not to Fit – Licht gehoorverlies: Patiëntbehoeften en revalidatiemogelijkheden.
Het webinar ging over licht gehoorverlies. Wat heeft de patiënt nodig en wat zijn de revalidatiemogelijkheden? “Licht” betekent namelijk niet onschuldig. Ook mild gehoorverlies beïnvloedt de levenskwaliteit van mensen, vooral als dit onopgemerkt en onbehandeld blijft. Dit is door de volgende sprekers toegelicht:
Is dit een onderwerp waar u graag meer over zou willen weten? Kijk het webinar dan hier terug.
Op 9 maart vond ons allereerste webinar plaats, met als thema ‘Gehoorverlies & Cognitie’. Op deze pagina is het webinar terug te kijken. Gehoorverlies werd lang beschouwd als een goedaardig gevolg van veroudering. Nieuw onderzoek brengt onbehandeld gehoorverlies in verband met een groot aantal samen voorkomende aandoeningen, waaronder cognitieve achteruitgang, met aanzienlijke gevolgen voor de algemene gezondheid, de levenskwaliteit en de kosten van de gezondheidszorg. Onze sprekers delen baanbrekend onderzoek over de impact van hoortoestellen op cognitie bij ouderen en schetsen nieuwe perspectieven in de audiologische zorg over het ondersteunen van het patiëntenwelzijn en gezond ouder worden.
Highlights
Een slechthorende cliënt kan zich met zijn zorgvraag aanmelden bij 4 locaties: de huisarts, de audicien, de KNO-arts en het Audiologisch Centrum. Wanneer een slechthorende cliënt zich bij de audicien meldt, wordt van de audicien verwacht dat hij d.m.v. triage vaststelt of de cliënt verdere medische of audiologische zorg en begeleiding nodig heeft. Op basis van het NOAH-protocol adviseert de audicien welk traject de slechthorende dient te doorlopen voor een adequate hoortoestelaanpassing. Daarbij kennen we 3 trajecten: via de audicien, via de KNO-arts of via het Audiologisch Centrum. De gevolgde criteria per traject vindt u uitgebreid toegelicht vanaf p13.
Download NOAH Protocol (PDF)