Overslaan en naar de inhoud gaan
Direct afspraak maken?0900 600 7008

Expertise Centrum Schoonenberg Leeuwarden geopend

31/05/2016

Hoorspeciaalzaak Schoonenberg heeft in Leeuwarden haar 8e Expertise Centrum (EC) geopend. Met moderne meetapparatuur kunnen audiciens in het EC hoortoestellen aanmeten, instellen en evalueren bij slechthorende kinderen en volwassenen met complexe of arbeidsgerelateerde hoorproblemen. Ter gelegenheid van de opening van het Expertise Centrum in Leeuwarden overhandigde Conny Polleunis, Hoofd Audiologie en Manager Expertise Centra, een cheque van 500 euro aan Wil van der Valk voor de Stichting Shubi in Tanzania. Leerkrachten worden hier opgeleid om les te geven aan dove kinderen.  

Conny Polleunis is trots op het 8e Expertise Centrum: “De ideale audicien vinden klanten in alle Schoonenberg-winkels. Maar werkende mensen met een complexe hoorzorgvraag hebben aanvullende begeleiding, meetapparatuur en ondersteunende hoorhulpmiddelen nodig. Dat geldt ook voor slechthorende kinderen, omdat slechthorendheid taalontwikkeling lastig maakt. En dat bieden we in de Expertise Centra.” Klanten en hun partners kunnen hier in de Experience Room hoortoestellen en ondersteunende hoorhulpmiddeen testen. Conny Polleunis: “We simuleren hier levensechte situaties waarmee slechthorenden en hun partners inzicht krijgen in het gehoorverlies, de gevolgen en de mogelijkheden hier iets aan te doen. Zo haalt een slechthorende klant het maximale resultaat uit zijn hoortoestel.”

“Goed horen betekent blijven meedoen”

Schoonenberg wil in haar winkels en de Expertise Centra met de juiste hooroplossingen klanten helpen te blijven participeren in het maatschappelijke verkeer. Conny Polleunis: “Goed horen betekent blijven meedoen: op je werk met je collega’s, thuis met je (klein)kinderen, in de kroeg met je vrienden. Met HoorSupport, ontwikkeld in samenwerking met VU medisch centrum, begeleiden we klanten bij het kiezen van en wennen aan de beste hooroplossing; met praktische tips, instructies en oefenopdrachten.”

Een 5-delig trainingsprogramma van VUmc “Horen en gehoord worden” maakt onderdeel uit van de Schoonenberg-begeleiding. Waarbij ook de omgeving van de klant wordt betrokken. Conny Polleunis: “VUmc onderzoek toont aan dat betrokkenheid en ondersteuning uit de omgeving medebepalend is voor het succes van de hoortoestelrevalidatie. Klanten kunnen daardoor het maximale resultaat halen uit hun hoortoestel en daardoor sociaal en maatschappelijk blijven meedoen.” Schoonenberg is het enige audiciensbedrijf dat een dergelijk programma aan alle klanten aanbiedt.

Expertise Centrum Leeuwarden

In 2013 opende Schoonenberg haar eerste twee Expertise Centra. In het EC in Leeuwarden (Borniastraat 4) werken audiciens Bert Douma en Gerbrand Bosma en de hoorzorgconsulenten Klaske Hallema en Joke Roelfsema.

Deze pagina delen met anderen: