Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Wij willen je zo een uitgebreid en eerlijk mogelijk advies geven. Voor ons is ieder mens anders en ieder oor dus ook. Daarom leveren wij uitsluitend maatwerk oplossingen. Vermoed u dat uw gehoor afneemt, dan laat onze online hoortest zien hoe uw gehoor ervoor staat. Deze test geeft aan of het verstandig is om een audicien te bezoeken. Benieuwd hoe wij vervolgens te werk gaan en wat je van ons kunt verwachten?

Stap 1: Diagnose vaststellen en gehoor meten

In onze winkel wordt met speciale apparatuur onderzocht wat uw oren precies kunnen waarnemen en wat de mate van gehoorverlies is. We doen uitgebreid onderzoek met behulp van verschillende testen om te meten of je gehoorverlies hebt en hoeveel, zoals een gehoortest bijvoorbeeld. Bij gehoorschade gaat het er niet alleen om of het geluid hard of zacht is, maar ook om werle toonhoogte (frequentie) het geluid heeft. We laten je verschillende piepjes horen, afwisselend in je link- en rechteroor, met verschillende luidheden en toonhoogten. Je geeft aan welke piepjes je waarneemt. We verwerken de resultaten in een audiogram. Het audiogram geeft de mate van jouw gehoorverlies aan. Aan de hand van een vragenlijst krijgen we aanvullende inzichten in jouw gehoorproblemen en in jouw wensen. Zo kunnen we een geschikt hoortoestel vinden die aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Andere test die wij doen:

Toonaudiogram
Met deze test meten we waar de grens ligt van jouw gehoor tussen wat je wel en niet waarneemt. Dit doen we door je verschillende tonen te laten horen waarbij je aangeeft of je deze hoort.

Spraakverstaantest
Met deze test meten we bij welk volume je woorden nog goed verstaat. De uitslag van deze test geeft aan in procenten hoeveel je verstaat zonder hooroplossing en later hoeveel je verstaat met hoortoestellen.
Gevoeligheidstest/UCL
Bij deze test maken we een aantal tonen snel harder totdat jij aangeeft het oncomfortabel te vinden. Met de uitslag van deze test kunnen we je hoortoestel afstellen dat het nooit te hard geluid geeft voor jou.

REM/VSM test
Met deze test controleren we, terwijl je de hoortoestellen in hebt, het geluid dat werkelijk op het trommelvlies terecht komt. Elk oor is anders en zal het geluid anders verwerken. Op deze manier kunnen we het hoortoestel hierop aanpassen

Stap 2: Persoonlijke wensen en situatie in kaart brengen

We bieden je vakkundige hulp bij het kiezen van het juiste hoortoestel. De keuze voor een hoortoestel maak je aan de hand van een wensenlijst. Samen met jou bekijken we welke hooroplossing het beste past bij jouw wensen, levensstijl, maar natuurlijk ook bij jouw type gehoorverlies.

Onze audiciens verdiepen zich continu in de nieuwste technieken en slimste oplossingen om te zorgen dat jij weer beter kunt horen. Samen met jou gaan we kijken waar jouw wensen en behoeftes liggen. Denk bijvoorbeeld aan: Verstaan van de televisie, windruisonderdrukking bij het fietsen of het volgen van vergaderingen op het werk.

De omstandigheden waarin de gekozen oplossing zich moet bewijzen bepalen uiteindelijk hoeveel techniek of accessoires er nodig zijn.

Stap 3: Hoortoestel(len) kiezen

De zorgverzekeraars hebben een aantal goede hoortoestellen aangewezen die voor vergoeding in aanmerking komen. Dit zijn goede hooroplossingen, gebaseerd op bewezen en vertrouwde technologie. Wil je een hoortoestel met de nieuwste technieken en de slimste mogelijkheden, dan hebben we ook hoortoestellen uit het Vrije Keuze Assortiment. Deze hoortoestellen zijn duurder en worden niet vergoed. Er gelden echter wel vaak interessante belastingvoordelen voor deze hoortoestellen. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie en wensen maken we een voorselectie van minimaal 3 hoortoestellen die het meest geschikt voor jou zijn. In de winkel vertellen we je alles over de voor- en nadelen van de verschillende toestellen en natuurlijk ook over de kosten en vergoeding door je zorgverzekeraar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe belangrijk goede begeleiding is vanuit je audicien, blijkt ook uit het verhaal van Meneer Vos. In 2016 stapte hij voor het eerst de Schoonenberg winkel in Rosmalen binnen. Enigszins aarzelend, maar nadat hij de juiste hoortoestellen vond, durft hij nu voluit toe te geven: “Dit had ik veel eerder moeten doen!”.

Lees hier het verhaal van Meneer Vos

Stap 4: Hoortoestel aanmeten

Wij leveren maatwek oplossingen. Dit houdt in dat we jouw gehoor en eventueel gehoorgang opmeten om een geschikt hoortoestel op maat te leveren dat comfortabel moet zitten. Daarnaast passen we de instellingen van de hoortoestellen aan, aan je luisteromgeving. We leggen je uit hoe de hoortoestellen bediend kunnen worden.

Stap 5: Gratis hoortoestel uitproberen

We vinden het belangrijk dat je een hooroplossing krijgt waar je zelf tevreden mee bent. We helpen je bij het kiezen van (minimaal 3) hoortoestellen die zelf thuis kunt ervaren, volledig afgestemd op jouw gehoor. De enige manier om echt te ontdekken hoe een hoortoestel werkt en of het type hoortoestel ook echt bij jouw werkt, is door het toestel te gebruiken in de dagelijkse praktijk. Deze proefperiode van een maand is geheel vrijblijvend. Bovendien begleiden we je kosteloos. Tijdens de proefperiode kun je altijd terugkomen om het hoortoestel aan de luisteromgeving aan te passen totdat je perfect hoort.

Pas wanneer je helemaal tevreden bent gaan we over tot aanschaf.

Stap 6: Begeleiding op maat

Een hoortoestel voor de eerste keer dragen kan een overweldigende ervaring zijn. Het is volkomen normaal als je tijdens de eerste dagen het hoortoestel als te hard of als erg vreemd ervaart. Na verloop van tijd zal dit normaal worden. Om jou te laten wennen aan je hoortoestel bieden we je HoorSupport. Dit is een begeleidingsprogramma dat we samen met KNO-artsen hebben ontwikkeld. Naast het wennen aan het hoortoestel leren we je hoe je de communicatie met je omgeving kunt verbeteren. 

Daarnaast laten we je zien wat je de eerste weken te wachten staat, zodat je voorbereid bent op de drastische veranderingen. Het kan namelijk zo zijn dat alledaags geluid tijdens de gewenningsperiode angstaanjagend luid klinkt. Ook je eigen stem kan ineens enorm anders klinken. We leggen je ook uit hoe dit precies komt. Omdat je brein opeens opnieuw een groot aantal prikkels te verwerken krijgt moeten je hersenen hierop aanpassen. Dit vraagt enkele weken en soms zelfs maanden tijd.