Overslaan en naar de inhoud gaan
Direct afspraak maken?0900 600 7008

Prof. dr. R.J. Stokroos, KNO-arts

“Nog steeds slechthorend, en dan?”

In Nederland zijn meer dan anderhalf miljoen mensen slechthorend of doof. Ongeveer een derde daarvan draagt een hoortoestel. Conventionele hoortoestelaanpassing biedt niet voor iedereen een oplossing. In de afgelopen decennia hebben belangrijke medisch-technologische ontwikkelingen plaatsgevonden waardoor zowel geleidingsgehoorverliezen als perceptieve gehoorverliezen op te vangen zijn met deels implanteerbare hulpmiddelen. Maar daarnaast zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van middenoorchirurgie en haarcelregeneratie veelbelovend. In deze lezing gaan we in op de vraag welke state of art alternatieven de KNO-arts kan bieden en op de mogelijkheden die wellicht binnenkort beschikbaar zullen komen.

Naar de KNO/AC pagina

Naar de symposium pagina


Robert Stokroos (1967) is als KNO-arts werkzaam in het Maastrichts Universitair Medisch Centrum+, met als aandachtsgebied otologie, neuro-otologie en schedelbasisichirurgie. Het MUMC+ heeft als topreferent zorgdomein neurointerventie, waaronder aandoeningen van de zintuigen en de revalidatie daarvan door middel van neuromodulatie vallen.

Zijn wetenschappelijk onderzoek sluit daar nauw bij aan en omvat vraagstukken vanuit de dagelijkse klinische oorheelkundige praktijk. Het betreft wetenschappelijke projecten met als doel botverankerd horen te verbeteren, implanteerbare hooroplossingen te optimaliseren en cochleaire implants optimaal te integreren met conventionele hoortoestellen. Daarnaast zijn er zorg – en researchlijnen op het gebied van tinnitus (tinnitusimplant) en evenwicht (vestibulair implant).

Deze pagina delen met anderen: