0900-600 7008

De kleine ergernissen vergeten en weer groots genieten van zangvogels: “Dit had ik veel eerder moeten doen!”

Hoe belangrijk goede begeleiding is vanuit je audicien, blijkt ook uit het verhaal van Meneer Vos. In 2016 stapte hij voor het eerst de Schoonenberg winkel in Rosmalen binnen. Enigszins aarzelend, maar nadat hij de juiste hoortoestellen vond, durft hij nu voluit toe te geven: “Dit had ik veel eerder moeten doen!”. Het volledige verhaal van meneer Vos lees je hier.

Het is 2016 wanneer meneer Vos de Schoonenberg winkel in Rosmalen binnen stapt. Na enig aandringen van zowel zijn vrouw als zoon, zet hij de stap. Aarzelend, want hij wil niet dat hoortoestellen het geluid van zijn grote hobby, zijn geliefde zangvogels, veranderen! Nu, drie jaar later is hij ontzettend blij dat hij de stap heeft gezet. Zijn zangvogels hoort hij weer als nooit tevoren! En zijn hoortoestellen? Die doet hij zeker niet meer uit!
ImageAltA
En daar zijn zeker zijn vrouw en zoon erg blij mee. Want de stap om naar Schoonenberg te gaan, is niet van de ene op de andere dag gezet. Meneer Vos heeft in 2016 inmiddels al een flinke tijd last van een verminderd gehoor.
“Nou ja, onze zoon en ik hadden er meer last van dan hij!” vertelt mevrouw Vos lachend wanneer we haar vragen naar het gehoorverlies van haar man. “Nu kunnen we er om lachen, maar destijds was het best vervelend! We moesten alles blijven herhalen en dat leverde soms best wat frustraties en kleine ergernissen op. “Je hoeft niet zo te schreeuwen!” zei hij ons dan. Maar dat was wel degelijk nodig, anders verstond hij ons niet. Mijn zoon en ik hadden er op een gegeven moment genoeg van en toen zijn mijn man en ik uiteindelijk samen naar de Schoonenberg winkel in Rosmalen gegaan.”
Meneer Vos met zijn zangvogels
Eenmaal daar werden zij met een warm welkom ontvangen door audicien Sonja Franken. Zij merkte de terughoudendheid van meneer Vos toen hij voor het eerst in de winkel kwam. “Hij zat nog een beetje in de ontkenningsfase toen hij de winkel binnen stapte, want: “ik hoor het niet slecht, anderen moeten gewoon wat duidelijker praten, dan is er niets aan de hand”. Iets dat we wel vaker horen. Ten slotte is het ook niet fijn als je wat minder gaat horen, dat begrijpen we hartstikke goed! Maar ondertussen leidt dat vaak tot ergernissen en frustraties bij dierbaren die vaak contact hebben met de slechthorenden. Super zonde, want er is vaak makkelijk iets aan te doen!”
Niet alleen het minder goed verstaan van gesprekken was een reden om iets te doen aan het gehoorverlies. Ook Meneer Vos’ dierbare hobby, het houden van zangvogels en het mee doen aan zangwedstrijden, telde daarbij heel erg mee. “Het luisteren naar zangvogels komt heel erg nauw!” vertelt meneer Vos wanneer we hem spreken. “Een lied bestaat uit 12 verschillende toeren en toonhoogtes. Het is ontzettend belangrijk om die te kunnen onderscheiden. En nu met mijn hoortoestellen lukt me dat weer als vanouds, ik geniet écht van mijn zangvogels. Ik had achteraf gezien veel eerder naar de winkel moeten komen. Ik vertel nu iedereen die het maar horen wil dat ze zeker niet moeten wachten als ze minder gaan horen. Ga nu maar gewoon eens langs in de winkel, je krijgt er geen spijt van!”
Een speciaal bedankje wil meneer Vos graag geven aan Sonja Franken, zijn audicien, over wie hij super tevreden is. “Zij heeft me ontzettend goed geholpen en ik baalde ontzettend toen zij overgeplaatst werd naar een ander filiaal. Bij de laatste controle die ik had na de aanpassing van mijn hoortoestel, werden de instellingen van mijn hoortoestel weer wat aangepast door een andere audicien. Niet naar wens helaas, waardoor ik besloot uit te zoeken in welke Schoonenberg winkel Sonja nu werkt. Na twee telefoontjes vond ik haar! Ik legde de situatie uit en Sonja gaf aan dat ik meer dan welkom was in Nijmegen. Zij heeft daarna de instellingen weer aangepast, nu naar volle tevredenheid!"
ImageAltA
Ondanks dat Sonja niet meer in Rosmalen, maar in de Schoonenberg winkel in Nijmegen werkt, blijft meneer Vos dan ook trouw naar “zijn audicien” gaan. “Om zo van mijn gehoor te blijven genieten, rij ik graag een stuk om. Het is het meer dan waard!”

Vrijblijvend advies over je gehoor?

Klik hier voor een vrijblijvend adviesgesprek
Schoonenberg.nl gebruikt cookies, ook van derde partijen. Hiermee onderzoeken wij en derde partijen anoniem bezoekersgedrag om de website persoonlijker en klantvriendelijker te maken en onze marketing af te stemmen, ook buiten het Schoonenberg.nl domein. U geeft ons toestemming als u onze website verder bezoekt of op Ok drukt. Lees hier meer over onze cookies. Wil je meer lezen over cookies? Ga naar https://www.consuwijzer.nl/telecom-post/internet/privacy/cookies.