Contact
Onze webshop
Vind hier alle benodigdheden voor je hoortoestel

In een drukke omgeving of op afstand kun je soms wat extra hulp gebruiken, met of zonder hoortoestel. Bijvoorbeeld op verjaardagen, in vergaderingen, in restaurants en in de auto. Daarvoor heeft Schoonenberg verschillende systemen.

Bij een directe koppeling zijn de hoortoestellen rechtstreeks verbonden met je computer, telefoon of ander bluetooth apparaat. Hierdoor heb je je handen vrij en hoef je geen accessoires mee te nemen.

Enkele nieuwe Phonak toestellen hebben een directe koppeling, zoals de Phonak Audéo Marvel en de Phonak Audéo B-Direct. Deze toestellen bevatten state of the art technologie.
 
Oudere modellen of IHO hoortoestellen hebben nog geen directe bluetooth koppeling. Om toch verbinding te kunnen maken met tv- en audio-oplossingen, kun je gebruik maken van een streamer. Phonak heeft verschillende streamers. De streamer is hierbij ook te gebruiken als afstandsbediening, zodat je je telefoon niet hoeft te pakken.

Oplossingen met hoortoestellen

  • Directe verbinding: innovatieve en discrete (richt)microfoons sturen het stemgeluid rechtstreeks naar je hoortoestellen, waardoor het geluid op beide oren binnenkomt. Hierdoor versta je beter in complexe luistersituaties. Vaak zijn deze microfoons onderling te combineren en ze hebben aanvullende mogelijkheden, zoals koppeling met een audiobron.

  • Indirecte verbinding: het signaal van de microfoon wordt via een streamer overgebracht naar het hoortoestel. Ook hier komt het geluid op beide oren binnen, waardoor je beter verstaat in complexe luistersituaties. Nadeel is dat de streamer altijd zichtbaar zal zijn.

Meer over indirecte koppelingen
 
  • Ringleiding: voor hoortoestellen met ringleiding bestaat een spraakversterker. Hierbij wordt het geluid direct overgedragen naar je hoortoestellen. Het voordeel is dat dit een universele oplossing is, waarbij de omgeving nog steeds goed te horen is. Deze oplossing is wel wat storingsgevoeliger dan de andere twee.

Meer informatie over ringleiding systemen

Microfoons voor luistersituaties

Schoonenberg biedt een groot assortiment draadloze accessoires die de prestaties van jouw hoortoestel verbeteren en er zo voor zorgen dat je alles kunt horen, ook bij drukte, lawaai, op afstand, in groepen, aan de telefoon en tijdens vergaderingen. Of je nu tv kijkt, uit eten bent of een gesprek voert in een drukke omgeving of online: er is een oplossing voor bijna elke luistersituatie.

In rumoerige omgevingen zoals restaurants komen stemmen uit alle richtingen; dankzij draadloze microfoons kun je gesprekken perfect verstaan, volop meedoen en genieten van je avondje uit. Audiobronnen worden verbonden met je hoortoestel, zodat je meerdere sprekers individueel perfect kunt volgen. Met de microfoons van Roger en de Remote Mic accessoires van Phonak kun je elk gesprek verstaan.
 
Meer over microfoons voor luistersituaties

Oplossingen zonder hoortoestellen

  • Microfoon: een met de hoofdtelefoon verbonden spraakversterker zorgt ervoor dat je aan elke gesprekssituatie kunt meedoen. Dit is een snel in te schakelen, universele en relatief eenvoudige oplossing.