SilentCloud™ App

Dé app waarmee je beter leert omgaan met tinnitus

Heb je last van tinnitus en wil je hier zelf iets aan doen? Met de unieke SilentCloud-app kun je nu zelf stap voor stap beter met je tinnitusklachten leren omgaan! In je eigen tempo krijg je inzicht in hoe het met je gehoor gesteld is of je eventueel gehoorverlies hebt en je krijgt betrouwbare informatie over tinnitus en praktische tips. Daarnaast worden er verschillende bewezen therapieën aangeboden die je in de app kunt volgen. Met de SilentCloud-app biedt Schoonenberg als enige audicien in Nederland een effectief hulpmiddel om jouw tinnitus klachten zelf te verminderen! 

Dus wil je zelf aan de slag? Download dan nu SilentCloud-app en start jouw traject!

Download de app gratis:

8 op de 10 mensen met tinnitus hebben gehoorverlies

Je bent niet alleen

Ongeveer 10-15% van de volwassen bevolking heeft tinnitusklachten. De meerderheid hiervan, zo’n 80 procent, ervaart het niet als storend. De overige 20 procent ervaart de tinnitus als (ernstig) hinderlijk. Dit kan veel invloed hebben op de kwaliteit van leven en op alledaagse situaties zoals het vermogen om je te concentreren of slapen. 

Iedereen ervaart de oorsuizen op een andere manier. Daarom is een persoonlijke behandeling van belang. Gevalideerde vragenlijsten bieden veel inzicht in de hinder van tinnitus en de verschillende aspecten die daarop van invloed kunnen zijn. 

Er wordt er ook altijd een hoortest uitgevoerd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 4 op de 5 mensen met tinnitus ook gehoorverlies hebben. Een hooroplossing kan dan uitkomst bieden. Doordat het omgevingsgeluid beter wordt waargenomen en de luisterinspanning daalt wordt de negatieve impact van tinnitus kleiner.  

 

10-15%

van de algemene bevolking heeft tinnitus

Meer leren over tinnitus en de aangeboden therapieën

Hoe de SilentCloud je kan helpen

De SilentCloud-app geeft je de mogelijkheid om in je eigen omgeving te leren omgaan met tinnitusklachten. Hiervoor volg je in de app 5 zorgvuldig ontworpen stappen. De eerste 3 stappen zijn gratis en bieden veel informatie en tips. Ben je daarna op zoek naar meer ondersteuning? Dan kun je wellicht ook stap 4 en 5 volgen. Dit zijn verschillende bewezen therapieën, die passen bij jouw persoonlijke tinnitusklachten. Dit is het betaalde deel van de app. 

SilentCloud biedt als enige app akoestische neuromodulatie met gecoördineerde reset (CR) aan. 

Dit is een specifieke vorm van geluidstherapie die gebruik maakt van een reeks geluiden, die op jouw tinnitusklachten zijn afgestemd. Na verloop van tijd kan dit de hersenactiviteit, die samenhangt met je tinnitus, veranderen en daardoor de last van tinnitus verminderen. Het blijkt even doeltreffend te zijn als andere therapieën die wetenschappelijk zijn bewezen. De combinatie met de overige hulpmiddelen in de SilentCloud-app is wat deze oplossing zo uniek maakt. 

percentuali di persone che soffronto di Acufene

Functies

Zelf thuis omgaan met jouw tinnitus, ondersteund door je Schoonenberg audicien

Bewezen therapieën afgestemd op jou

SilentCloud combineert op unieke wijze professionele begeleiding met meerdere internationaal aanbevolen therapieën die vanuit huis kunnen worden uitgevoerd. Jij bepaalt het tempo van jouw traject en jouw Schoonenberg tinnitus-expert is te bereiken via een berichtje of telefoontje.

Download SilentCloud nu om jouw tinnitus onder controle te krijgen

Prijzen

Gratis

Download de app en ontdek eigen tempo alles over jouw tinnitus. Je krijgt inzicht in je gehoor en mogelijk gehoorverlies, leest betrouwbare informatie en krijgt praktische tips en oefeningen om je tinnitus te managen. Dit biedt vaak al veel ondersteuning. 

Premium*

Bent je opzoek naar meer ondersteuning? In het betaalde deel van de app kan je gepersonaliseerde geluidstherapieën en cognitieve gedragstherapie volgen voor slechts € 14,99 per maand of € 74,95 voor 6 maanden.

*Vanwege de medische aard van de app heb je hierbij ook goedkeuring van een KNO-arts of audioloog nodig. Dit kan door een afspraak te maken en het KNO-formulier dat je vanuit de app ontvangt te laten ondertekenen. Deel deze vervolgens met je Schoonenberg Tinnitusexpert. Daarna kan je therapie worden geactiveerd.

We raden aan om de app minimaal 6 maanden te gebruiken.

 

Is SilentCloud de juiste keuze voor jou?

Heb je veel last van tinnitus en wil je hier vanuit het comfort van je eigen huis iets aan doen, zonder gelijk de hoofdprijs te betalen? Download SilentCloud en start direct met je eigen tinnitus management op basis van bewezen behandelingen. 

Veelgestelde vragen

Moet ik me registreren om SilentCloud te gebruiken?
Ja. Om de SilentCloud-app te kunnen gebruiken moet je je registreren.
Is SilentCloud beschikbaar in mijn taal?
De SilentCloud-app is beschikbaar in het Nederlands. De app gebruikt dezelfde taal als je telefoon. Het is ook mogelijk om de app voor Engels in te stellen. 
Bij welke winkels kan ik terecht?
Je kan nu bij de volgende 8 Schoonenberg winkels terecht:
 
Hoe kan ik betaalde therapieën volgen in de app?
Nadat je “Alles over tinnitus” hebt afgerond heb je de optie om, tegen betaling, een therapie te volgen in de SilentCloud app. Vanwege de medische aard heb je wel eerst toestemming nodig van een KNO-arts of audioloog. Dit kan door een afspraak te maken en het KNO-formulier dat je vanuit de app ontvangt te laten tekenen. Deel deze vervolgens met je Schoonenberg tinnitusexpert. Daarna kan je therapie worden geactiveerd.
Wat kost het om via SilentCloud een therapie te volgen?
De kosten voor het betaalde deel van de app bedragen € 14,99 per maand of € 74,95 voor 6 maanden.
Loopt de prijs automatisch door? Moet je het handmatig stopzetten? Of juist elke maand opnieuw betalen?
Voor beide betalingsopties geldt dat deze niet automatisch verlengd worden. Afhankelijk van de gekozen termijn moet je dus na een maand of na 6 maanden opnieuw een betaling doen om de therapie te kunnen blijven volgen. 
Ik ervaar problemen met de app
Voor problemen kan je contact opnemen met de klantenservice van Schoonenberg. Dit kan door een e-mail te sturen naar klantcontact@schoonenberg.nl of door te bellen met 088 – 932 43 56.
Wat biedt Schoonenberg World of Hearing nog meer aan om te helpen bij tinnitus?
Kijk op https://www.schoonenberg.nl/tinnitus voor meer informatie over onze tinnitus-behandelingen en online informatiesessies.
Ik heb nog meer vragen. Hoe kan ik contact opnemen?
Lees hier meer voor technische vragen over het gebruik van SilentCloud.

Voor vragen over tinnitus, je eigen traject of therapieën kan je contact opnemen met onze klantenservice via klantcontact@schoonenberg.nl, je lokale audicien bij één van de deelnemende Schoonenberg winkels en\of World of Hearing. Kijk op onze website.

Voor vragen over gegevensbescherming kunt u contact opnemen met privacy@aureliym.com of privacy@sonova.com.
SONOVA AUDIOLOGICAL CARE NEDERLAND BV
lol