Overslaan en naar de inhoud gaan
Direct afspraak maken?0900 600 7008

Gehoorproblemen

Een goed gehoor is van groot belang. Het helpt ons om te communiceren en dat is van belang bij het functioneren in het dagelijks leven. Er bestaan echter verschillende gehoorproblemen die (kunnen) leiden tot gehoorverlies en gehoorschade. Soms zijn gehoorproblemen al sinds de geboorte aanwezig, soms ontstaan deze door een ziekte en andere keren sluipen gehoorproblemen er geleidelijk in.

Veel voorkomende gehoorproblemen

Er bestaan verschillende gehoorproblemen en aandoeningen die tot gehoorverlies of gehoorschade kunnen leiden. Enkele veel voorkomende ooraandoeningen zijn:

Fysieke en psychische klachten door gehoorproblemen

De gevolgen van problemen met het gehoor lopen uiteen en variëren van persoon tot persoon. Het is mogelijk dat iemand minder goed hoort. Dit kan zich uiten in het niet meer verstaan van zachte geluiden, maar ook in het minder goed horen van medeklinkers of het niet meer kunnen volgen van een gesprek in een lawaaierige ruimte. Daarnaast kunnen gehoorproblemen pijn bij het horen van geluid tot gevolg hebben of zorgen voor een constante hinderlijke ruis, piep of zoem. Een ander gevolg van het niet goed kunnen horen is vermoeidheid door de inspanningen die moeten worden gedaan om conversaties te volgen.

Naast lichamelijke klachten, kunnen gehoorproblemen ook veel geestelijk klachten veroorzaken: frustratie, een geïsoleerd gevoel en machteloosheid zullen herkenbaar zijn voor mensen met gehoorproblemen. Daarom is het belangrijk om de klachten van gehoorproblemen zo goed mogelijk te behandelen, zodat de kwaliteit van uw leven er weer beter op wordt.

Twijfelt u aan uw gehoor? Doe dan de hoortest. U kunt vrijblijvend een afspraak maken bij een Schoonenberg audicien in de buurt.

Deze pagina delen met anderen: