Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Muziek oordoppen

Wat is gehoorbescherming tegen muziek?

Harde muziek in discotheken, op festivals en feesten is een belangrijke veroorzaker van gehoorbeschadiging. Dit komt doordat het geluid bij de meeste uitgaansgelegenheden te hard staat. Om veilig te kunnen genieten van de muziek heeft Schoonenberg oordopjes met muziekfilter. Daarmee hoor je de muziek beter en ook het praten met andere mensen wordt een stuk makkelijker.

Gehoorbescherming bij muziek zorgt ervoor dat je zonder risico’s op gehoorbeschadiging kunt genieten van muziek en uitgaan. Schoonenberg heeft speciale oordopjes met filters die ervoor zorgen dat de muziekbeleving optimaal blijft.

Maak direct een afspraak

Gehoorschade en de impact van luide muziek

Ben je muziekliefhebber en ga je graag naar concerten waar de muziek hard staat? Dan is het verstandig om je oren goed te beschermen! Frequente of langdurige blootstelling aan harde geluiden kan namelijk leiden tot gehoorschade. Dit veroorzaakt gehoorverlies of het kan de trigger zijn voor oorsuizen (tinnitus). Gehoorschade is niet meer terug te draaien. Eenmaal beschadigd, blijft beschadigd. Wees dus zuinig op je gehoor en draag de juiste gehoorbescherming!

Oordoppen op maat voor muziek

(Beroeps)muzikanten worden regelmatig geconfronteerd met muziek op hoge volumes. Een drumstel bijvoorbeeld produceert al tegen de 100 dB. Het geluid in discotheken tikt al snel de 110dB aan, terwijl de Arbowet al vanaf 85dB al gehoorbescherming voor professionals verplicht stelt. Zonder goede gehoorbescherming zijn deze hoge volumes bijna een garantie op langdurige gehoorbeschadiging.  Gelukkig zijn steeds meer mensen zich bewust van het belang van goed gehoorbescherming bij muziek.

Wat zijn de beste oordoppen voor een concert?

Bij Schoonenberg vind je muziek oordopjes met speciale akoestische filters. Hierdoor hoor je de muziek wel, maar bescherm je jezelf tegengehoorschade. De filters zorgen ervoor dat de kwaliteit van de muziekbeleving optimaal blijft, terwijl je ook nog gewoon een gesprek kunt voeren. Op die manier geniet je op een veilige manier van jouw favoriete muziek tijdens een concert.
Gehoorbescherming voor muziek op maat gemaakt
ProActiv Music Customized
ProActiv Music Customized is een compacte gehoorbeschermer op maat voorzien van een kleine handgreep die het inzetten en het uitnemen makkelijk maakt. De oordoppen zitten lekker en bieden optimale bescherming tegen langdurig luide muziek.

Meer informatie
Op maat gemaakte oordopjes voor muziek met een revolutionair filter
ProActiv Music Customized Professional
ProActiv Music Customized Professional oordopjes hebben een revolutionair filter met een vlakke demping in het frequentiegebied tussen 125 Hz en 8 kHz. Hierdoor behoudt het geluid zijn natuurlijke klankkleur en vindt er geen vervorming plaats. Verder voorzien van verwisselbaar fillter en bij uitstek geschikt voor muzikant en liefhebber pur sang.

Meer informatie

Gehoorbescherming voor muziekliefhebbers

Ga je graag naar festivals? Dan zijn festival oordoppen een onmisbare accessoire voor jou! De beste oordoppen voor het beschermen van je gehoor zijn op maat gemaakte oordoppen. Ook voor feesten bieden deze oordoppen de beste bescherming. Ze hebben een perfecte pasvorm die ervoor zorgt dat ze heel fijn zitten. Hierdoor ervaar je geen druk na langdurig gebruik. Dankzij het speciale filter in soort oordoppen wordt het overmatige geluid gedempt zonder dat de muziek vervormd wordt. Zo kun je van je favoriete muziek blijven genieten en hoef je je geen zorgen te maken over gehoorschade!
Universele party plug oordoppen
AudioNova Music
PartyPlug oordoppen hebben speciale akoestische filters die ervoor zorgen dat de kwaliteit van de muziekbeleving optimaal is, terwijl je ook nog gewoon een gesprek kunt voeren. De oordopjes zitten comfortabel en ze zijn bijna onzichtbaar in je oren. Geschikt voor incidenteel gebruik.

Meer informatie

Waarom en wanneer heb je gehoorbescherming nodig?

Of je nu bezoeker bent of muzikant: op concerten, optredens, festivals en feesten staat de muziek vaak veel te hard. Tijdens concerten waar de muziek hard staat, loop je sneller dan je denkt onherstelbare gehoorschade op.

Als concertbezoeker kom je misschien na een optreden thuis met een vervelende piep in je oren. De muziek stond te hard en je moest in elkaars oren schreeuwen om boven de muziek uit te komen en je verstaanbaar te maken. Gebeurt dit regelmatig? Dan loop je risico op die blijvende piep en gehoorschade. Wanneer je die signalen negeert, begin je vroeg of laat ook minder goed te horen. Of beginnen gewone geluiden hard te klinken en pijn te doen aan je oren.

ls muzikant breng je ook nog eens veel tijd door in lawaaierige repetitieruimten en concertzalen. Je lichaam slaat alarm, maar je hoort het pas later, wanneer het stil om je heen is: gepiep of gesuis in je oren.

Het gebruik van muziek oordoppen voorkomt gehoorschade en zorgt er bovendien voor dat je minder snel oorpijn of een piep in je oren hebt na afloop van een concert. Dus blijf nog jaren van muziek genieten en gebruik muziek oordoppen tijdens concerten!

Muziek oordoppen bij jou in de buurt

Voor de aanschaf van oordoppen op maat met een perfecte pasvorm moet een afdruk gemaakt worden. Maak online een afspraak bij een van onze winkels en laat een audicien een goede afdruk maken. Op basis hiervan worden de oordoppen gemaakt en na ongeveer vier weken zijn ze klaar. 

Muziek oordoppen aanmeten
Vind een winkel bij jou in de buurt


Voordelen van gehoorbescherming op maat voor muziek

Muziek oordoppen op maat zijn geschikt voor mensen die vaak naar concerten gaan of universele oordoppen niet fijn vinden zitten. Deze oordoppen worden gevormd naar je gehoorgang en zitten daardoor altijd goed. Ze sluiten het oor volledig af en dempen schadelijke frequenties die gehoorschade veroorzaken. Je kunt daarbij nog steeds genieten van geluid, zoals muziek of gesprekken, maar het voorkomt mogelijke gehoorbeschadiging als de volumes te hoog zijn. Deze oordoppen zijn wel duurder dan universele filteroordoppen. Onze oordoppen op maat voor muziek:
  • Gemaakt van zacht en licht materiaal

  • Perfecte pasvorm (100% lekdichtheid)

  • Geen drukkend gevoel in de oren

  • Veilig en comfortabel

  • Makkelijk inzetten en uitnemen

  • Snel en gemakkelijk te reinigen

  • Transparant, dus nauwelijks zichtbaar.

  • Verkrijgbaar vanaf €129,95

 

Perfecte pasvorm

Tijdens het aanmeten maken we een afdruk van je oren. Zo ben je verzekerd van een perfecte pasvorm, het hoogste draagcomfort en 100% lekdichtheid. Ze vormen perfect naar je oor, in tegenstelling tot universele oordoppen.
 

Verschillende filters en kleuren

Je kunt kiezen uit verschillende materialen, filters en kleuren voor jouw gehoorbescherming. Ze bevatten filters die de schadelijke geluiden wegfilteren. Ondertussen kun je optimaal genieten van de geluiden die je wél wilt horen.
 

ProActiv Custom en ProActiv Professional

Voorkom gehoorschade en geniet van jouw favoriete concert met de oordoppen van ProActiv.

Wat gebeurt er als je je gehoor niet beschermt?

Bono en The Egde van U2, Chris Martin van Coldplay en Eric Clapton. Het zijn maar een paar namen onder de vele bekende en onbekende muzikanten die problemen hebben met hun gehoor. Maar liefst 3 op de 4 muzikanten loopt blijvende gehoorschade door muziek op, omdat ze tijdens optredens en repetities vaak over de grens gaan van wat hun oren aankunnen. Meestal krijgen ze last van een blijvende piep of ruis: tinnitus. Ook als festivalganger of concertbezoeker kom je na een optreden vaak thuis met een vervelende piep in je oren.
De muziek stond te hard en je moest in elkaars oren schreeuwen om boven de muziek uit te komen en je verstaanbaar te maken. Gebeurt dit regelmatig? Dan loop ook jij risico op die blijvende piep en gehoorschade. Wanneer je die signalen negeert, begin je vroeg of laat ook minder goed te horen. Of beginnen gewone geluiden hard te klinken en pijn te doen aan je oren. In het eerste geval heb je te maken met gehoorverlies, in het tweede geval met overgevoelige oren.

Statistieken over gehoorverlies door muziek

Wist je dat geluiden vanaf 80 decibel al schadelijk kunnen zijn? Dat kan in één keer als het geluid erg hard is, maar het gebeurt ook als je te vaak of te lang naar harde geluiden luistert. Tijdens concerten tikt het geluid al snel de 103 decibel aan en dat kan permanente gehoorschade veroorzaken.