0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Muziek oordoppen

Wat is gehoorbescherming tegen muziek?

Harde muziek in discotheken, op festivals en feesten is een belangrijke veroorzaker van gehoorbeschadiging. Dit komt doordat het geluid bij de meeste uitgaansgelegenheden te hard staat. Om veilig te kunnen genieten van de muziek heeft Schoonenberg oordopjes met muziekfilter. Daarmee hoor je de muziek beter en ook het praten met andere mensen wordt een stuk makkelijker.

Gehoorbescherming bij muziek zorgt ervoor dat je zonder risico’s op gehoorbeschadiging kunt genieten van muziek en uitgaan. Schoonenberg heeft speciale oordopjes met filters die ervoor zorgen dat de muziekbeleving optimaal blijft.

Maak direct een afspraak

Waarom en wanneer heb je gehoorbescherming nodig?

Of je nu bezoeker bent of muzikant: op concerten, optredens, festivals en feesten staat de muziek vaak veel te hard. Als muzikant breng je ook nog eens veel tijd door in lawaaierige repetitieruimten en concertzalen. Je lichaam slaat alarm, maar je hoort het pas later, wanneer het stil om je heen is: gepiep of gesuis in je oren. Met oordopjes voor muziek voorkom je blijvende gehoorschade.


Ze schermen je oren af van hoge, schadelijke frequenties en te hoge geluidsniveaus. Je kunt onbezorgd genieten van de muziek én met je vrienden praten zonder dat je in elkaars oor hoeft te schreeuwen om boven de muziek uit te komen.
 

Oordoppen op maat voor muziek

(Beroeps)muzikanten worden regelmatig geconfronteerd met muziek op hoge volumes. Een drumstel bijvoorbeeld produceert al tegen de 100 dB. Het geluid in discotheken tikt al snel de 110dB aan, terwijl de Arbowet al vanaf 85dB al gehoorbescherming voor professionals verplicht stelt. Zonder goede gehoorbescherming zijn deze hoge volumes bijna een garantie op langdurige gehoorbeschadiging.  Gelukkig zijn steeds meer mensen zich bewust van het belang van goed gehoorbescherming bij muziek.

Wat zijn de beste oordoppen voor een concert?

Ben je een muziekliefhebber en ga je graag naar concerten? Dan is het verstandig om je oren goed te beschermen. Bij Schoonenberg vind je muziekoordoppen met speciale akoestische filters. Die zorgen ervoor dat de kwaliteit van de muziekbeleving optimaal blijft, terwijl je ook nog gewoon een gesprek kunt voeren. De oordopjes zitten comfortabel en ze zijn bijna onzichtbaar in je oren. Op die manier geniet je op een veilige manier van jouw favoriete muziek tijdens een concert.
Gehoorbescherming voor muziek op maat gemaakt
ProActiv Music Customized
Deze gehoorbescherming op maat voor muziek is een compacte gehoorbeschermer voorzien van een kleine handgreep die het inzetten en het uitnemen makkelijk maakt. Hij draagt aangenaam in het oor en biedt optimale bescherming tegen langdurig luide muziek.

Meer informatie
Op maat gemaakte oordopjes voor muziek met een revolutionair filter
ProActiv Music Customized Professional
Deze oordopjes op maat voor muziek hebben een revolutionair filter met een vlakke demping, hierdoor behoudt het geluid zijn natuurlijke klankkleur en vindt er geen vervorming plaats in het frequentiegebied tussen 125 Hz en 8 kHz. Verder voorzien van verwisselbaar fillter en bij uitstek geschikt voor muzikant en liefhebber pur sang.

Meer informatie

Gehoorbescherming voor muziekliefhebbers (concerten en festivals)

Universele party plug oordoppen
ProActiv Music
PartyPlug oordoppen hebben speciale akoestische filters die ervoor zorgen dat de kwaliteit van de muziekbeleving optimaal is, terwijl je ook nog gewoon een gesprek kunt voeren. De oordopjes zitten comfortabel en ze zijn bijna onzichtbaar in je oren. Geschikt voor incidenteel gebruik.

Meer informatie

Wat gebeurt er als je je gehoor niet beschermt?

Bono en The Egde van U2, Chris Martin van Coldplay en Eric Clapton. Het zijn maar een paar namen onder de vele bekende en onbekende muzikanten die problemen hebben met hun gehoor. Maar liefst 3 op de 4 muzikanten loopt blijvende gehoorschade door muziek op, omdat ze tijdens optredens en repetities vaak over de grens gaan van wat hun oren aankunnen. Meestal krijgen ze last van een blijvende piep of ruis: tinnitus. Ook als festivalganger of concertbezoeker kom je na een optreden vaak thuis met een vervelende piep in je oren.
De muziek stond te hard en je moest in elkaars oren schreeuwen om boven de muziek uit te komen en je verstaanbaar te maken. Gebeurt dit regelmatig? Dan loop ook jij risico op die blijvende piep en gehoorschade. Wanneer je die signalen negeert, begin je vroeg of laat ook minder goed te horen. Of beginnen gewone geluiden hard te klinken en pijn te doen aan je oren. In het eerste geval heb je te maken met gehoorverlies, in het tweede geval met overgevoelige oren.

Advies en gehoorbescherming op jouw maat

Bij Schoonenberg krijg je van onze specialisten vrijblijvend advies over gehoorbeschermers. Dus kom eens langs om kennis te maken of de beschermers uit te proberen. Wil je je oren beschermen bij harde muziek? Dan krijg je bij ons de beste gehoorbescherming.

Maak direct een afspraak