0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Wat kost een hoortoestel? De prijzen van hoortoestellen verschillen enorm. Het is niet zo eenvoudig om de prijskaartjes van hoortoestellen te benoemen. De prijs wordt namelijk bepaald door de mate van jouw gehoorverlies, jouw zorgverzekeraar en het type hoortoestel. Hoeveel het hoortoestel kost en hoe dit bedrag tot stand komt, vind je in het overzicht hieronder. Bereken je liever snel wat je kunt verwachten qua hoortoestel vergoeding van je zorgverzekeraar? Gebruik dan onze online rekentool.

Hoe gaat het in zijn werk met vergoedingen?

Schoonenberg heeft afspraken met alle zorgverzekeraars, zodat je altijd aanspraak kunt maken op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekeraar, het pakket dat je gekozen hebt en de categorie waar je in valt. In onze winkels rekenen we je graag precies voor wat de aanschaf van een hoortoestel financieel voor je betekent, maar dit kun je ook online al bekijken. We houden rekening met jouw persoonlijke situatie, je zorgverzekeraar en het soort zorgverzekering dat je hebt gekozen. Bovendien helpen wij je, als het zover is, met de declaratie bij je zorgverzekeraar.
 
Vergoedingencalculator

Wanneer wordt een gehoorapparaat wel vergoed?

De overheid heeft bepaald dat iedereen die een hoortoestel nodig heeft vanuit de zorgverzekeraar (in de basisverzekering) 75% van de kosten vergoed krijgt. De overige 25% is je eigen bijdragen. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt kan het zijn dat je hoortoestellen volledig vergoed worden door je zorgverzekeraar.

Ook hoorhulpmiddelen en accessoires kunnen worden vergoed door de zorgverzekeraars. De dekking verschilt per zorgverzekeraar. Afhankelijk van de mate van het gehoorverlies en van de voorwaarden van de zorgverzekeraar, is het bijvoorbeeld mogelijk dat een wek- en waarschuwingssysteem volledig vergoed én kosteloos geplaatst wordt. Onze audiciens kunnen je hier meer over vertellen.

Benieuwd wanneer je recht hebt op een vergoeding en hoeveel je vergoed krijgt?

Lees meer over vergoedingen
 

Waarom vallen sommige hoortoestellen (deels) buiten de vergoeding?

De meest geavanceerde hoortoestellen uit het Vrije Keuze Assortiment


Dit zijn de nieuwste hoortoestellen die de meeste nieuwe technieken en technologieën bevatten. Denk hierbij aan toestellen die verbonden kunnen worden met je smartphone, oplaadbaar zijn of het geluid automatisch aanpassen aan je luister omgeving, hoe rumoerig deze ook is. De allernieuwste gehoorapparaten bieden je extra gebruiksgemak en geven je het meest natuurlijke geluid. Helaas vergoed de zorgverzekeraar deze toestellen niet. Je komt mogelijk wel in aanmerking voor belastingvoordeel

Meer over belastingvoordeel 

Vrije keuze assortiment

Welke hoortoestellen worden vergoed?

Er is keuze uit verschillende typen hoortoestellen - van high tech tot uitsluitend functioneel. De overheid heeft de toestellen verdeeld in 5 categorieën, waarbij categorie 1 wordt toegeschreven aan toestellen bestemd voor mild gehoorverlies en categorie 5 aan toestellen voor het meest complexe gehoorverlies. De zorgverzekeraars vergoeden op basis van de categorie waar jij op uitkomt. In welke categorie je wordt ingedeeld, hangt af van de uitkomst van de gehoortest en van je persoonlijke leefsituatie. Als je bijvoorbeeld voor je werk behoefte hebt aan een zeer geavanceerd toestel, dan kan het zijn dat wij een hogere categorie voorschrijven dan voor iemand voor wie dit niet geldt.

Je kunt ook kiezen voor een toestel dat buiten de 5 wettelijk vastgestelde categorieën valt; dan kies je voor een toestel uit het zogenoemde Vrije Keuze Assortiment. In het Vrije Keuze Assortiment van Schoonenberg vind je de nieuwste en meest geavanceerde hoortoestellen van dit moment. Deze hoortoestellen worden niet vergoed door je zorgverzekeraar maar de aanschafkosten zijn meestal wel aftrekbaar van de belasting.
 
Meer over onze nieuwste generatie

Hoe wordt de prijs van een hoortoestel bepaald?

De prijs van een hoortoestel hangt af van de mogelijkheden die het toestel biedt. Hoe meer het toestel kan, hoe hoger het kostenplaatje. Welke factoren beïnvloeden de prijs?
  • het model (soort en merk)
  • de kracht van de microprocessor
  • de functies en instellingsmogelijkheden
  • de technische uitrusting
  • de grootte en vorm van het toestel

Eén ding is zeker: ook de apparaten met een lagere prijs zijn van goede kwaliteit. Ze bieden je alleen minder mogelijkheden. Zo zullen ze bijvoorbeeld alleen optimaal functioneren bij een gesprek tussen twee personen in een rustige omgeving. Wil je een krachtiger hoorapparaat dat ook goed presteert in moeilijke luistersituaties, dan kun je beter voor een andere optie kiezen. Een hoortoestel presteert pas optimaal als het perfect is afgestemd op jouw gehoorverlies, levensstijl en behoeften. En dus komt niet elk hoorapparaat in aanmerking. Wij maken je graag wegwijs in het aanbod en helpen je om het meest geschikte model te selecteren en uit te proberen.

Schoonenberg heeft afspraken met alle zorgverzekeraars, zodat je altijd aanspraak kunt maken op een vergoeding. In onze winkels rekenen we je graag precies voor wat de aanschaf van een hoortoestel financieel voor je betekent, maar dit kun je ook online al bekijken. We houden rekening met jouw persoonlijke situatie, je zorgverzekeraar en het soort zorgverzekering dat je hebt gekozen. Bovendien helpen wij je, als het zover is, met de declaratie bij je zorgverzekeraar.

Bereken de kosten van je hoortoestel na vergoeding:
Vergoedingscalculator  

Wilt u graag meer informatie over de prijzen van een gehoorapparaat?

Maak dan vandaag nog een afspraak met één van onze audiciens bij u in de buurt

Maak nu snel een afspraak