0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!
Online Hoortest
Snel weten hoe het met jouw gehoor staat?

Wat kost een hoortoestel? De prijzen van hoortoestellen verschillen enorm. Het is niet zo eenvoudig om de prijskaartjes van hoortoestellen te benoemen. De prijs wordt namelijk bepaald door de mate van jouw gehoorverlies, jouw zorgverzekeraar en het type hoortoestel. Hoeveel het hoortoestel kost en hoe dit bedrag tot stand komt, vind je in het overzicht hieronder. Bereken je liever snel wat je kunt verwachten qua hoortoestel vergoeding van je zorgverzekeraar? Gebruik dan onze online rekentool.

1. Hoortoestellen met vergoeding


Doelmatige ondersteuning voor jouw gehoorverlies


De overheid heeft bepaald dat iedereen die een hoortoestel nodig heeft vanuit de zorgverzekeraar (in de basisverzekering) 75% van de kosten vergoed krijgt. De overige 25% is je eigen bijdragen. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt kan het zijn dat je hoortoestellen volledig vergoed worden door je zorgverzekeraar.

Benieuwd wanneer je recht hebt op een vergoeding en hoeveel je vergoed krijgt?


Lees meer over vergoedingen
 

2. Hoortoestellen zonder vergoeding


De meest geavanceerde hoortoestellen uit het Vrije Keuze Assortiment

Dit zijn de nieuwste hoortoestellen die de meeste nieuwe technieken en technologieën bevatten. Denk hierbij aan toestellen die verbonden kunnen worden met je smartphone, oplaadbaar zijn of het geluid automatisch aanpassen aan je luister omgeving, hoe rumoerig deze ook is. De allernieuwste gehoorapparaten bieden je extra gebruiksgemak en geven je het meest natuurlijke geluid. Helaas vergoed de zorgverzekeraar deze toestellen niet. Je komt mogelijk wel in aanmerking voor belastingvoordeel

Meer over belastingvoordeel 

Vrije keuze assortiment

Hoe wordt de prijs van een hoortoestel bepaald?

De prijs van een hoortoestel hangt af van de mogelijkheden die het toestel biedt. Hoe meer het toestel kan, hoe hoger het kostenplaatje. Welke factoren beïnvloeden de prijs?
  • het model (soort en merk)
  • de kracht van de microprocessor
  • de functies en instellingsmogelijkheden
  • de technische uitrusting
  • de grootte en vorm van het toestel

Eén ding is zeker: ook de apparaten met een lagere prijs zijn van goede kwaliteit. Ze bieden je alleen minder mogelijkheden. Zo zullen ze bijvoorbeeld alleen optimaal functioneren bij een gesprek tussen twee personen in een rustige omgeving. Wil je een krachtiger hoorapparaat dat ook goed presteert in moeilijke luistersituaties, dan kun je beter voor een andere optie kiezen. Een hoortoestel presteert pas optimaal als het perfect is afgestemd op jouw gehoorverlies, levensstijl en behoeften. En dus komt niet elk hoorapparaat in aanmerking. Wij maken je graag wegwijs in het aanbod en helpen je om het meest geschikte model te selecteren en uit te proberen.

Bereken de kosten van je hoortoestel na vergoeding:
Vergoedingscalculator  

Wilt u graag meer informatie over de prijzen van een gehoorapparaat?

Maak dan vandaag nog een afspraak met één van onze audiciens bij u in de buurt

Maak nu snel een afspraak