Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!
Wat je voor een hoortoestel betaalt, is afhankelijk van je wensen, je zorgverzekeraar en natuurlijk van je persoonlijke hoorsituatie. Wanneer je een gehoorverlies van minimaal 35 dB hebt, kom je volgens de wet in aanmerking voor een hoortoestelvergoeding. In 2023 bedraagt deze vergoeding door de zorgverzekeraar maximaal 75% van de aanschafprijs. Ben je aanvullend verzekerd, dan kan het zijn dat de kosten 100% worden vergoed. Let wel op: de aanschaf van een gehoorapparaat valt onder het eigen risico.


Wat kost een gehoorapparaat eigenlijk?


Wat de prijs van een gehoorapparaat is, is afhankelijk van je wensen, je zorgverzekeraar en natuurlijk van je persoonlijke hoorsituatie. Wij kijken graag samen met jou naar verschillende oplossingen en bieden je altijd de keuze uit minimaal 3 hoortoestellen. Zo vinden we het toestel dat het beste bij jou past.

Lees meer over de kosten

Een vergoeding voor je gehoorapparaat


Wil jij weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding van jouw zorgverzekeraar? Valt het hoortoestel in de basisverzekering of is een aanvullende verzekering nodig? Schoonenberg heeft afspraken met nagenoeg alle zorgverzekeraars, zodat je bijna altijd aanspraak kunt maken op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekeraar, het pakket en polis dat je gekozen hebt en de categorie waar je in valt. We nemen je stap voor stap mee en leggen het je uit!


Heb ik recht op een hoortoestel vergoeding?


Wil je ook weten hoeveel je bij ons vergoed kan krijgen voor een hoortoestel? Op deze pagina kun je een indicatie krijgen van de prijzen op basis van de zorgverzekering die je hebt, als je kiest voor een vergoed hoortoestel. Houd er rekening mee dat je een toestel (en aanbevolen categorie) pas kiest, nadat we een goede analyse van jouw persoonlijke wensen en hoorsituatie hebben gemaakt.

Lees meer

Belastingaftrek: hoe zit dat?


Kies je een toestel dat buiten de 5 wettelijk vastgestelde categorieën valt, dan kun je geen aanspraak meer maken op een vergoeding van je zorgverzekeraar. Dit is het geval wanneer je een hoortoestel kiest dat in een hogere categorie uitvalt dan de zorgverzekeraar vergoedt, omdat je bijvoorbeeld een hoortoestel met de meest innovatieve gebruikersmogelijkheden wenst. Je kiest dan voor een toestel uit het zogenoemde Vrije Keuze Assortiment. Daarin vallen de nieuwste en technisch meest geavanceerde modellen van Schoonenberg. Voordeel is dat de aanschafkosten van deze toestellen vaak aftrekbaar zijn van de belasting.


Onze audiciens helpen je graag verder


Ben je er nog niet over uit, of wil je meer informatie over de verzekeringen en vergoedingen, onze audiciens helpen je graag verder in de winkel.

Maak een vrijblijvende afspraak
Wat kost een hoortoestel?
Vergoeding door zorgverzekeraar?
Vergoedingen
Belastingaftrek
Kosten
HoorZeker Pakket: verzekerd van jarenlang onbezorgd horen
Optimaal horen abonnement
Schoonenberg heeft afspraken met alle zorgverzekeraars, zodat je altijd aanspraak kunt maken op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekeraar, het pakket dat je gekozen hebt en de categorie waar je in valt. In onze winkels rekenen we je graag precies voor wat de aanschaf van een hoortoestel financieel voor je betekent, maar dit kun je ook online al bekijken.
 
Bij Schoonenberg hebben we altijd de nieuwste tophoortoestellen die beschikken over de meest innovatieve technologie. Deze toestellen vallen in het zogenoemde Vrije Keuze Assortiment en worden niet vergoed door de zorgverzekeraars. Voordeel is dat de aanschafkosten van deze toestellen vaak aftrekbaar zijn van de belasting.
Wil je weten hoe je precies de berekening kunt uitvoeren die de Belastingdienst hanteert bij de belastingaftrek op hoortoestellen?

Bekijk dan deze pagina van de Belastingdienst.
 
Heeft u een vraag over onderhoud aan uw hoortoestel, of heeft u hulp nodig?

Kijk dan op de onderhoud en instructies pagina voor handige filmpjes en handleidingen. Bijvoorbeeld over het schoonmaken en dragen van uw hoortoestel. Ook vindt u hier informatie over hoortoestel apps en het draadloos verbinden, én tips voor als uw hoortoestel of lader niet goed werkt. 
 
Vindt u niet wat u zoekt?  
Maak online een korte afspraak of 0900 600 7008.  
 
Alles over onze laatste innovaties