Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Gehoorbescherming voor kinderen

Kinder gehoorbescherming

Steeds meer jonge kinderen kampen met een beschadigd gehoor. Kno-artsen waarschuwen dat de koptelefoons waarmee peuters en kleuters voor de televisie zitten, heel wat tere binnenoortjes kapot maken. Bij oudere kinderen zijn de oortjes van mobiele telefoons, tablets en spelconsoles grote boosdoeners. Gehoorbeschermers voor kinderen beschermen de oren van je kind en voorkomen zo gehoorschade.

Afspraak maken

Wat is gehoorbescherming voor kinderen?

Trilhaartjes in het binneoor zijn continue bezig met het verwerken van geluiden. Als deze geluiden te hard zijn, kan er gehoorschade ontstaan. Een geluid is te hard als het boven de 80dB komt, maar bij kinderen raken de trilhaartjes al eerder overbelast. Gehoorbescherming voor kinderen is daarom erg belangrijk om beschadigde trilhaartjes te voorkomen. Er bestaan twee types gehoorbescherming voor kinderen:
  • Oordopjes die in de gehoorgang van het kind worden ingebracht
  • Oorkappen die de oren van je kind bedekken als een hoofdtelefoon
Vergeet ook niet, oordoppen voor bij het zwemmen. Deze beschermen het oor namelijk tegen chloor en andere eventuele bacterieën die in het water kunnen zitten.

Waarom en wanneer heeft je kind gehoorbescherming nodig?

De oortjes van mobiele telefoons, koptelefoons bij het kijken naar televisie: veel ouders hebben niet door dat hun kind er blijvende gehoorschade door kan krijgen. 1 op de 8 kinderen overkomt dit. Het gehoor van een kind is gevoeliger dan dat van een volwassene. 
Ook het lawaai dat sportwedstrijden, festivals en vuurwerk produceren, is té luid voor kinderoren. En enorm schadelijk. Bij oudere kinderen zijn iPods, mp3-spelers, smartphones, tablets en spelconsoles de grote boosdoeners: kinderen zetten het geluid in hun oortjes of hoofdtelefoon vaak té hard.

Soorten gehoorbescherming voor kinderen

Twee kinderen met gehoorbescherming op
Oorkappen voor je kind: Alpine Muffy
De Alpine Muffy beschermt het gehoor van kinderen vanaf 2 jaar tijdens feesten, optochten, vuurwerk, concerten, auto- en motorraces. Dankzij de oorkap leert en leest je kind ook geconcentreerder. De Muffy is gemaakt van hoogwaardige kunststof en heeft een verstelbare, met stof bedekte beugel.
 
Twee baby's met gehoorbescherming
Oorkappen voor je baby: Alpine Muffy Baby
Voor baby’s en peuters van 3 tot 36 maanden zijn er de Alpine Muffy Baby-oorkapjes met een zacht, elastisch hoofdbandje zodat de schedel van je baby niet onnodig belast wordt zoals met een beugel wel gebeurt. Dankzij de sluiting in velcro stel je het gemakkelijk op de juiste maat af.

Voor meer informatie kom langs in de winkel

Wat gebeurt er als je het gehoor van je kind niet beschermt?

Dan loopt je kind gehoorschade op. Het verraderlijke is dat je het niet meteen merkt. Pas wanneer je kind ouder wordt, worden de gevolgen duidelijk: slaap- en concentratieproblemen, stress, verhoogde bloeddruk en zelfs verminderde taalontwikkeling.
Het VUmc in Amsterdam is al tien jaar bezig met hooronderzoek. Schrikbarend veel kinderen hebben weleens last van tijdelijk gepiep in de oren of tinnitus. Je moet er niet aan denken dat die tinnitus blijvend is.
 

Advies en gehoorbescherming op maat voor je kind

In onze winkels geven wij graag vrijblijvend advies over gehoorbeschermers voor je kind. Indien er een indicatie is van een gehoorprobleem, verwijzen wij je door naar de betreffende specialist.

Maak direct een afspraak