Contact
Onze webshop
Vind hier alle benodigdheden voor je hoortoestel

Een hoortoestel zó klein dat je ’m niet ziet? Het kan. De nieuwste generatie in-het-oor hoortoestellen is zeer compact. Of liever: minuscuul. Zodanig dat niemand het ziet en jij het niet merkt. Behalve dat je veel scherper hoort, natuurlijk.

Ontvanger-in-kanaal In-het-oor Onzichtbare Lyric
RIC
(Ontvanger-in-kanaal)
CIC
(In-het-oor)
Onzichtbare Lyric

Voor wie is een in-het-oor hoortoestel interessant?

Omdat in-het-oor hoortoestellen minuscuul van formaat zijn, is minder versterking mogelijk en bij een kleiner hoorverlies kan de eigen stem harder klinken door de afsluiting. Daarom is dit type hoortoestel niet geschikt om alle vormen van gehoorverlies te compenseren. Of een IHO voor jou het meest geschikt is, hangt mede af van de ruimte in je gehoorgang en de aard van jouw gehoorverlies. Wij adviseren je graag bij de keuze voor het hoortoestel dat het beste bij jouw situatie past.

Helaas in een IHO hoortoestel dus niet voor iedereen geschikt. Maar niet getreurd, we hebben ook 'bijna onzichtbare' hoortoestellen, dit zijn de RIC (luidspreker achter het oor) hoortoestellen. Deze toestellen zijn zo klein dat ze totaal niet opvallen. Het is een populaire hooroplossing omdat de RIC toestellen onopvallend zijn, een hoge geluidskwaliteit heeft en voor bijna alle type/soorten gehoorverlies geschikt is.

Het voordeel van deze 'bijna onzichtbare' RIC toestellen is dat deze een stuk geavanceerder zijn dan de totaal onzichtbare CIC & Lyric hoortoestellen. Zo kunnen de RIC toestellen in meer gevallen/vaker met hoorhulpmiddelen en technische snufjes/accessoires verbonden worden dan de IHO hoortoestellen, om uw dagelijkse leven nog eenvoudiger te maken en een nog betere luisterervaring te bieden. We hebben 'bijna onzichtbare' RIC hoortoestellen in ieders budget en in iedere categorie.

Ons meest geavanceerde hoortoestel, ons paradepaardje, de Audeo Marvel. De Phonak Audeo Marvel is het eerste toestel dat uitzonderlijke geluidskwaliteit combineert met oplaadbare techniek en direct verbonden worden met- en streamen vanaf ieders smartphone, tablet, TV en andere elektronische apparaten met bluetooth. Snel oplaadbaar en de hele dag te gebruiken met direct streaming op beide oren en tal van andere technische snufjes.

Meer weten over de Phonak Marvel?

Benieuwd naar andere RIC hoortoestellen en of de RIC hoortoestellen iets voor jou zijn en bij jouw levensstijl en situatie passen?

Meer over luidspreker-in-het-oor hoortoestellen (RIC)
onzichtbaar horen

In-het-oor (IHO) Hoortoestellen

Of een IHO voor jou het meest geschikt is, hangt mede af van de ruimte in je gehoorgang en de aard van jouw gehoorverlies. Wij adviseren je graag bij de keuze voor het hoortoestel dat het beste bij jouw situatie past. We laten je verschillende soorten IHO en RIC hoortoestellen zien, voelen, proberen en ervaren. Maak een afspraak met een van onze audiciens. Samen zoeken we naar een passend hoortoestel die het meest bij jouw wensen, situatie en levensstijl past.

Maak een afspraak


Onzichtbare in-het-oor Hoortoestellen

De Phonak onzichtbare Lyric
Volledig onzichtbaar: Phonak Lyric
De Phonak Lyric zit diep in het oor. Zo blijft jouw oorschelp vrij om geluiden op te vangen en zuiver door te geven aan de microfoon in het toestel.
 
Meer informatie over de Lyric
Een voorbeeld van een in-het-oor hoortoestel
Vrijwel onzichtbare CIC hoortoestellen
CIC (Completely in Canal) hoortoestellen, zijn hoortoestellen die volledig in het oorkanaal geplaatst worden. De CIC is klein, op maat gemaakt en vrijwel onzichtbaar te dragen. Deze hoortoestellen zijn geschikt voor mensen met licht- tot ernstig gehoorverlies. Afhankelijk van de grootte en vorm van je gehoorgang kan een CIC-hoortoestel diep in de gehoorgang geplaatst worden.

De hoortoestellen zijn zo klein dat programma- en volumeschakelaar vaak niet aanwezig zijn op het toestel zelf, op een uitzondering na. De CIC hoortoestellen zijn via een speciale/bijbehorende app op de smartphone te bedienen.

Het voordeel van CIC hoortoestellen is dat telefoneren zonder acessoires mogelijk blijft.

Meer informatie over IHO hoortoestellen

Vrijwel/bijna onzichtbare luidspreker-in-het-oor hoortoestellen

Een voorbeeld van een in-het-oor hoortoestel
Vrijwel onzichtbare RIC hoortoestellen
De behuizing van een RIC/LIHO hoortoestel is vele malen kleiner dan het klassieke AHO hoortoestel. Alhoewel de AHO hoortoestellen lang niet meer zo groot en lomp zijn zoals vroeger, vallen de RIC hoortoestellen volledig achter het oor weg en zijn de LIHO/RIC hoortoestellen dus nog kleiner/velen malen kleiner. Bovendien zijn de hoortoestellen in veel verschillende (huids- en/of haar)kleuren beschikbaar. Het slangetje tussen de behuizing en de luidspreker (die in het oor wordt geplaatst) is zo dun als een touwtje en ook nog eens doorzichtig dus valt nagenoeg niet op. Veel mensen vinden dat de RIC hoortoestellen nog minder opvallen dan de CIC hoortoestellen, die ook nauwlijks zichtbaar zijn.

Meer informatie over RIC hoortoestellen
Een voorbeeld van een in-het-oor hoortoestel
Vrijwel onzichtbare Audeo Marvel hoortoestellen
Audeo Marvel is ook een RIC hoortoestel en dus vrijwel onzichtbaar/en valt dus nauwelijks op. Het is ons meest geavanceerde en moderne hoortoestel. Het is een hoortoestel dat aangepast is op de laatste technologie.

De Audeo Marvel hoortoestellen combineren geluidskwaliteit met oplaadbare techniek en direct streamen van iedere smartphone, TV en laptop. Direct koppelen aan deze audioapparaten, zonder de noodzaak van een los kastje om de hals. Betere spraakverstaanbaarheid, minder luisterinspanningen in rumoer/lawaai en een rijke geluidservaring tijdens het streamen van TV, films, series, muziek, telefoongesprekken en meer.

Meer informatie over de Audeo Marvel

Onzichtbare hoortoestellen schematisch weergegeven:

 

RIC
CIC
Lyric
Op maat gemaakt
Ja
Ja
Nee
Formaat
Klein
Miniscuul
Miniem
Zichtbaarheid
Licht
Minimaal
Onzichtbaar
Richting horen
Nee
Nee
Ja
Gehoorverlies
Alle
Mild tot matig
Mild
Levensduur batterij
1 dag
Korter dan 1 dag
2/3 maanden
Wireless
Ja
Ja
Nee
Bluetooth
Direct
Indirect
Nee
Onderhoud
Eenvoudig
Intensief
Geen
Vind een winkel