Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Op zoek naar een onzichtbaar hoortoestel dat zó klein is dat je ‘m niet eens ziet? De nieuwste generatie in-het-oor hoortoestellen is zeer compact. Met andere woorden, het nieuwste onzichtbare hoortoestel is minuscuul. Zodanig dat niemand het ziet en jij het niet merkt. Behalve dat je veel scherper hoort, natuurlijk. Hier ontdek je het nieuwste aanbod van onzichtbare gehoorapparaten dat voldoet aan jouw eisen.

Ontvanger-in-kanaal In-het-oor Onzichtbare Lyric
RIC
(Ontvanger-in-kanaal)
IHO
(In-het-oor)
Onzichtbare Lyric

Onzichtbaar gehoorapparaat

Wat zijn onzichtbare gehoorapparaten? Om te beginnen zijn er verschillende onzichtbare gehoorapparaten verkrijgbaar. Zo is zijn er de IHO (in-het-oor) toestellen, maar ook de Phonak Lyric. Een Phonak hoortoestel zoals de Lyric is een goed voorbeeld van een IIC hoortoestel. IIC is de Engelse afkorting van invisible-in-the-canal wat in het Nederlands betekend dat dit type gehoorapparaat volledig onzichtbaar in de gehoorgang is. Wil je meer weten over de verschillende type hoortoestellen?

Soorten gehoorapparaten ontdekken

Onzichtbaar hoortoestel

Je gelooft werkelijk je oren niet als je hoort wat er tegenwoordig allemaal kan op hoorgebied. Een hoortoestel zó klein dat je ’m niet ziet? Het kan. De nieuwste generatie in-het-oor (IHO) hoortoestellen is zeer compact. Of liever: minuscuul. Zodanig dat niemand het ziet en jij het niet merkt. Behalve dat je veel scherper hoort, natuurlijk.

Meer weten? Maak een afspraak
drie vrouwen aan een tafel
 

In-het-oor hoortoestellen

Een onzichtbaar hoortoestel noemen we ook wel een in-het-oor hoortoestel (IHO). In-het-oor hoortoestellen worden op maat gemaakt om aangenaam in je oor te passen voor een optimaal draagcomfort. Een in-het-oor-hoortoestel gebruikt de natuurlijke anatomie van het oor om een zo optimaal mogelijke geluidskwaliteit aan te bieden.

Meer informatie over IHO-hoortoestellen

Voor wie is een in-het-oor hoortoestel interessant?

Omdat in-het-oor hoortoestellen minuscuul van formaat zijn, is minder versterking mogelijk en bij een kleiner hoorverlies kan de eigen stem harder klinken door de afsluiting. Daarom is dit type hoortoestel niet geschikt om alle vormen van gehoorverlies te compenseren. Of een IHO voor jou het meest geschikt is, hangt mede af van de ruimte in je gehoorgang en de aard van jouw gehoorverlies. Wij adviseren je graag bij de keuze voor het hoortoestel dat het beste bij jouw situatie past. We laten je verschillende soorten IHO en RIC hoortoestellen zien, voelen, proberen en ervaren. 

Voordelen in-het-oor (IHO) Hoortoestellen

Naast het feit dat ze onzichtbaar zijn, is het grootste voordeel van in-het-oor hoortoestellen dat ze een natuurlijke luisterervaring bieden door middel van een goede geluidskwaliteit. Zo kun je in een drukke omgeving een gesprek goed blijven volgen. Ook blijft de functie van de oorschelp gehandhaafd, waardoor je geen consessies hoeft te doen. Dankzij alle innovaties worden de toestellen steeds slimmer en wordt het luisterplezier alsmaar groter. Maak een afspraak met een van onze audiciens. Samen zoeken we naar een (onzichtbaar) hoortoestel dat het beste bij jouw wensen, situatie en levensstijl past.

Maak een afspraak

Phonak Lyric: volledig onzichtbaar

De Phonak Lyric zit diep in je oor en is daarmee een van de meest onzichtbare hoortoestellen (in-het-oor). De Lyric is zelfs het eerste en enige 100% onzichtbare hoortoestel ter wereld. Dit hoortoestel is zo compact dat hij met het grootste gemak in je gehoorgang geplaatst kan worden. Zo blijft jouw oorschelp vrij om geluiden op te vangen en zuiver door te geven aan de microfoon in het toestel.  Niemand die ’m ziet! Een Lyric hoortoestel draag je 24/7 zonder de batterijtjes te vervangen. Je kunt er dus zorgeloos mee slapen, douchen én sporten. Handig toch? Omdat geen enkel oor hetzelfde is, wordt Lyric speciaal voor jou op maat gemaakt. Hoe comfortabel is dat!
 

Meer informatie over Lyric

Bijna onzichtbare hoortoestellen

Helaas is een IHO hoortoestel dus niet voor iedereen geschikt. Maar niet getreurd, we hebben ook 'bijna onzichtbare' hoortoestellen, dit zijn de RIC (luidspreker in het oor) hoortoestellen. Deze toestellen zijn zo klein dat ze totaal niet opvallen. Het is een populaire hooroplossing, omdat de RIC toestellen onopvallend zijn, een hoge geluidskwaliteit hebben en voor bijna alle type/soorten gehoorverlies geschikt is.

Het voordeel van deze 'bijna onzichtbare' RIC toestellen is dat deze een stuk geavanceerder zijn dan de totaal onzichtbare IHO & Lyric hoortoestellen. Zo kunnen de RIC toestellen in meer gevallen/vaker met hoorhulpmiddelen en technische snufjes/accessoires verbonden worden dan de IHO hoortoestellen, om uw dagelijkse leven nog eenvoudiger te maken en een nog betere luisterervaring te bieden. We hebben 'bijna onzichtbare' RIC hoortoestellen in ieders budget en in iedere categorie.

Ons meest geavanceerde hoortoestel, ons paradepaardje, is de Audeo Lumity. De Phonak Audeo Lumity is het eerste toestel dat uitzonderlijke geluidskwaliteit combineert met oplaadbare techniek en direct verbonden worden met- en streamen vanaf ieders smartphone, tablet, TV en andere elektronische apparaten met bluetooth. Snel oplaadbaar en de hele dag te gebruiken met direct streaming op beide oren en tal van andere technische snufjes.

Meer weten over de Phonak Lumity?
Een voorbeeld van een in-het-oor hoortoestel
Vrijwel onzichtbare CIC hoortoestellen
CIC (Completely in Canal) hoortoestellen zijn vrijwel onzichtbare hoortoestellen die volledig in het oorkanaal geplaatst worden. De CIC is klein, op maat gemaakt en vrijwel onzichtbaar te dragen. Deze hoortoestellen zijn geschikt voor mensen met licht- tot ernstig gehoorverlies. Afhankelijk van de grootte en vorm van je gehoorgang kan een CIC-hoortoestel diep in de gehoorgang geplaatst worden. Dit onzichtbare hoortoestel is zo klein dat programma- en volumeschakelaar vaak niet aanwezig is op het toestel zelf, op een uitzondering na. De CIC hoortoestellen zijn via een speciale/bijbehorende app op de smartphone te bedienen.

Meer informatie over IHO hoortoestellen
Een voorbeeld van een in-het-oor hoortoestel
Vrijwel onzichtbare RIC hoortoestellen
De behuizing van een RIC/LIHO hoortoestel is vele malen kleiner dan van het klassieke AHO hoortoestel. RIC hoortoestellen vallen volledig achter het oor weg en zijn de LIHO/RIC hoortoestellen dus nog kleiner. Bovendien zijn de hoortoestellen in veel verschillende (huids- en/of haar)kleuren beschikbaar. Het slangetje tussen de behuizing en de luidspreker (die in het oor wordt geplaatst) is zo dun als een touwtje en ook doorzichtig dus het valt nagenoeg niet op. Veel mensen vinden dat de RIC hoortoestellen nog minder opvallen dan IHO hoortoestellen, die ook nauwlijks zichtbaar zijn.

Meer informatie over RIC hoortoestellen
Een voorbeeld van een in-het-oor hoortoestel
Vrijwel onzichtbare Audeo Paradise hoortoestellen
Audeo Paradise is een RIC hoortoestel en dus ook vrijwel onzichtbaar. Het is een hoortoestel dat aangepast is op de laatste technologie. Deze Phonak-hoortoestellen bieden een helder, natuurlijk geluid, een briljant spraakverstaan en nieuwe dynamische ruisonderdrukking voor uitdagende situaties. Het hoortoestel is eenvoudig te gebruiken en aan te passen dankzij een universele connectiviteit en een nieuwe Tap Control voor gemakkelijke toegang tot Bluetooth-functionaliteiten. De gepersonaliseerde digitale oplossingen omvatten: een nieuwe gehoorscreener, een nieuwe Phonak-app en een nieuw klantendashboard.

Meer informatie over de Audeo Paradise
Een voorbeeld van een in-het-oor hoortoestel
Vrijwel onzichtbare Audeo Marvel hoortoestellen
Audeo Marvel is ook een RIC hoortoestel en dus vrijwel onzichtbaar. Het is een hoortoestel dat aangepast is op de laatste technologie. De Audeo Marvel hoortoestellen combineren geluidskwaliteit met oplaadbare techniek en direct streamen van iedere smartphone, TV en laptop. Direct koppelen aan deze audioapparaten, zonder de noodzaak van een los kastje om de hals. Betere spraakverstaanbaarheid, minder luisterinspanningen in rumoer/lawaai en een rijke geluidservaring tijdens het streamen van TV, films, series, muziek, telefoongesprekken en meer.

Meer informatie over de Audeo Marvel

Zichtbaarheid per hoortoestel

De mate van zichtbaarheid verschilt per type hoortoestel. Voor achter-het-oor (AHO/BTE) geldt dat deze toestellen beter zichtbaar zijn als onzichtbare hoortoestellen. We hebben de verschillende soorten hoortoestellen in de onderstaande grafiek verwerkt om de mate van zichtbaarheid duidelijk in beeld te brengen.

onzichtbaar horen

Phonak Virto M

Phonak Virto M-hoortoestellen worden op maat gemaakt om perfect en comfortabel in het oor te passen. Ze sluiten perfect aan op de anatomie van jouw oor en dankzij het AutoSense besturingssysteem van Phonak passen ze zich automatisch aan jouw gehoorbehoeften. Phonak Virto M is verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren. Je kunt samen met jouw audicien beslissen welk hoortoestel het best bij jouw behoeften en voorkeuren past.Meer informatie over Phonak Virto
 
 

Onzichtbare hoortoestellen schematisch weergegeven:

 

RIC
CIC
Lyric
Op maat gemaakt
Ja
Ja
Nee
Formaat
Klein
Miniscuul
Miniem
Zichtbaarheid
Licht
Minimaal
Onzichtbaar
Richting horen
Nee
Nee
Ja
Gehoorverlies
Alle
Mild tot matig
Mild
Levensduur batterij
1 dag
Korter dan 1 dag
2/3 maanden
Wireless
Ja
Ja
Nee
Bluetooth
Direct
Indirect
Nee
Onderhoud
Eenvoudig
Intensief
Geen
Vind een winkel bij jou in de buurt