0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Slaap oordoppen

Heerlijk slapen met slaap oordoppen tegen snurken

Kun je niet slapen omdat je last hebt van een snurkende partner of van lawaai in de nacht? Gehoorbescherming zoals slaap oordoppen doen wat ze moeten doen. Oordoppen voor tijdens het slapen weren onnodig lawaai en zorgen voor een betere nachtrust.

Afspraak maken

Wat is gehoorbescherming tegen snurken?

Met gehoorbescherming tegen snurken scherm je je oren af van het gesnurk van je partner en andere storende geluiden. Toch hoor je ’s morgens de wekker. Dit komt doordat de oordoppen op maat voor tijdens het slapen het geluid niet 100% afsluiten. Daardoor hoor je nog wel iets van de omgeving.

Waarom en wanneer heb je gehoorbescherming nodig?

Een goede nachtrust is misschien nog wel belangrijker dan eten, drinken en bewegen. Helaas slapen veel mensen veel te weinig. Dit is de top drie van de oorzaken:
een snurkende partner, luidruchtige buren en het lawaai van het verkeer door de straat. Dankzij gehoorbescherming tegen snurken houden al die nachtgeluiden je niet meer uit je slaap.

Gehoorbescherming voor een betere slaap

Oordopjes tegen snurken: ProActive Relax
Oordopjes tegen snurken: ProActive Relax
Oordopjes die je tijdens het slapen kunt dragen worden door ons op maat gemaakt. Zo hebben wij de ProActive Relax oordopjes die geluid dempen waardoor jij een goede nachtrust hebt. Draag oordopjes niet alleen tegen snurken, maar ook wanneer je last hebt van verkeers- en vliegtuiglawaai of geluid van lawaaiige omgeving zoals op een camping.

Meer over deze oordoppen
Oordopjes op maat tegen snurken: ProActiv Relax Customized Professional
Oordopjes op maat tegen snurken: ProActiv Relax Customized Professional
De ProActiv Relax Customized Professional oordopjes zijn hol en gemaakt van zachte siliconen. Daardoor zijn ze heel licht en voel je ze nauwelijks zitten. Omdat we ze op maat van je oren ontwerpen, zitten ze als gegoten. Je voelt absoluut geen druk. Ze maskeren het geluid van je snurkende partner, lawaaierige buren of het verkeer in je straat volledig. Geluiden met een hoge frequentie, zoals je huilende baby, wekker of alarm blijf je wel horen.

Meer over deze oordoppen

Wat gebeurt er als je je gehoor niet beschermt tegen nachtlawaai?

Te weinig slaap kan leiden tot verschillende kleinere en grotere problemen:
  • Concentratieverlies
  • Ernstige vermoeidheid
  • Stress
  • Geheugenverlies
  • Overgewicht
  • Burn-out
  • Hart- en vaatziekten
De lijst is nog veel langer. Met oordopjes tegen snurken krijg je niet alleen je nachtrust terug. Je voelt je ook meteen een stuk beter.

Is het veilig om met oordoppen te slapen?

Slaap oordoppen zijn over het algemeen veilig om te dragen. Het is wel belangrijk dat je problemen met je oren voorkomt, vooral als je deze oordopjes elke nacht gebruikt.


Oorsmeer

Wanneer je regelmatig oordopjes gebruikt, is het mogelijk dat je steeds het oorsmeer terug duwt. Hierdoor kun je verstopte oren krijgen waardoor een gehoorverlies op kan treden. Je kunt dit voorkomen door regelmatig en op de juiste manier oorsmeer te verwijderen.


Oorontsteking

Door oordopjes te dragen, verhoog je de kans op een toename van bacteriën in je gehoorgang. Dit kan leiden tot een oorontstekingen. Als je een oorontsteking niet tijdig laat behandelen, kan dit een blijvend gehoorverlies veroorzaken. Wij raden je af om goedkope schuimrubberen oordopjes te gebruiken, omdat deze een ideale voedingsbodem voor bacteriën creëren.


Is het slapen met oordoppen schadelijk voor je oren?

Een snurkende partner, luidruchtige buren of verkeerslawaai. Redenen die een goede nachtrust kunnen verstoren. Als dat bij jou het geval is, kunnen oordopjes hierbij helpen. Ze bestaan in verschillende uitvoeringen en zijn volledig veilig voor je oren. Ze komen niet verder dan het buitenste deel van je gehoorgang, waardoor ze geen schade kunnen aanbrengen in het inwendige oor. Je kunt oordoppen dus zonder problemen iedere nacht dragen.

Welke soorten slaap oordoppen bestaan er?

Oordoppen tegen snurken en om lekker te slapen zonder last van verkeersgeluiden zijn er in verschillende uitvoeringen.


Schuimrubberen oordopjes

Zoals hierboven genoemd, zijn er schuimrubberen oordopjes - ook wel foam oordoppen genoemd. Dit zijn de goedkoopste oordopjes die je kunt krijgen en ze zijn zacht om te dragen. Een nadeel van foam dopjes is dat ze zorgen voor de groei aan bacteriën waardoor je een oorontsteking kunt krijgen. Veel mensen vinden het ook niet prettig dat het schuimrubber van deze oordoppen zich uitzet in je oor.


Siliconen slaapoordoppen

Je kunt silicone dopjes krijgen in zachte en harde vorm.

Het voordeel van harde siliconen oordoppen is dat ze goed herbruikbaar zijn. Als je graag op je zij slaapt, zijn harde siliconen oordopjes niet aan te raden, omdat ze dan ongemak oplevert.

De zachte siliconen oordoppen bieden een prettige pasvorm, maar veel mensen vinden dat ze minder effectief zijn om geluid te blokkeren dan andere soorten oordopjes voor het slapen.


Wax slaap oordoppen

Wax oordopjes zijn goed te gebruiken als je partner snurkt. Je kunt ze zelf vormen zodat ze goed in je oor passen. Omdat deze kneedbare oordoppen van was waterdicht zijn, kun je ze ook goed gebruiken als je gaat zwemmen. Wax oordoppen zijn vrij vettig waardoor ze minder goed herbruikbaar zijn.

Advies en gehoorbescherming op jouw maat

Bij Schoonenberg krijg je van onze specialisten vrijblijvend advies over gehoorbeschermers. Ben je geïnteresseerd in gehoorbescherming tegen snurken? Dan krijg je van ons de beste op maat gemaakte oordoppen.

Maak direct een afspraak