Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Oordopjes slapen

Oordopjes om beter te slapen

Lig je vaak wakker door je snurkende partner, luidruchtige buren of verkeerslawaai? En wil je weer eens een nacht fijn en ongestoord slapen? Oordopjes die speciaal gemaakt zijn om mee te slapen zijn hiervoor dé oplossing! Tijdens het slapen dempen ze onnodig lawaai en zorgen ze ervoor dat jij lekker kunt slapen. Hierdoor heb je een goede, onverstoorde nachtrust en word je de volgende dag weer uitgerust wakker!

Afspraak maken

Oordoppen op maat tijdens het slapen

Heb je al eens oordoppen tijdens het slapen gedragen? Maar voelde dit niet prettig aan je oren? Kies dan voor slaap oordoppen op maat! Deze oordoppen op maat worden speciaal voor jou met behulp  van een afdruk van je oren. Hierdoor is de pasvorm perfect en kun je er comfortabel mee slapen.

Oordopjes voor slapen dempen allerlei hinderlijke geluiden, zonder je oor volledig af te sluiten. Dit betekent dat je geluiden met een hoge frequentie, zoals een wekker of alarm wel blijft horen, maar op een ander niveau. Wil je weer genieten van een goede nachtrust? Kies dan voor slaap oordoppen op maat.

Gehoorbescherming voor een betere slaap

Oordopjes op maat tegen snurken: ProActiv Relax Customized Professional
Oordopjes op maat tegen snurken: ProActiv Relax Customized Professional
De ProActiv Relax Customized Professional oordopjes zijn hol en gemaakt van zachte siliconen. Daardoor zijn ze heel licht en voel je ze nauwelijks zitten. Omdat we ze op maat van je oren ontwerpen, zitten ze als gegoten. Je voelt absoluut geen druk. Ze maskeren het geluid van je snurkende partner, lawaaierige buren of het verkeer in je straat volledig. Geluiden met een hoge frequentie, zoals je huilende baby, wekker of alarm blijf je wel horen.

Meer over deze oordoppen
Oordopjes tegen snurken: ProActive Relax
Oordopjes tegen snurken: AudioNova Sleeptight
Oordopjes die je tijdens het slapen kunt dragen worden door ons op maat gemaakt. Zo hebben wij de AudioNova Sleeptight oordopjes die geluid dempen waardoor jij een goede nachtrust hebt. Draag oordopjes niet alleen tegen snurken, maar ook wanneer je last hebt van verkeers- en vliegtuiglawaai of geluid van lawaaiige omgeving zoals op een camping.

Meer over deze oordoppen

Voordelen van oordoppen op maat voor het slapen

Oordoppen op maat tijdens het slapen hebben de volgende voordelen:
  • Perfecte pasvorm: op maat gemaakt voor optimaal comfort. Zo ben je verzekerd van een perfecte pasvorm en worden hinderlijke geluiden het beste gedempt.
  • In meerdere materialen en kleuren: Op maat gemaakte gehoorbescherming voor het slapen, is verkrijgbaar in een zacht siliconen materiaal en verschillende kleuren. Daardoor zijn ze heel licht en voel je ze nauwelijks zitten.
  • Duurzaam: Door de hoge kwaliteit gaan op maat gemaakte slaap oordoppen vaak veel langer mee dan universele oordoppen. Deze oordoppen zijn dus geschikt voor langdurig en dagelijks gebruik. Ze zijn snel en gemakkelijk te reinigen.

Slaap oordoppen voor zijslapers

Ben je een zijslaper? Dan kunnen reguliere oordopjes vervelend en oncomfortabel aanvoelen in je oren. Ze steken vaak uit je oor, waardoor slapen op je zij minder comfortabel is. Bij Schoonenberg hebben we speciale slaap oordoppen die ideaal zijn voor zijslapers. Deze oordopjes zijn gemaakt van zacht materiaal, die zich vormen naar je oor. Ze steken niet uit, waardoor je geen extra druk in je oren voelt. Je kunt dus gewoon lekker op je zij slapen! Dé perfecte oplossing voor een betere nachtrust!

Soorten slaap oordoppen

Oordoppen tegen snurken en om lekker te slapen zonder last van verkeersgeluiden zijn er in verschillende uitvoeringen.


Schuimrubberen oordopjes

Zoals hierboven genoemd, zijn er schuimrubberen oordopjes - ook wel foam oordoppen genoemd. Dit zijn de goedkoopste oordopjes die je kunt krijgen en ze zijn zacht om te dragen. Een nadeel van foam dopjes is dat ze zorgen voor de groei aan bacteriën waardoor je een oorontsteking kunt krijgen. Veel mensen vinden het ook niet prettig dat het schuimrubber van deze oordoppen zich uitzet in je oor.


Siliconen slaapoordoppen

Je kunt silicone dopjes krijgen in zachte en harde vorm.

Het voordeel van harde siliconen oordoppen is dat ze goed herbruikbaar zijn. Als je graag op je zij slaapt, zijn harde siliconen oordopjes niet aan te raden, omdat ze dan ongemak oplevert.

De zachte siliconen oordoppen bieden een prettige pasvorm, maar veel mensen vinden dat ze minder effectief zijn om geluid te blokkeren dan andere soorten oordopjes voor het slapen.


Wax slaap oordoppen

Wax oordopjes zijn goed te gebruiken als je partner snurkt. Je kunt ze zelf vormen zodat ze goed in je oor passen. Omdat deze kneedbare oordoppen van was waterdicht zijn, kun je ze ook goed gebruiken als je gaat zwemmen. Wax oordoppen zijn vrij vettig waardoor ze minder goed herbruikbaar zijn.

Slaap oordopjes op maat laten aanmeten

Voor de aanschaf van de beste slaap oordoppen op maat met een perfecte pasvorm moet een afdruk gemaakt worden. Maak online een afspraak bij een van onze winkels en laat een audicien een goede afdruk maken. Op basis hiervan worden de oordoppen gemaakt en na ongeveer vier weken zijn ze klaar. 

Slaap oordoppen aanmeten
Vind een winkel bij jou in de buurt


Veelgestelde vragen over slaap oordopjes:

Hoeveel geluid dempen oordoppen tijdens het slapen?

Het is onmogelijk om met oordoppen 100% van het geluid weg te nemen. Maar er zijn zeker wel goede oordopjes die geluiden sterk verminderen. Op maat gemaakte slaap oordoppen dempen het beste. Deze slaap oordoppen dempen storende omgevingsgeluiden, zoals gesnurk, tot ongeveer 30 decibel. Omgevingsgeluiden hoor je dus veel zachter, waardoor je makkelijker in slaap valt en minder snel wakker wordt.
 

Is met oordopjes slapen schadelijk voor je oren?

Oordopjes zijn niet schadelijk voor je gehoor. Je kunt ze zonder problemen elke nacht indoen, als je daarbij goed let op de hygiëne. Het is belangrijk de oordopjes elke dag schoon te maken of te vervangen zodra dit nodig is. Dit om eventuele oorinfecties te voorkomen.
 

Hoe maak je slaap oordoppen schoon?

Het is belangrijk om je slaap oordoppen goed schoon te houden. Oordoppen kun je regelmatig schoonmaken met lauwwarm water en zeep. Bij bepaalde oordoppen wordt een speciaal schoonmaakhulpje geleverd, waarmee je de slaap oordoppen gemakkelijk van oorsmeer kunt ontdoen.
 

Waarom en wanneer heb je gehoorbescherming nodig?

Een goede nachtrust is misschien nog wel belangrijker dan eten, drinken en bewegen. Helaas slapen veel mensen veel te weinig. Dit is de top drie van de oorzaken: een snurkende partner, luidruchtige buren en het lawaai van het verkeer door de straat. Dankzij gehoorbescherming tegen snurken houden al die nachtgeluiden je niet meer uit je slaap.

Wat gebeurt er als je je gehoor niet beschermt tegen nachtlawaai?

Te weinig slaap kan leiden tot verschillende kleinere en grotere problemen:
  • Concentratieverlies
  • Ernstige vermoeidheid
  • Stress
  • Geheugenverlies
  • Overgewicht
  • Burn-out
  • Hart- en vaatziekten
De lijst is nog veel langer. Met oordopjes tegen snurken krijg je niet alleen je nachtrust terug. Je voelt je ook meteen een stuk beter.

Is met oordopjes slapen écht veilig?

Slaap oordoppen zijn over het algemeen veilig om te dragen. Het is wel belangrijk dat je problemen met je oren voorkomt, vooral als je deze oordopjes elke nacht gebruikt.


Oorsmeer

Wanneer je regelmatig oordopjes gebruikt, is het mogelijk dat je steeds het oorsmeer terug duwt. Hierdoor kun je verstopte oren krijgen waardoor een gehoorverlies op kan treden. Je kunt dit voorkomen door regelmatig en op de juiste manier oorsmeer te verwijderen.


Oorontsteking

Door oordopjes te dragen, verhoog je de kans op een toename van bacteriën in je gehoorgang. Dit kan leiden tot een oorontstekingen. Als je een oorontsteking niet tijdig laat behandelen, kan dit een blijvend gehoorverlies veroorzaken. Wij raden je af om goedkope schuimrubberen oordopjes te gebruiken, omdat deze een ideale voedingsbodem voor bacteriën creëren.

Advies en gehoorbescherming op jouw maat

Bij Schoonenberg krijg je van onze specialisten vrijblijvend advies over gehoorbeschermers. Ben je geïnteresseerd in gehoorbescherming tegen snurken? Dan krijg je van ons de beste op maat gemaakte oordoppen.

Maak direct een afspraak