0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Een CROS-hoortoestel bestaat uit twee onderdelen: een hoortoestel voor het slechthorende oor en een microfoon die op het goede oor wordt gedragen. Het microfoonsysteem stuurt het geluid van het goede oor naar het hoortoestel van het slechthorende oor, waardoor het gehoorverlies wordt gecompenseerd. Als je op zoek bent naar een cross hoortoestel, ben je bij Schoonenberg aan het juiste adres. Bij ons kun je altijd terecht voor een professionele gehoortest en een persoonlijk advies. Onze specialisten helpen je graag bij het vinden van het juiste hoortoestel dat past bij jouw wensen en behoeften.

Wat is een CROS-hoortoestel?

Misschien herken je het wel? Je zit in een rumoerig restaurant en je wordt verrast omdat jij een gesprek of opmerking mist, omdat ze niet aan de kant van je ‘goede’ oor zitten. Dan is een CROS- hoortoestel wellicht iets voor jou! Een CROS-hoortoestel (Contralateral Routing of Signals) ziet eruit als normaal hoortoestel, maar is specifiek geschikt voor mensen die aan één oor slechthorend of doof zijn. Het goed horende oor vangt de geluiden op en stuurt dit via het CROS-hoortoestel door naar het slechthorende oor. 

Maak een afspraak

Eenzijdig gehoorverlies

Eenzijdig gehoorverlies is een aandoening waarbij er sprake is van gehoorverlies in slechts één oor. Dit kan variëren van mild tot ernstig en kan verschillende oorzaken hebben. Mensen met eenzijdig gehoorverlies kunnen moeite hebben om geluiden te lokaliseren en spraak te verstaan in een omgeving met veel achtergrondgeluid.

Hoe werkt een cros-hoortoestel?

Een CROS-hoortoestel bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een zender met microfoon wat er uit ziet als een hoortoestel, die het geluid door middel van een draadloos systeem oppikt en van jouw slechthorende oor naar het goedhorende oor stuurt. Het tweede deel is een hoortoestel dat het geluid van de zender oppikt en afspeelt in jouw goedhorende oor. Hierdoor kun je heldere en duidelijke geluiden horen die van verschillende kanten komen. Op die manier kun je een gesprek voeren in een rumoerige omgeving zonder dat je jouw hoofd steeds moet draaien om alles te kunnen horen. Zo heb je niet langer last van slechthorendheid aan één oor, maar kan jouw ‘goede’ oor horen voor beide oren!

Wat kost een cros-hoortoestel?

Afhankelijk van het type CROS-hoortoestel is een vergoeding mogelijk van jouw zorgverzekeraar. Wanneer je in aanmerking komt voor een vergoeding, betaalt jouw zorgverzekeraar doorgaans 75% van het aankoopbedrag. Dit is afhankelijk het type hoortoestel, jouw zorgverzekeraar en polis. Ook wordt jouw (resterende) eigen risico aangesproken bij de aankoop van een CROS-hoortoestel. Lees hier verder voor meer informatie over de wat een hoortoestel kost én de mogelijke vergoedingen.

Ook voor CROS-hoortoestellen ga je naar Schoonenberg

Ook voor cross hoortoestellen kun je bij Schoonenberg terecht. We beschikken over deskundige StAr gecertificeerde audiciens die jou helpen bij het vinden en aanpassen van het juiste type cross hoortoestel voor jouw specifieke behoeften. Ook bieden we nazorgdiensten aan om ervoor te zorgen dat het hoortoestel goed blijft werken en aan de veranderende behoeften van de gebruiker wordt aangepast, zoals HoorSupport®.

  Meer over HoorSupport®

Phonak CROS Paradise

CROS P is een hooroplossing die geluiden van één oor naar het andere oor stuurt, zodat jouw goedhorende oor voor beide oren kan horen. Wanneer CROS P is uitgerust met een Phonak Audéo™ Paradise-hoortoestel helpt dit mensen met eenzijdig gehoorverlies om spraak duidelijk te horen en gesprekken uit alle richtingen te volgen.

De Phonak CROS P is een microfoon die in een kleine achter-het-oor-behuizing is geïntegreerd en geluid opvangt aan de zijde met gehoorverlies. De microfoon zendt vervolgens het geluid uit naar het goedhorende oor, waarop een klein Phonak Audéo Paradise-hoortoestel wordt gebruikt. Hierdoor kun gesprekken voeren in een rumoerige omgeving. Je hoort spraak beter vanaf de zijde met gehoorverlies, zelfs in lawaai. En je neemt spraak beter waar vanaf de zijde met gehoorverlies

Kenmerken van CROS P:

  • Bewezen Paradise-prestatie
  • Door middel van bluetooth directe verbinding met smartphones, tv, Roger™ microfoons en meer
  • Handsfree bellen door Tap-Control
  • Gebruiksvriendelijk
  • In verschillende kleuren verkrijgbaar
  • Er zijn twee modellen waaruit je kunt kiezen: een oplaadbare batterij of een vervangbare zink-luchtbatterij
CROS P is verkrijgbaar in twee modellen: CROS P-13 en CROS P-R. Onze audiciens adviseren je over welke optie het beste bij jouw behoeften past. Wil je meer informatie? Wij helpen je graag!  

Maak een afspraak

Cross gehoorapparaat kopen bij jou in de buurt

Waar kun je een cross ​​gehoorapparaat te kopen? Schoonenberg heeft meer dan 150 vestigingen verspreid over het hele land, dus er is altijd wel een vestiging bij jou in de buurt. Of je nu twijfelt over je gehoor of andere vragen hebt, maak eenvoudig online een afspraak en kom langs bij één van onze StAr-gecertificeerde audiciens. Zoek hieronder naar een winkel in jouw buurt:

Vind een winkel bij jou in de buurt


Veelgestelde vragen over CROS hoortoestellen:


Kun je er mee vliegen?

Weet dat metaaldetectoren op het vliegveld niet schadelijk zijn voor je CROS-hoortoestel. Hier hoef je je dus geen zorgen over te maken! Ook tijdens de vlucht zelf raden we je aan je hoortoestel in te houden. Je hoeft het toestel dan niet uit te zetten. Wel zo handig om eventuele instructies te kunnen verstaan en gesprekken te voeren. Tijdens het stijgen en dalen van het vliegtuig kun je je CROS-hoortoestel wel uitzetten vanwege het lawaai.
 

Wat is een biCROS-hoortoestel?

Wat als je ook met je beste oor niet meer optimaal hoort? In dat geval biedt een biCROS-hoortoestel uitkomst. Je hebt dan een zender op jouw dove oor die de geluidssignalen versterkt doorgeeft aan het hoortoestel op jouw slechthorende oor gecombineerd met de versterking die daar benodigd is. Het gehoorapparaat stuurt dus de geluiden aan de kant van het dove oor door naar goed werkende oor.