Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Een CROS-hoortoestel bestaat uit twee onderdelen: een hoortoestel voor het slechthorende oor en een microfoon die op het goede oor wordt gedragen. Het microfoonsysteem stuurt het geluid van het goede oor naar het hoortoestel van het slechthorende oor, waardoor het gehoorverlies wordt gecompenseerd. Als je op zoek bent naar een cross hoortoestel, ben je bij Schoonenberg aan het juiste adres. Bij ons kun je altijd terecht voor een professionele gehoortest en een persoonlijk advies. Onze specialisten helpen je graag bij het vinden van het juiste hoortoestel dat past bij jouw wensen en behoeften.

Wat is een CROS-hoortoestel?

Misschien herken je het wel? Je zit in een rumoerig restaurant en je wordt verrast omdat jij een gesprek of opmerking mist, omdat ze aan de kant van je ‘slechte’ oor zitten, waarvoor geen hooroplossing meer mogelijk is. Dan is een CROS- toestel wellicht iets voor jou! Een CROS-toestel (Contralateral Routing of Signals) ziet eruit als een normaal hoortoestel, maar is specifiek geschikt voor mensen die aan één oor zwaar slechthorend of doof zijn. Het slechtste (onbehandelbare) oor vangt de geluiden op met het CROS-toestel en stuurt dit door naar het compatibele hoortoestel aan het beste oor.

Maak een afspraak

Hoe werkt een CROS-oplossing?

Een (bi)CROS-oplossing bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een zender met microfoon wat er uit ziet als een hoortoestel, die het geluid oppikt en draadloos van jouw slechtste (onbehandelbare) oor naar het beste oor stuurt. Het tweede deel is een hoortoestel dat het geluid van de zender oppikt en afspeelt in jouw beste oor. Hierdoor kun je helder en duidelijk geluiden horen die van verschillende kanten komen. Op die manier kun je een gesprek voeren in een rumoerige omgeving zonder dat je jouw hoofd steeds moet draaien om alles te kunnen horen. Zo heb je niet langer last van slechthorendheid aan één oor, maar kan jouw ‘beste’ oor horen voor beide oren!

We spreken van een CROS-oplossing wanneer jouw beste oor normaal kan horen en dus geen versterking nodig heeft. We spreken van een biCROS-oplossing wanneer jouwe best oor ook versterking nodig heeft om normaal te kunnen horen.

Wat kost een CROS-toestel?

Afhankelijk van het type CROS-hoortoestel is een vergoeding mogelijk van jouw zorgverzekeraar. Wanneer je in aanmerking komt voor een vergoeding, betaalt jouw zorgverzekeraar doorgaans 75% van het aankoopbedrag. Dit is afhankelijk het type hoortoestel, jouw zorgverzekeraar en polis. Ook wordt jouw (resterende) eigen risico aangesproken bij de aankoop van een CROS-hoortoestel. Lees hier verder voor meer informatie over de wat een hoortoestel kost én de mogelijke vergoedingen.

Ook voor CROS-oplossingen ga je naar Schoonenberg

Ook voor CROS-oplossingen kun je bij Schoonenberg terecht. We beschikken over deskundige StAr gecertificeerde audiciens die jou helpen bij het vinden en aanpassen van het juiste type CROS-oplossing voor jouw specifieke behoeften. Ook bieden we nazorgdiensten aan om ervoor te zorgen dat de oplossing goed blijft werken en aan de veranderende behoeften van de gebruiker wordt aangepast, zoals HoorSupport®.

  Meer over HoorSupport®

Phonak CROS Paradise

CROS P is een hooroplossing die geluiden van het slechte (onbehandelbare) oor naar het beste oor stuurt, zodat jouw goedhorende oor voor beide oren kan horen. Wanneer CROS P is uitgerust met een Phonak Audéo™ Paradise-hoortoestel helpt dit mensen met eenzijdige doofheid of een eenzijdig onbehandelbaar gehoorverlies om spraak duidelijk te horen en gesprekken uit alle richtingen te volgen.

Dit Phonak hoortoestel, de CROS P is een microfoon die in een kleine achter-het-oor-behuizing is geïntegreerd en geluid opvangt aan de slechtste (onbehandelbare) zijde. De microfoon zendt vervolgens het geluid uit naar het beste oor, waarop een klein Phonak Audéo Paradise-hoortoestel wordt gebruikt. Hierdoor kan je gesprekken voeren in een rumoerige omgeving. Je kunt spraak ook horen vanaf de slechtste (onbehandelbare) zijde, zelfs in lawaai. 

Kenmerken van CROS P:

  • Bewezen Paradise-prestatie
  • Door middel van bluetooth directe verbinding met smartphones, tv, Roger™ microfoons en meer
  • Handsfree bellen door Tap-Control
  • Gebruiksvriendelijk
  • In verschillende kleuren verkrijgbaar
  • Er zijn twee modellen waaruit je kunt kiezen: een oplaadbare batterij of een vervangbare zink-luchtbatterij
CROS P is verkrijgbaar in twee modellen: CROS P-13 en CROS P-R. Onze audiciens adviseren je over welke optie het beste bij jouw behoeften past. Wil je meer informatie? Wij helpen je graag!  

Maak een afspraak

CROS-oplossing kopen bij jou in de buurt

Waar kun je een CROS-oplossing kopen? Schoonenberg heeft meer dan 150 vestigingen verspreid over het hele land, dus er is altijd wel een vestiging bij jou in de buurt. Of je nu twijfelt over je gehoor of andere vragen hebt, maak eenvoudig online een afspraak en kom langs bij één van onze StAr-gecertificeerde audiciens. Zoek hieronder naar een winkel in jouw buurt:

Vind een winkel bij jou in de buurt


Veelgestelde vragen over CROS hoortoestellen:


Kun je er mee vliegen?

Weet dat metaaldetectoren op het vliegveld niet schadelijk zijn voor je CROS-hoortoestel. Hier hoef je je dus geen zorgen over te maken! Ook tijdens de vlucht zelf raden we je aan je hoortoestel in te houden. Je hoeft het toestel dan niet uit te zetten. Wel zo handig om eventuele instructies te kunnen verstaan en gesprekken te voeren. Tijdens het stijgen en dalen van het vliegtuig kun je je CROS-hoortoestel wel uitzetten vanwege het lawaai.
 

Wat is een biCROS-hoortoestel?

Wat als je ook met je beste oor niet meer optimaal hoort? In dat geval biedt een biCROS-hoortoestel uitkomst. Je hebt dan een zender op jouw dove oor die de geluidssignalen versterkt doorgeeft aan het hoortoestel op jouw slechthorende oor gecombineerd met de versterking die daar benodigd is. Het gehoorapparaat stuurt dus de geluiden aan de kant van het dove oor door naar goed werkende oor.