Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

In-het-oor hoortoestellen (IHO)

Het in-het-oor hoortoestel (IHO) is een heel compact hoortoestel dat je in het oor draagt. Hierdoor valt het nauwelijks op.

Een grafiek voor hoorverlies en leefstijl
Beschrijving
In-het-oor hoortoestellen zijn het minst zichtbaar van alle gehoorapparaten. Dit type hoortoestel wordt op maat gemaakt en heeft geen zichtbare snoertjes of slangetjes. Op basis van een afdruk van het oor wordt een IHO hoortoestel gemaakt en geplaatst, waardoor dit type gehoorapparaat over een uistekende pasvorm beschikt.
Voordelen
 • (Vrijwel) onzichtbaar
 • Op maat gemaakt/ in verschillende maten verkrijgbaar
 • Oorschelp functie blijft gehandhaafd, dus geen concessie in richting horen.
 • Uitzonderlijke geluidskwaliteit
Nadelen
 • Toepassing afhankelijk van gehoorverlies en anatomie van je oor. Controleer dit bij je audicien
 • Bij specifieke modellen beperkte tot geen wireless toepassingen
 • Meer onderhoud nodig in verhouding met LIHO (luidspreker-in-het-oor) en AHO (achter-het-oor) hoortoestellen.

In het oor, vrijwel onzichtbaar

Bij Schoonenberg vind je hoortoestellen die je (vrijwel) onzichtbaar voor je omgeving kunt dragen. Ze zijn namelijk zo klein en zitten zo diep in je gehoorgang waardoor ze nauwelijks opvallen. Zo kun je weer volop genieten van natuurlijk geluid!

Afspraak maken


Hoe werkt een in-het-oor (IHO) gehoorapparaat?

Onze in-het-oor hoortoestellen zijn toestellen, die in het oor gedragen worden waarbij de microfoon, versterker, telefoon en batterij allemaal in dezelfde behuizing zitten. Het hoortoestel wordt in de gehoorgang geplaatst en zit daardoor dicht bij het trommelvlies.
In-het-oor hoortoestellen vallen hierdoor nauwelijks op en je oorschelp behoud zijn functie waardoor 'richting horen' (de wijze waarop je kunt horen uit welke richting geluid komt) op natuurlijke wijze wordt behouden. Zo kun je volop genieten van natuurlijk geluid!
 

Welke in-het-oor hoortoestellen zijn er?

In-het-oor hoortoestellen (IHO) draag je niet achter het oor, maar in de gehoorgang. Hierdoor zijn het de minst zichtbare hoortoestellen. Ze zorgen niet alleen voor een discrete look, ze bieden ook de meest optimale geluidskwaliteit en hebben ook allerlei handige extra functies. IHO-gehoorapparaten zijn allemaal op maat gemaakt, zodat ze de perfecte pasvorm hebben.

Zoek je een onopvallend hoortoestel met uitstekende geluidskwaliteit, dan is een IHO-hoortoestel de juiste keuze! Er bestaan volledig onzichtbare gehoorapparaten die in je gehoorgang verdwijnen. Daarnaast zijn er nauwelijks zichtbare hoortoestellen die iets groter zijn. Ontdek hier de verschillende IHO-hoortoestellen.


Er zijn verschillende type IHO-hoortoestellen

 1. Onzichtbaar in de gehoorgang (IIC: invisible in canal).    

  IIC-hoortoestellen zijn de kleinste op maat gemaakte hoortoestellen. Ze zitten diep in in je gehoorgang, waardoor ze onzichtbaar zijn voor je omgeving. Doordat ze aan je oor worden aangepast, zorgt dit voor veel draagcomfort. Met een dun, plastic slangetje  kun je het hoortoestel eenvoudig uit je gehoorgang halen.
 2. Geheel in de gehoorgang (CIC: complete in canal)  

  CIC-hoortoestellen gehoorapparaten zijn kleine hoortoestellen die niet heel diep in het oorkanaal zitten. Desondanks zijn deze hoortoestellen nog steeds vrijwel onzichtbaar. Voor een dicrete look kun je kiezen uit verschillende kleuren hoortoestellen die het beste bij jouw huidskleur passen. CIC- hoortoestellen zijn op maat gemaakte hoortoestellen die precies op jouw oren zijn afgestemd. Via een doorzichtig slangetje kun je het toestel uit je oor halen.
 3. In de gehoorgang (ITC: in the canal)  

  ITC- hoortoestellen zijn iets groter dan CIC-hoortoestellen en worden geplaatst bij de ingang van de gehoorgang, waarbij een deel van het hoortoestel zichtbaar blijft. Desondanks dragen deze hoortoestellen nog steeds discreet. De toestellen zijn ook nog eens in verschillende kleuren beschikbaar. Hierdoor kun je het hoortoestel afstemmen op jouw huidskleur en valt het nog minder op. ITC-hoortoestellen zijn niet alleen onopvallend, ze bevatten ook een aantal krachtige functies in hun kleine behuizingen. Zo is het mogelijk om via Bluetooth draadloos verbinding te maken met je smartphone, televisie en andere apparaten. Maar er zijn ook ITC-hoortoestellen die je kunt koppelen aan accessoires zoals de Roger micorfoons en tv streamers.

Groot geluid, klein formaat 

Dankzij alle innovaties worden hoortoestellen steeds slimmer en bieden ze extra luisterplezier. Zo zijn de nieuwste generatie in-het-oor hoortoestellen zo klein dat niemand ze ziet en je het ook niet merkt. Behalve natuurlijk, wat je hoort, is duidelijker. Zelfs onze achter-het-oor  hoortoestellen zijn nu zo klein dat ze nauwelijks zichtbaar zijn.

Benieuwd of een onzichtbaar hoortoestel iets voor jou is? 

Ontdek onzichtbare hoortoestellen
 


Probeer een hoortoestel bij jou in de buurt

Of een IHO gehoorapparaat voor jou geschikt is, hangt mede af van de ruimte in je gehoorgang en de aard van jouw gehoorverlies. Kom langs bij een Schoonenberg winkel bij jou in de buurt. Wij adviseren je graag bij de keuze voor het hoortoestel dat het beste bij jouw situatie past.

Vind een winkel bij jou in de buurt


Veelgestelde vragen over een gehoorapparaat in het oor:

Veel voorkomende vragen over hoortoestellen die in het oor worden gedragen zijn onder andere welke het beste zijn, hoeveel een in het oor hoortoestel precies kost en wat het draagcomfort precies is. Lees hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen:
Wat zijn de beste hoortoestellen in het oor?
Dankzij alle innovaties worden IHO-hoortoestellen steeds kleiner, slimmer en bieden ze extra functionaliteiten en dus extra luisterplezier! Maar wat is het beste IHO-hoortoestel voor jou? Dit hangt af van jouw gehoorverlies, gehoorgang en de functionaliteiten van het hoortoestel. Wij adviseren je graag bij de keuze voor het hoortoestel dat het beste bij jouw situatie past. Maak een afspraak in één van onze winkels bij jou in de buurt. Onze audiciens staan voor je klaar!
Wat kost een gehoorapparaat in het oor?
De prijs van in-het-oor hoortoestellen verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van je wensen, je zorgverzekeraar en natuurlijk van je persoonlijke hoorsituatie. Daarom nodigen wij je graag uit voor een adviesgesprek bij een van onze audiciens. Wij kijken graag samen met jou naar verschillende oplossingen en samen kunnen we inzichtelijk maken wat een hoortoestel voor jou gaat kosten. Zo vinden we het hoortoestel dat het beste bij jou past.
Hoe zit een gehoorapparaat in je oor?
Om perfect in je gehoorgang te passen, worden in-het-oor hoortoestellen op maat gemaakt op basis van jouw oorafdruk. Hierdoor zitten deze toestellen als gegoten! Door de unieke pasvorm voelt het heel comfortabel en je vergeet al snel dat je een hoortoestel draagt. Ook handig voor bijvoorbeeld brildragers en mensen die van een actieve levensstijl houden!