0900 600 7008
Onze webshop
Vind hier alle benodigdheden voor je hoortoestel
„Compact toestel in je oor dat nauwelijks opvalt.“
Altijd geheel op maat gemaakt.

In-het-oor Hoortoestellen (IHO)

Het in-het-oor hoortoestel (IHO) is een heel compact hoortoestel dat je in het oor draagt. Hierdoor valt het nauwelijks op. Voor dit type hoortoetsel wordt ook wel de afkorting CIC gebruikt.

Een grafiek voor hoorverlies en leefstijl
Beschrijving
Het in-het-oor hoortoestel (IHO) is een zeer compact hoortoestel dat je in het oor draagt. Hierdoor valt het nauwelijks op. In-het-oor hoortoestellen worden op maat gemaakt, afgestemd op uw oor. De speciale filter, in het toestel, zorgt ervoor dat het toestel gemakkelijk schoon te houden is. Ze zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Zo is er altijd wel een kleur die bij uw huids- en haarkleur past.  
Voordelen
 • Altijd geheel op maat gemaakt
 • Miniscuul formaat
 • Niet zichtbaar in het oor
 • Richting horen blijft mogelijk
Nadelen
 • Toepassing niet mogelijk bij iedereen, afhankelijk van gehoorverlies/motoriek en anatomie. Laat dit controleren bij de audicien
 • Kleine batterijen waardoor vaker wisselen / kortere levensduur
 • Geen wireless toepassingen
 • Onderhoudsintensief
 • Geen vervangend toestel wanneer gerepareerd moet worden

Voor wie is een in-het-oor hoortoestel interessant?

​Omdat in-het-oor hoortoestellen minuscuul van formaat zijn, is minder versterking mogelijk en bij een kleiner hoorverlies kan de eigen stem harder klinken door de afsluiting. Daarom is dit type hoortoestel niet geschikt om alle vormen van gehoorverlies te compenseren. Of een IHO voor jou het meest geschikt is, hangt mede af van de ruimte in je gehoorgang en de aard van jouw gehoorverlies. Wij adviseren je graag bij de keuze voor het hoortoestel dat het beste bij jouw situatie past.

Phonak Lyric
Phonak Virto B
Phonak Virto-B Titanium

Soorten IHO hoortoestellen

We hebben verschillende typen in-het-oor hoortoestellen (IHO):
 • in-the-ear (ITE)
 • in-the-canal (ITC)
 • completely-in-the-canal (CIC)
 • invisible-in-the-canal (IIC)
 
IIC hoortoestellen zijn zeer kleine CIC hoortoestellen die volledig en ook onzichtbaar in de gehoorgang worden gedragen.

CIC en IIC toestellen worden op maat gemaakt en zijn alleen geschikt voor mensen bij wie de gehoorgang groot genoeg is voor deze toestellen. Bij een CIC toestel is alleen het draadje zichtbaar waarmee het toestel uit het oor getrokken kan worden.

Door vocht en verstopping van vuil in het oor zijn IHO hoortoestellen reparatie- en onderhoudsgevoelig.


Hoe werkt een in-het-oor (IHO) gehoorapparaat?

In-het-oor hoortoestellen worden speciaal op maat gemaakt. Een in-het-oor  hoortoestel gebruikt de natuurlijke anatomie van het oor om een zo optimaal mogelijke geluidskwaliteit aan te bieden. De grootte en het volume worden aangepast aan de grootte van jouw oor zodat je volop kunt genieten van natuurlijk geluid.

In-het-oor hoortoestellen vallen ook nauwelijks op en je oorschelp behoud zijn functie waardoor 'richting horen' (de wijze waarop je kunt horen uit welke richting geluid komt) op natuurlijke wijze word behouden. Telefoneren blijft ook mogelijk zonder accessoires.

In-het-oor (IHO) Hoortoestellen

Of een IHO voor jou het meest geschikt is, hangt mede af van de ruimte in je gehoorgang en de aard van jouw gehoorverlies. Wij adviseren je graag bij de keuze voor het hoortoestel dat het beste bij jouw situatie past.

Meer weten? Maak een afspraak
Vind een winkel