0900 600 7008

In-het-oor Hoortoestellen (IHO)

Het in-het-oor hoortoestel (IHO) is een heel compact hoortoestel dat je in het oor draagt. Hierdoor valt het nauwelijks op. Voor dit type hoortoetsel wordt ook wel de afkorting CIC gebruikt.

Een grafiek voor hoorverlies en leefstijl
Beschrijving
In-het-oor hoortoestellen worden op maat gemaakt, afgestemd op jouw oren. De grootte en het volume worden aangepast aan de grootte van jouw oor, zodat je volop kunt genieten van natuurlijk geluid. De volumeregeling en programmakeuze kan via een afstandsbediening. Sommige modellen kunnen ook via bluetooth verbonden worden met je smartphone of TV. In-het-oor hoortoestellen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Zo is er altijd wel een kleur die bij jou past.
Voordelen
 • Altijd geheel op maat gemaakt
 • Formaat gebaseerd op jouw wensen
 • Discreet zichtbaar
 • Oorschelp functie blijft gehandhaafd, dus geen concessie in richting horen.
Nadelen
 • Toepassing afhankelijk van gehoorverlies/motoriek en anatomie. Controleer dit bij je audicien
 • Bij specifieke modellen beperkte tot geen wireless toepassingen
 • Meer onderhoud gevraagd in verhouding met LIHO (luidspreker-in-het-oor) en AHO (achter-het-oor) modellen.

In-het-oor (IHO) Hoortoestellen

Of een IHO voor jou het meest geschikt is, hangt mede af van de ruimte in je gehoorgang en de aard van jouw gehoorverlies. Wij adviseren je graag bij de keuze voor het hoortoestel dat het beste bij jouw situatie past.

Meer weten? Maak een afspraak

Voor wie is een in-het-oor hoortoestel interessant?

​Omdat in-het-oor hoortoestellen minuscuul van formaat zijn, is minder versterking mogelijk en bij een kleiner hoorverlies kan de eigen stem harder klinken door de afsluiting. Daarom is dit type hoortoestel niet geschikt om alle vormen van gehoorverlies te compenseren. Of een IHO voor jou het meest geschikt is, hangt mede af van de ruimte in je gehoorgang en de aard van jouw gehoorverlies. Wij adviseren je graag bij de keuze voor het hoortoestel dat het beste bij jouw situatie past.

Er zijn verschillende type IHO-hoortoestellen

 1. Onzichtbaar in de gehoorgang (IIC: invisible in canal).    
  Dit is het kleinste op maat gemaakte hoortoestel. Het zit diep in je gehoorgang en is daardoor onzichtbaar.
 2. Geheel in de gehoorgang (CIC: complete in canal)  
  Dit zijn hele kleine hoortoestellen die niet heel diep in het oorkanaal zitten. Hierdoor kunnen ze discreet gedragen worden.
 3. In de gehoorgang (ITC: in the canal)  
  Deze hoortoestellen zijn iets groter dan CIC-hoortoestellen.
  Dit kunnen Bluetooth-hoortoestellen zijn, zodat je draadloos verbinding kunt maken met smartphones, tv’s en andere apparaten. Maar er zijn ook ITC hoortoestellen die je kunt koppelen aan accessoires zoals de Roger micorfoons en tv streamers.

World of hearing

In onze World of Hearing winkels kan je de meest innovatieve hoortoestellen in het echt zien en ontdekken.


Informeer je hier


Hoe werkt een in-het-oor (IHO) gehoorapparaat?

In-het-oor hoortoestellen worden speciaal op maat gemaakt. Een in-het-oor  hoortoestel gebruikt de natuurlijke anatomie van het oor om een zo optimaal mogelijke geluidskwaliteit aan te bieden. De grootte en het volume worden aangepast aan de grootte van jouw oor zodat je volop kunt genieten van natuurlijk geluid.

In-het-oor hoortoestellen vallen ook nauwelijks op en je oorschelp behoud zijn functie waardoor 'richting horen' (de wijze waarop je kunt horen uit welke richting geluid komt) op natuurlijke wijze word behouden. Telefoneren blijft ook mogelijk zonder accessoires.

Vind een winkel