0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Twijfel je aan je gehoor en wil je nú meteen een eerste indicatie? Wij bieden je een online gehoortest. Met een gratis online gehoortest weet je binnen enkele minuten hoe het met je gehoor gesteld is.

Hoe werkt de online gehoortest?

1. Vragenlijst:
Wij stellen je 6 meerkeuzevragen over hoe jij jouw gehoor ervaart.

2. Pieptoon test:
Het meest accurate resultaat krijg je met een koptelefoon in een rustige omgeving. Je hoort pieptonen waarbij je het volume harder of zachter zet om de piep te horen.

3. Uitslag: 
Binnen een minuut krijg je uitslag over hoe het staat met je gehoor. Je kunt de resultaten ook naar je e-mail laten sturen. 

Doe nu eenvoudig de online gehoortest

Wanneer kan ik een online hoortest doen?

Een schermafbeelding van de online hoortest bij Schoonenberg

Je kunt een afspraak maken voor een hoortest in de winkel of kiezen voor een online hoortest op onze website. De resultaten van de online hoortest ontvang je per mail zodat je meteen weet hoe het met je gehoor gesteld is en of een hoortoestel of andere hooroplossing je kan helpen om beter te horen.

Maak een afspraak

Ben jij groen, geel oranje of rood? Maak een afspraak voor een hoortest in de winkel of doe de online hoortest op onze website. De resultaten van de online hoortest ontvang je per mail zodat je meteen weet hoe het met je gehoor gesteld is en of een hoortoestel of andere hooroplossing je kan helpen om beter te horen.

Doe de online hoortest


Onze werkwijze

Icoon gratis hoortest
Icoon HoorSupport programma
Icoon prijsvoordeel
Icoon Ruimste keuze
Icoon vrijblijvend proberen
Icoon niet tevreden geld terug

Wat is een hoortest?

Met een hoortest wordt onderzocht wat je oren kunnen waarnemen. Tijdens de test in de winkel krijg je een speciale hoofdtelefoon op. Deze sluit je oren volledig af, zodat je niet wordt gehinderd door omgevingsgeluiden. Omdat het er bij gehoorschade niet alleen om gaat of een geluid hard of zacht is, maar ook welke toonhoogte (frequentie) het geluid heeft, laten wij je een serie piepjes horen.
Dat doen we afwisselend in het ene en in het andere oor, met verschillende luidheden en toonhoogten. Door middel van een knop geef je aan wanneer en in welk oor je het piepje hoort. Zo kunnen we precies onderzoeken wat welk oor waarneemt op welk volume en welke toonhoogte. De gehoortest duurt ongeveer tien minuten. Na afloop verwerken wij de resultaten in een persoonlijke uitslag.

Wat kost een hoortest?

Gratis hoortest
Een online gehoortest is gratis en vrijblijvend bij Schoonenberg. Dit geldt voor zowel de online hoortest als de gratis hoortest in de winkel.

Hoe lang duurt een hoortest?

Mannetje met een klok
Een professionele hoortest in de winkel duurt ongeveer 15 minuten, inclusief advies naar aanleiding van de uitslag. Een online hoortest duurt ongeveer even lang.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Een gehoorapparaat in een oor
Meteen nadat je de hoortest bij ons in de winkel hebt gedaan, bekijk je samen met ons het resultaat dat een indicatie geeft van je gehoor. In een audiogram (een grafiek die per oor laat zien wat je kunt waarnemen en wat niet) kunnen we je laten zien hoe goed je gehoor is bij alle verschillende frequenties. Mocht blijken dat je een verminderd gehoor hebt, dan kunnen wij je direct door middel van het audiogram een indicatie geven van het gehoorverlies, of aangeven dat er een uitgebreidere meting nodig is en je informeren over eventuele vervolgstappen. Als je wilt maken we een print van je persoonlijke audiogram, zodat je het kunt meenemen naar huis. Wanneer je de test online hebt gedaan, ontvang je de uitslag per mail.

Onze audiciens helpen je graag verder

Kan ik een hoortoestel uitproberen? Lang niet overal krijg je keuze uit verschillende hoortoestellen. Bij ons wel. Wij vinden het belangrijk dat je een hooroplossing krijgt waar je zelf tevreden mee bent. Daarom krijg je bij ons keuze uit verschillende hoortoestellen én deskundig advies. De hooroplossing van je keuze krijg je op proef mee naar huis om in verschillende situaties uit te proberen.
 
Wil je een hoortoestel uitproberen?

Hoe vaak moet ik een hoortest laten uitvoeren?

Hoe langer gehoorverlies wordt genegeerd, hoe moeilijker het wordt om het te behandelen. Om gehoorverlies tijdig aan te pakken, raden we je aan om je gehoor elk jaar te laten testen.

Tips bij de hoortest

Veel mensen vinden een hoortest spannend. Ze weten niet precies wat ze kunnen verwachten of zijn bang voor de uitslag. Die spanning kan het testresultaat negatief beïnvloeden. Hoe snel je een toon herkent, hangt niet alleen af van je reactiesnelheid, maar ook van hoe je je voelt – uitgeslapen, gestrest of moe. Neem daarom voldoende tijd en probeer ontspannen naar de hoortest te komen. Neem eventueel iemand mee die rust kan brengen.

Enkele tips die kunnen helpen om de hoortest voor te bereiden:
  • Laat je in alle rust over het verloop van de test informeren.
  • Druk de knoppen al eens in vóór het begin van de screening.
  • Let erop dat de hoofdtelefoon goed zit. Zet indien nodig je bril af en schuif je haar achter het oor.
  • Probeer rustig adem te halen en zo gemakkelijk mogelijk te zitten.
  • Het tempo waarin de toon luider wordt, kan worden verlaagd. Ook de tijdsspanne tussen de tonen kan langer gemaakt worden. Vraag gerust om het tempo te verlagen.
  • Elke test kan worden herhaald!
Vind een winkel