0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!
Online Hoortest
Snel weten hoe het met jouw gehoor staat?

Twijfel je aan je gehoor? Met een gratis hoortest in de winkel weet je binnen 15 minuten hoe het met je gehoor gesteld is. Dit kun je zonder afspraak doen tijdens de Gratis Hoortestdagen of maak een afspraak. Wil je nú meteen een eerste indicatie? Wij bieden je een online hoortest.


Ben jij groen, geel oranje of rood? Maak een afspraak voor een hoortest in de winkel of doe de online hoortest op onze website. De resultaten van de online hoortest ontvang je per mail zodat je meteen weet hoe het met je gehoor gesteld is en of een hoortoestel of andere hooroplossing je kan helpen om beter te horen.

Doe de online hoortest

Wat is een hoortest?

Met een hoortest wordt onderzocht wat je oren kunnen waarnemen. Tijdens de test in de winkel krijg je een speciale hoofdtelefoon op. Deze sluit je oren volledig af, zodat je niet wordt gehinderd door omgevingsgeluiden. Omdat het er bij gehoorschade niet alleen om gaat of een geluid hard of zacht is, maar ook welke toonhoogte (frequentie) het geluid heeft, laten wij je een serie piepjes horen.
Dat doen we afwisselend in het ene en in het andere oor, met verschillende luidheden en toonhoogten. Door middel van een knop geef je aan wanneer en in welk oor je het piepje hoort. Zo kunnen we precies onderzoeken wat welk oor waarneemt op welk volume en welke toonhoogte. De gehoortest duurt ongeveer tien minuten. Na afloop verwerken wij de resultaten in een persoonlijke uitslag.

Online of in de winkel

Een schermafbeelding van de online hoortest bij Schoonenberg

Je kunt een afspraak maken voor een hoortest in de winkel of kiezen voor een online hoortest op onze website. De resultaten van de online hoortest ontvang je per mail zodat je meteen weet hoe het met je gehoor gesteld is en of een hoortoestel of andere hooroplossing je kan helpen om beter te horen.

Maak een afspraak

Wat kost een hoortest?

Gratis hoortest
Een hoortest is vrijblijvend en gratis, zowel in de winkel als online.

Hoe lang duurt een hoortest?

Mannetje met een klok
Een professionele hoortest in de winkel duurt ongeveer 15 minuten, inclusief advies naar aanleiding van de uitslag. Een online hoortest duurt ongeveer even lang.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Een gehoorapparaat in een oor
Meteen nadat je de hoortest bij ons in de winkel hebt gedaan, bekijk je samen met ons het resultaat dat een indicatie geeft van je gehoor. In een audiogram (een grafiek die per oor laat zien wat je kunt waarnemen en wat niet) kunnen we je laten zien hoe goed je gehoor is bij alle verschillende frequenties. Mocht blijken dat je een verminderd gehoor hebt, dan kunnen wij je direct door middel van het audiogram een indicatie geven van het gehoorverlies, of aangeven dat er een uitgebreidere meting nodig is en je informeren over eventuele vervolgstappen. Als je wilt maken we een print van je persoonlijke audiogram, zodat je het kunt meenemen naar huis. Wanneer je de test online hebt gedaan, ontvang je de uitslag per mail.
Vind een winkel