Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Motor oordoppen

Optimaal genieten op de motor of in de cabrio, zonder hinder van windruis? Dat kan met onze motor oordoppen. Deze gehoorbescherming voor motor- en cabriorijders biedt een optimale bescherming van het gehoor tijdens het motorrijden. Zo zijn je oren beschermd maar belangrijke verkeersgeluiden blijven hoorbaar, net als het geluid van je voertuig.

Afspraak maken

Bescherm je gehoor met motor oordoppen

Ga jij graag een ritje maken op je motor? Dan is het verstandig om op maat gemaakte gehoorbescherming te dragen. Veelvuldig of langdurig hard geluid, zoals het geluid van een ronkende motor of een harde windruis, kan namelijk leiden tot permanente gehoorschade. Bovendien kan een constante windruis ook heel vermoeiend zijn. Onze motor oordoppen op maat zijn de ideale oplossing. Deze oordoppen filteren het schadelijke geluid van motoren, luide uitlaten en windruis, terwijl belangrijke verkeersgeluiden hoorbaar blijven. Zo kun je onbezorgd van het motorrijden blijven genieten!

ProActiv Drive Customized Professional

Oordoppen op maat voor het motorrijden
ProActiv Drive Customized Professional
Het diepe ronken van de motor, de euforie over de snelheid waarmee het landschap aan je voorbijtrekt, of juist de gemoedelijkheid van samen toeren. Wie een passie voor motorsport heeft, kiest voor oordoppen op maat tijdens het motorrijden. Door de persoonlijke pasvorm van op maat gemaakte oordoppen zul je geen last ervaren van de oordoppen tijdens langere ritten.

Meer over deze oordoppen

ProActiv Drive Customized

Gehoorbescherming op maat voor op de motor
ProActiv Drive Customized
Een motorrijder kan ongeveer een kwartier met een snelheid van 100 km/uur rijden zonder gehoorschade op te lopen. Bij een snelheid van 120 km/uur is dat nog maar 7 minuten. Gehoorbescherming op maat voor op de motor is beslist geen overbodige luxe!

Meer over deze oordoppen

AudioNova Drive

Universele oordoppen voor motor en cabrio
AudioNova Drive
Beschermt een helm niet voldoende? Niet alle helmen beschermen het gehoor even goed, daarom zijn oordoppen tijdens het motorrijden aan te bevelen. Motorrijders stellen specifieke eisen aan hun gehoorbeschermers, bijvoorbeeld bescherming tegen windruis bij hoge snelheid. Deze universele motor oordoppen filteren bepaalde frequenties weg waardoor je geen last zult hebben van windruis tijdens het motorrijden.

Meer over deze oordoppen

Beste oordoppen voor motorrijders

Bij het samenstellen van een outfit  voor het rijden op een motor wordt doorgaans veel tijd besteed aan het zoeken van een goede uitrusting. Maar wist je dat het minstens net zo belangrijk is om ook je gehoor goed te beschermen? Oordoppen worden vaak overgeslagen, maar zijn absoluut niet minder belangrijk. Dit behoort standaard tot een goede uitrusting voor het motorrijden.

Door een continue blootstelling aan windruis op de motor, kan het gehoor zonder bescherming beschadigd raken. Voorkom dat je met oorsuizen van de motor af stapt door het dragen van gehoorbescherming zoals de oordoppen voor op de motor. Maar welke verschillende oordoppen zijn geschikt om tijdens het motorrijden te dragen?

Waarom oordopjes voor de motor en cabrio

Op de motor of in een cabrio kan het geluid van windruis bij hogere snelheden zorgen voor gehoorschade. Bij 120 km per uur heeft het geruis van de wind zelfs onder een helm vaak een sterkte van 95 dB. Schoonenberg heeft daarom een ruim assortiment gehoorbescherming voor op de motor of in de cabrio. Je kunt hierbij kiezen uit universele oordoppen of voor gehoorbescherming op maat met of zonder demping.
 
Maak een afspraak
Vind een winkel bij jou in de buurt


Motor oordoppen verzekeren


Je kunt je oordopjes op maat, bij aanschaf, verzekeren tegen beschadiging, verlies en diefstal. Dat is verstandig om te doen, want het kan zomaar gebeuren dat je per ongeluk één of beide oordopjes kwijtraakt of beschadigt. In dat soort situaties willen wij ook graag voor je klaar staan met nieuwe oordoppen op maat.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over motor oordoppen:

Hoe snel loop je gehoorbeschadiging op zonder motor oordoppen?

Ook al ga je slechts enkele kilometers rijden, je hebt tijdens het motorrijden op een snelheid van 100 km/u al na 15 minuten al kans op gehoorbeschadiging. Bij een snelheid van 120 km/u is dit zelfs al na 7 minuten. Geen overbodige luxe dus om motor oordopjes te dragen.
 

Zijn motor oordoppen veilig?

Ja, op maat gemaakte motor oordoppen zijn veilig. Motor oordoppen hebben speciale filters, die alleen de schadelijke hoge tonen wegfilteren, terwijk je nog wel alle geluiden van het verkeer om je heen kunt horen. Wel zo veilig en prettig voor een ontspannen motorrit.
 

Heb je last van oordoppen tijdens het motorrijden?

Op maat gemaakte motor oordoppen worden specifiek aangepast aan de vorm van je gehoorgang. Hierdoor beschermen ze niet alleen tegen hinderlijk geluid, maar hebben ze ook de juiste pasvorm en zitten ze comfortabeler dan universele oordoppen.
 

Hoe maak je motor oordoppen schoon?

Koop een speciale reinigingsspray die geschikt is voor het schoonmaken van siliconen. Deze sprays tasten het siliconen materiaal namelijk niet aan. Gebruik geen zeep, omdat dan de oordoppen ruw worden.
 

Voorkomt een helm gehoorbeschadiging?

Het dragen van een motorhelm biedt onvoldoende bescherming tegen gehoorbeschadiging. Zelfs duurdere helmen bieden geen optimale gehoorbescherming. Draag daarom altijd behalve de verplichte helm ook een setje goede motor oordoppen.
 

Hoelang gaan motor oordoppen mee?

De universele ProActiv oordoppen zijn herbruikbaar waardoor ze een tijd meegaan. Over het algemeen, als ze goed schoon gehouden worden gaan ze tot wel 2 motorseizoenen mee. Op maat gemaakte oordoppen voor het motorrijden gaan uiteraard langer mee, doorgaans tot wel 5 jaar.