0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Wat de prijs van een gehoorapparaat is, is afhankelijk van je wensen, je zorgverzekeraar en natuurlijk van je persoonlijke hoorsituatie. Wij kijken graag samen met jou naar verschillende oplossingen en bieden je altijd de keuze uit minimaal 3 hoortoestellen. Zo vinden we het toestel dat het beste bij jou past.

Wat kost een gehoorapparaat?

Wat een gehoorapparaat kost hangt af van de mogelijkheden die het biedt. Hoe meer het hoortoestel kan, hoe hoger doorgaans het kostenplaatje. De volgende factoren hebben invloed:

  • het model (type, merk, fabrikant)
  • de kracht van de microprocessor
  • de instellingsmogelijkheden
  • de grootte van het toestel
Schoonenberg heeft afspraken met alle zorgverzekeraars, zodat je altijd aanspraak kunt maken op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekeraar, het pakket dat je gekozen hebt en de categorie waar je in valt.
 
Bekijk onze calculator

Waarom een gehoorapparaat bij Schoonenberg?

Bij Schoonenberg hebben we altijd de nieuwste tophoortoestellen die beschikken over de meest innovatieve technologie. Deze nieuwste generatie hoortoestellen worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraars. Heb je nog vragen over prijs van deze hoortoestellen, neem dan contact met ons op en kom langs. Je kunt een afspraak maken of zonder afspraak binnenlopen tijdens het Service-uur in een van onze winkels.

Meer over ons

Kwaliteit hoortoestellen

Bij Schoonenberg hebben we altijd de nieuwste tophoortoestellen die beschikken over de meest innovatieve technologie. Deze nieuwste generatie hoortoestellen worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraars. Heb je nog vragen over prijs van deze hoortoestellen, neem dan contact met ons op en kom langs. Je kunt een afspraak maken of zonder afspraak binnenlopen tijdens het Service-uur in een van onze winkels.
 
Alles over onze laatste innovaties

Wanneer wordt een gehoorapparaat
vergoed?

Wanneer je aan één of beide oren een gehoorverlies van 35 dB hebt, kom je volgens de wet in aanmerking voor een gedeeltelijke hoortoestelvergoeding van de gehoorapparaat kosten. Je gehoorverlies wordt middels een hoortest vastgesteld door een audicien, KNO-arts of een audiologisch centrum. Bij Schoonenberg is deze gehoortest altijd gratis. Een vergoeding van hoortoestellen door de zorgverzekeraar bedraagt maximaal 75%van de prijs van het gehoorapparaat. Ben je aanvullend verzekerd, dan kan het zijn dat de kosten voor het hoortoestel volledig worden vergoed.
 
Alles over vergoedingen
 

Prijs gehoorapparaat met de nieuwste functies

De meest moderne gehoorapparaten zijn onzichtbaar te dragen. Zo is er de Phonak Lyric die 24 uur per dag gedragen kan worden en waarvan de batterijen maar eens per 3 maanden verwisseld hoeven te worden. De prijs van onzichtbare hoortoestellen ligt hoger dan de reguliere apparaten en vaak worden deze niet door de verzekering vergoed. Wellicht heb je toch interesse in een gehoorapparaat die gemakkelijk te dragen is, voor goed geluid zorgt en in te stellen is naar jouw persoonlijke wensen. Lees hier meer over onze nieuwste hoortoestellen. 

Onze audiciens helpen je graag verder

Kan ik een hoortoestel uitproberen? Lang niet overal krijg je keuze uit verschillende hoortoestellen. Bij ons wel. Wij vinden het belangrijk dat je een hooroplossing krijgt waar je zelf tevreden mee bent. Daarom krijg je bij ons keuze uit verschillende hoortoestellen én deskundig advies. De hooroplossing van je keuze krijg je op proef mee naar huis om in verschillende situaties uit te proberen.
 
Wil je een hoortoestel uitproberen?

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Hoortoestellen vergelijken loont de moeite, want er is best een groot prijsverschil tussen de basis- en premium modellen. Bij Schoonenberg vind je sowieso instaptoestellen tegen een lage prijs. Ze bieden een basis voor goed horen en zorgen dat je kunt genieten van gesprekken in beperkte kring. Zoek je een grotere waaier aan comfortabele functies, dan kun je het beste kiezen voor iets duurdere hoortoestellen.
 
Premium hoortoestellen bieden speciale extra functies. Ook de categorie is bepalend: meestal zijn in-het-oor toestellen duurder dan achter-het-oor toestellen. Meer informatie over de verschillen tussen de achter-het-oor-hoortoestellen en in-het-oor-hoortoestellen vind je hier.

De prijs van hoortoestellen wordt dus door verschillende factoren beïnvloed. Denk bijvoorbeeld aan:
  • technische uitrusting
  • functies
  • soort
  • vorm
Toch mag de prijs nooit doorslaggevend zijn voor de keuze die je maakt. Een hoortoestel presteert pas optimaal als het perfect is afgestemd op jouw gehoorverlies, levensstijl en behoeften. En dus komt niet elk hoorapparaat in aanmerking. Wij helpen je om het meest geschikte model te selecteren en uit te proberen.