Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Wat de prijs van een gehoorapparaat is, is afhankelijk van je wensen, je zorgverzekeraar en natuurlijk van je persoonlijke hoorsituatie. Wij kijken graag samen met jou naar verschillende oplossingen en bieden je altijd de keuze uit minimaal 3 hoortoestellen. Zo vinden we het toestel dat het beste bij jou past.

Wat kost een gehoorapparaat?

Wat een gehoorapparaat kost hangt af van de mogelijkheden die het biedt. Hoe meer het hoortoestel kan, hoe hoger doorgaans het kostenplaatje. Een aantal factoren hebben invloed:

 • het model (type, merk, fabrikant)
 • de kracht van de microprocessor
 • de instellingsmogelijkheden
 • de grootte van het toestel
Schoonenberg heeft afspraken met nagenoeg alle zorgverzekeraars, zodat je in bijna alle situaties aanspraak kunt maken op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is onder andere afhankelijk van je zorgverzekeraar, zoals een aanvullende verzekering bijvoorbeeld. Daarnaast is ook het pakket dat je gekozen hebt en de categorie waar je in valt met het type hoortoestel van belang.
 
Lees meer

Type gehoorapparaten

Er zijn verschillende soorten hoortoestellen. Zo heb je: 

 • Achter-het-oor hoortoestellen (AHO), die discreet achter het oor worden gedragen. Het geluid gaat via een dun slangetje dat verbonden is aan een op maat gemaakt oorstukje van het hoortoestel naar het oor.
 • De luidspreker-in-het-oor hoortoestellen (LIHO) lijken veel op AHO-toestellen, maar zijn compacter. Ze zijn met een zeer dun en bijna onzichtbaar draadje verbonden naar een luidsprekertje in je gehoorgang.
 • Er zijn ook in-het-oor hoortoestellen (IHO). Deze draag je in het oor en worden op maat gemaakt. De nieuwste onzichtbare hoortoestellen worden volledig in het oor geplaatst, waardoor ze geheel onzichtbaar zijn.
 • De CROS- hoortoestellen zijn speciaal ontworpen voor mensen die aan één oor slechthorend of doof zijn. Het geluid aan het slechte oor wordt dan naar het andere (betere) oor gezonden.


Soorten gehoorapparaten

Wanneer wordt een gehoorapparaat
vergoed?

Wanneer je aan één of beide oren 35 dB gehoorverlies hebt, kom je volgens de wet in aanmerking voor een gedeeltelijke hoortoestelvergoeding van de gehoorapparaat kosten.
Je gehoorverlies wordt middels een hoortest vastgesteld door een audicien, KNO-arts of een audiologisch centrum. Bij Schoonenberg is deze gehoortest altijd gratis.

Een vergoeding van hoortoestellen door de zorgverzekeraar bedraagt maximaal 75%van de prijs van het gehoorapparaat. Ben je aanvullend verzekerd? Dan kan het zijn dat de kosten voor het hoortoestel volledig worden vergoed.
 
Alles over vergoedingen

Prijs gehoorapparaat met de nieuwste functies

De meest moderne gehoorapparaten zijn onzichtbaar te dragen. Zo is er de Phonak Lyric die 24 uur per dag gedragen kan worden en waarvan de batterijen maar eens per 3 maanden verwisseld hoeven te worden.

De prijs van onzichtbare hoortoestellen ligt hoger dan de reguliere apparaten en vaak worden deze niet door de verzekering vergoed. Wellicht heb je toch interesse in een gehoorapparaat die gemakkelijk te dragen is, voor goed geluid zorgt en in te stellen is naar jouw persoonlijke wensen. Lees hier meer over onze nieuwste hoortoestellen. 

Kwaliteit hoortoestellen

Bij Schoonenberg hebben we altijd de nieuwste tophoortoestellen die beschikken over de meest innovatieve technologie. Een hoorapparaat speelt een cruciale rol in het dagelijks leven, en toch worden de nieuwste generatie hoortoestellen meestal niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Heb je nog vragen over prijs van deze hoortoestellen? Neem dan contact met ons op. Je kunt een service afspraak maken in een van onze winkels.
 
Alles over onze laatste innovaties

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Hoortoestellen vergelijken loont de moeite, want er is best een groot prijsverschil tussen de basis- en premium modellen. Bij Schoonenberg vind je sowieso instaptoestellen tegen een lage prijs. Ze bieden een basis voor goed horen en zorgen dat je kunt genieten van gesprekken in beperkte kring. Zoek je een grotere waaier aan comfortabele functies, dan kun je het beste kiezen voor iets duurdere hoortoestellen.
 
Premium hoortoestellen bieden speciale extra functies. Maar ook de categorie is bepalend: meestal zijn in-het-oor toestellen duurder dan achter-het-oor toestellen. Meer informatie over de verschillende soorten gehoorapparaten vind je hier.

De prijs van hoortoestellen wordt dus door verschillende factoren beïnvloed. Denk bijvoorbeeld aan:
 • technische uitrusting
 • functies
 • soort
 • vorm
Toch mag de prijs nooit doorslaggevend zijn voor de keuze die je maakt. Een hoortoestel presteert pas optimaal als het perfect is afgestemd op jouw gehoorverlies, levensstijl en behoeften. En dus komt niet elk hoorapparaat in aanmerking. Wij helpen je om het meest geschikte model te selecteren en uit te proberen.

Waarom een gehoorapparaat bij Schoonenberg?

Bij Schoonenberg hebben we altijd de nieuwste tophoortoestellen die beschikken over de meest innovatieve technologie. Deze nieuwste generatie hoortoestellen worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraars. Heb je nog vragen over prijs van deze hoortoestellen, neem dan contact met ons op.

Meer over ons

Slimme investering in jouw gehoor

Slechthorend zijn heeft een enorme impact op je dagelijks leven. De aanschaf van een gehoorapparaat is daarom een belangrijke, maar ook een slimme investering in jouw gezondheid en welzijn! Met een hoortoestel kun je weer genieten van de geluiden om je heen. Dus optimaal hoorplezier zonder zorgen!

Besparen op de prijs van je hoortoestel

Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op de prijs van een hoortoestel. Lees hier hoe je de kosten van een gehoorapparaat kunt beperken.
 

Check je zorgvergoeding

Schoonenberg heeft afspraken met bijna alle zorgverzekeraars, zodat je nagenoeg altijd aanspraak kunt maken op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekeraar, het pakket en polis dat je gekozen hebt en de categorie waar je in valt. Kies daarom de zorgverzekering met de scherpste premie en de hoogste vergoeding voor gehoorapparaten. Zo kun je besparen op je zorgverzekering en je hoortoestel. Sommige zorgverzekeringen hebben restitutiepolissen waarmee het mogelijk wordt om de vergoeding voor een hoortoestel uit de basiscollectie in te zetten voor een hoortoestel uit de topcollectie.
 

Aanvullende zorgverzekering

De prijs van een hoortoestel is afhankelijk van jouw ziektekostenverzekering en of je aanvullend verzekerd bent. De meeste zorgverzekeraars bieden aanvullende verzekeringen waarmee vergoedingen op hoortoestellen kunnen worden uitgebreid. Het is dan mogelijk om zelfs tot 100% van jouw hoortoestellen vergoed te krijgen.
 

Belastingvoordeel

Als je kiest voor een geavanceerd hoortoestel uit onze topcollectie, dan kom je mogelijk in aanmerking voor belastingvoordeel. Dit is mogelijk wanneer je een meerprijs moet betalen voor jouw hoortoestel, omdat je een toestel uit een hogere categorie hebt uitgekozen. Of als je bijvoorbeeld kiest voor een hoortoestel dat niet voor vergoeding in aanmerking komt. Je kunt het bedrag dan van de (meer)prijs aftrekken in jouw belastingaangifte.
 

Schoonenberg HoorZeker Pakket

Kies voor het Schoonenberg HoorZeker Pakket en bespaar de komende vijf jaar op alle benodigde onderhoudsproducten om jouw hoortoestel in topconditie te houden. Daarnaast biedt het een complete dekking tegen verlies, diefstal en schade. Het HoorZeker Pakket komt een stuk voordeliger uit dan wanneer je de verschillende onderdelen afzonderlijk koopt.

HoorZeker Pakket

Onze audiciens helpen je graag verder

Kan ik een hoortoestel uitproberen? Lang niet overal krijg je keuze uit verschillende hoortoestellen. Bij ons wel. Wij vinden het belangrijk dat je een hooroplossing krijgt waar je zelf tevreden mee bent. Daarom krijg je bij ons keuze uit verschillende hoortoestellen én deskundig advies. De hooroplossing van je keuze krijg je op proef mee naar huis om in verschillende situaties uit te proberen.
 
Wil je een hoortoestel uitproberen?
Vind een winkel bij jou in de buurt