Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Werk oordoppen

Hinderlijke geluiden dempen tijdens het werk, klussen, reizen of tijdens andere activiteiten? Dat kan met de gehoorbescherming van Schoonenberg. Je kunt kiezen uit universele oordoppen en gehoorbeschermers op maat. Ook voor professionals die tijdens werksituaties frequent met hard geluid te maken hebben, biedt Schoonenberg diverse oplossingen.

Afspraak maken

Oordoppen voor werk en hobby

Ben je vaak aan het werk in een luidruchtige omgeving of ben je vaak bezig met gereedschap wat een hard geluid produceert? Met de Active oordoppen haal je alles uit je vrije tijd en je kunt ze gebruiken in werksituaties waarin zich veel lawaai voordoet. Of je nou aan de klus bent of in een luidruchtige omgeving staat, de werk oordoppen zorgen ervoor dat je geen gehoorschade oploopt.

Maar wat is luidruchtig precies? Wist je dat een zaag al snel een volume produceert van 85 dB en een boor zelfs 95 dB? Lang niet iedereen draagt bij het werken met dit soort apparatuur gehoorbescherming, maar om gehoorschade te voorkomen kan dit beter wel worden gedaan. 

ProActiv Customized

Op maat gemaakte ProActiv oordoppen
ProActiv Customized
De Active gehoorbescherming ligt volledig binnen de oorschelp waardoor deze gehoorbeschermer praktisch onzichtbaar is en het gevaar van stoten nihil maakt.

Meer informatie

ProActiv Customized Professional

Op maat gemaakte professionele ProActiv oordoppen
ProActive Customized Professional
Deze oordoppen op maat zijn geschikt voor het dempen van hinderlijke geluiden, bijvoorbeeld tijdens werksituaties of onderweg naar je vakantiebestemming.

Meer informatie

ProActiv Active

Universele gehoorbescherming van ProActiv Active
AudioNova Active
De AudioNova Active universele gehoorbescherming is speciaal bedoeld voor mensen die gevoelig zijn voor harde geluiden. In horecagelegenheden of bij sportevenementen kan het geluid tot een onaangenaam niveau stijgen, maar ook wanneer je thuis druk bezig bent met klussen.

Meer informatie

Waarom gehoorbescherming op het werk?

Als je tijdens het werk geconfronteerd wordt met veel of continu lawaai, is het belangrijk om hier goed mee om te gaan. Je kunt namelijk gehoorschade oplopen als je met enige regelmaat wordt bloot gesteld aan harde geluiden. Hoe harder het geluid is en hoe langer je hieraan blootgesteld wordt, hoe groter het risico op gehoorschade.
Bij een frequente blootstelling aan lawaai is het beter om op maat gemaakte oordoppen te dragen. Universele oordoppen bieden niet altijd voldoende bescherming omdat de gehoorgang niet altijd gegarandeerd volledig wordt afgesloten. Oordoppen op maat kunnen beter worden afgestemd op de situatie en het oor en worden daarom het meeste gebruikt op het werk.
Omdat ieder mens verschillend is en elke situatie anders, heeft Schoonenberg voor elke situatie een ruim assortiment aan gehoorbeschermingsproducten van ProActiv. Deze oordoppen bieden je de juiste, comfortabele bescherming tegen harde geluiden.

Wat schrijft de Arbowet voor?

Arbowet waarschuwing

De Arbowet schrijft voor dat bij een geluidniveau van:

80dB
: een werkgever verplicht is om gehoorbescherming beschikbaar te stellen aan een 
werknemer bij het werken in een geluidsniveau van 80dB.
 

83dB: een werknemer maximaal 4 uur zonder gehoorbescherming mag werken. Anders is de kans op gehoorbeschadiging erg groot.
 

85dB of hoger: een werknemer verplicht is om de gehoorbescherming ook echt te dragen. Dit kunnen gehoorkappen, oordoppen of oordopjes op maat zijn. De werkgever is in dit geval ook verplicht om deze bescherming aan te bieden. 
 

Oordoppen voor tijdens werk of hobby aanschaffen?

Werken of klussen in een lawaaierige omgeving kan je gehoor onherstelbaar beschadigen. Daarom is gehoorbescherming hierbij essentieel. In andere situaties, zoals in de sportschool of wanneer je op reis bent, wil je misschien alleen hinderlijke geluiden dempen. Daar zijn onze oordoppen ook uitermate geschikt voor. De Arbowet schrijft daarnaast voor dat professionals die tijdens hun werk met hoge volumes te maken krijgen, goed beschermd moeten worden. Denk aan professionals in de bouw, in de haven of in fabrieken. Deze mensen lopen het grootste risico op levenslange gehoorbeschadiging wanneer zij geen gehoorbescherming gebruiken.
 
Oordoppen op maat bieden een betere bescherming voor je gehoor, ze bieden je meer draagcomfort en je hoort ook nog eens beter. Maak een afspraak en je oordoppen zijn binnen maximaal 15 werkdagen klaar.

  Afspraak maken
Vind een winkel bij jou in de buurt


Oordoppen verzekeren

Je kunt je oordopjes op maat, bij aanschaf, verzekeren tegen beschadiging, verlies en diefstal. Dat is verstandig om te doen, want je gebruikt de oordopjes in verschillende actieve situaties waarbij het kan gebeuren dat je per ongeluk één of beide oordopjes kwijtraakt of beschadigt. In dat soort situaties willen wij ook graag voor je klaar staan met nieuwe oordoppen op maat.

Meer informatie