Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Voor de eerste keer een hoortoestel aanschaffen kan een hele grote stap zijn. Jouw hersenen moeten geleidelijk opnieuw wennen aan de geluiden om je heen. Dit kan best overweldigend zijn omdat je hersenen die prikkels niet meer gewend zijn. Met de juiste begeleiding kan de kwaliteit van jouw leven significant verbeterd worden. Daarom bieden we jou het HoorSupport programma aan. Dit is een begeleidingsprogramma dat we samen met de afdeling KNO van het VUmc Amsterdam hebben ontwikkeld. Het programma is niet alleen voor jou handig, maar ook voor je naaste omgeving.

Wennen aan je hoortoestel: Persoonlijke begeleiding

We helpen je bij het kiezen van het juiste hoortoestel. Je mag minimaal drie hoortoestellen thuis uitproberen om te kijken welk hoortoestel het beste bij je past en het meest comfortabel voor je is. Vervolgens gaan we met jouw aan de slag om zo goed mogelijk te wennen aan het hoortoestel. Onze HoorSupport begeleiding loopt 6 maanden na de aankoop van je hoortoestellen.

Wat omvat HoorSupport? Naast uitleg over de instellingen van de hoortoestellen en tips om eraan te wennen, laat het ook zien wat je kunt doen om in verschillende situatie, bijvoorbeeld met veel achtergrondgeluid of in een groep, zo goed mogelijk te horen en gehoord te worden. Samen met jou gaan we communicatiestrategieën trainen. Ook ontvang je het HoorSupport boek waarin tips en een stappenplan uitgewerkt staan om te wennen aan hoortoestellen. Daarnaast ontvangt u via e-mail regelmatig praktische instructievideo’s voor de reiniging van je hoortoestellen. Ook start je met HoorSupport Digitaal. Dit omvat onder andere een online programma die je thuis kunt volgen.
Dit online programma biedt tips en uitleg aan bij het kiezen en het gebruik van hoortoestellen. Het helpt mensen sneller aan de hoortoestellen te wennen en de instellingen optimaal toe te passen. Er worden veel praktische tips gegeven over hoe je zelf ervoor kunt zorgen dat je zoveel mogelijk kunt verstaan, ook in lastige luistersituaties. Daarnaast komen de mogelijkheden van innovatieve accessoires aan bod, zoals bediening met smartphone, en laat het de ervaringen van andere gebruikers zien. Hierdoor krijg jij als hoortoesteldrager zelf de regie over jouw toestel in alle verschillende ‘hoor omstandigheden’.

Voor vragen over HoorSupport kun je altijd een afspraak maken met één van onze audiciens. Je kunt ook vast online je gehoor testen. Binnen 5 minuten weet je hoe het met je gehoor gesteld is. De online hoortest bestaat uit een vragenlijst, pieptoon test en de uitslag. 

  Doe de online hoortest
„Over factoren die het succes van hoortoestelrevalidatie bepalen”
Naar het interview

In samenwerking met VUmc

Goed horen doe je niet alleen met je oren, er gebeurt ook van alles tussen de oren. Goede communicatie is minstens zo belangrijk als de juiste techniek. Het programma helpt je niet alleen bij het instellen en het wennen aan je hoortoestellen, maar ook hoe je de communicatie met je omgeving kunt verbeteren.

Lees hier het interview met Prof.dr. Sophia E. Kramer, VUmc Amsterdam

Wat staat mij de eerste weken te wachten?

Hoortoestellen laten je beter horen, maar geven je niet het perfecte gehoor terug dat je ooit had. Afhankelijk van hoe ernstig je gehoorverlies is, kunnen geluiden in het begin misschien wat overweldigend klinken. Tijdens de gewenningsperiode kan zelfs alledaags geluid veel luider klinken dan voordat je een hoortoestel droeg. Je zal meer aandacht besteden aan je omgeving dan dat je gewoonlijk doet. Ook je eigen stem kan ineens anders klinken. Jouw hersenen zijn harde geluiden niet meer gewend en moeten opnieuw aan het originele niveau wennen. Wanneer je je hoortoestellen vaker draagt ga je geluiden beter herkennen en ontdek je welke instellingen, op welke plek het beste voor jouw werken. Door langzaam te wennen aan de geluiden rondom jou heen, leren je hersenen na een tijdje achtergrond lawaai te negeren en te focussen op belangrijke geluiden. Dit vraagt enkele weken of maanden tijd.
 
Een aantal tips:
  • Draag je hoortoestel zo veel mogelijk
  • Pak voldoende rust en bouw de draagtijd van je hoortoestel geleidelijk op totdat je jouw hoortoestel heel de dag kan dragen
  • Draag je hoortoestel in verschillende situaties
  • Gebruik je hoortoestel in rustige omgevingen en tijdens één op één gesprekken
  • Luister naar de radio of tv en schakel dan over op verschillende programma’s
  • Gebruik je hoortoestel ook in rumoerige omgevingen zoals in de supermarkt
  • Leer je hoortoestel (en de instellingen) te gebruiken
  • Gebruik je hoortoestel eens met bellen/aan de telefoon
  • Heb geduld: Jouw hersenen hebben tijd nodig om te wennen aan spraak en geluiden die je eerst niet kon horen. Het wennen kan even duren

Benieuwd hoe anderen dankzij hun hoortoestel weer genieten van geluid?

Lees de ervaringen van onze klanten. Ze vertellen het je graag!

Verhalen van klanten