Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Onze oordoppen op maat (otoplastieken) sluiten het oor volledig af en dempen schadelijke frequenties die het eerst gehoorschade veroorzaken. Met gehoorbescherming op maat kun je nog steeds genieten van geluid, zoals muziek of gesprekken, maar voorkom je mogelijke gehoorbeschadiging als de volumes te hoog zijn. Bekijk op deze pagina de verschillende mogelijkheden voor op maat gemaakte gehoorbescherming.

Op maat gemaakte gehoorbescherming

Oordoppen op maat bieden de beste bescherming aan het gehoor tegen schadelijke geluiden.  Gehoorbescherming op maat wordt gemaakt op basis van jouw eigen gehoorgang waardoor ze met een perfecte pasvorm naadloos aansluiten bij jouw oor. Universele oordoppen bieden in veel gevallen al een goede bescherming voor het gehoor, al bieden op maat gemaakte oordoppen de beste gehoorbescherming die er te vinden is voor veel verschillende situaties, waaronder tijdens het slapen, zwemmen, werken of het rijden op een motor.

Als je voor een hoortest langskomt of voor een afdruk voor gehoorbescherming op maat, is het van belang dat je oren schoon zijn.

  Afspraak maken

ProActiv Customized

Deze compacte gehoorbescherming voorkomt onherstelbare gehoorschade die wordt veroorzaakt door hinderlijke geluiden. Deze oordopjes passen precies in de gehoorgang.
Het ProActiv logo→ Music Customized (o.a. bij bezoek aan discotheek, festival concert)

Of je nu bezoeker bent of muzikant: bij concerten, optredens, festivals en feesten staat de muziek vaak veel te hard. Met muziek oordoppen voorkom je blijvende gehoorschade door schadelijk geluid. Ze beschermen je oren voor hoge, schadelijke frequenties en te hoge geluidsniveaus. Je kunt onbezorgd genieten van de muziek én met je vrienden praten zonder dat je in elkaars oor hoeft te schreeuwen om boven de muziek uit te komen. Music Customized Oordoppen van ProActiv zijn compacte gehoorbeschermers voorzien van een kleine handgreep die het inzetten en het uitnemen makkelijk maakt. De muziek oordoppen zitten lekker en bieden optimale bescherming tegen langdurig luide muziek.
Gehoorbescherming voor muziek op maat gemaakt
ProActiv Music Customized
Deze gehoorbescherming op maat voor muziek is een compacte gehoorbeschermer voorzien van een kleine handgreep die het inzetten en het uitnemen makkelijk maakt. Hij draagt aangenaam in het oor en biedt optimale bescherming tegen langdurig luide muziek.

Meer informatie
→ Drive Customized (bij motor- en cabrio rijden)

De ProActiv Drive Customized is een zeer compacte gehoorbeschermer zonder uitstekende delen. Deze gehoorbescherming op maat voor op de motor, beschermt optimaal en is gemakkelijk onder een helm te dragen. Het plaatsen en uitnemen van de gehoorbescherming is eenvoudig door het flexibele handgreepje (o-ringetje). De gehoorbescherming op maat voor de motor wordt gemaakt van FlexFit-materiaal en wordt standaard geleverd met koordje en shirtclip.
Gehoorbescherming op maat voor op de motor
ProActiv Drive Customized
Een motorrijder kan ongeveer een kwartier met een snelheid van 100 km/uur rijden zonder gehoorschade op te lopen. Bij een snelheid van 120 km/uur is dat nog maar 7 minuten. Gehoorbescherming op maat voor op de motor is beslist geen overbodige luxe!

Meer informatie
→ Active Customized (o.a. bij lawaai tijdens klussen of bezoek aan auto  evenementen)

ProActiv Active Customized oordoppen beschermt je gehoor perfect wanneer je aan het klussen bent, op reis of wanneer je uitgaat. Deze oordoppen liggen volledig binnen de oorschelp waardoor ze praktisch onzichtbaar zijn en het gevaar van stoten nihil is.
Op maat gemaakte ProActiv oordoppen
ProActiv Customized
De Active gehoorbescherming ligt volledig binnen de oorschelp waardoor deze gehoorbeschermer praktisch onzichtbaar is en het gevaar van stoten nihil maakt.

Meer informatie

ProActiv Customized Professional

Voor een uitstekende geluidsbeleving kun je kiezen voor de compacte ProActiv Customized Professional. Deze oordoppen beschermen niet alleen het gehoor, door de speciale filters beleef je geluid zoals het hoort, waardoor de geluidsbeleving optimaal blijft. De ProActiv Customized Professional heeft voor elk doel waarvoor je je oren wilt beschermen speciale oordoppen op maat:
Het ProActiv logo→ Music Customized Professional (o.a. voor musici, dj's, soundcrews)

Mensen die veel tijd doorbrengen in concertzalen en/of lawaaierige repetitieruimtes, merken na verloop van tijd dat hun lichaam alarm slaat door de veelvuldige confrontatie met muziek op hoge volumes. De ProActiv Music Customized Professional oordopjes hebben een revolutionair filter met een vlakke demping in het frequentiegebied tussen 125 Hz en 8 kHz. Hierdoor behoudt het geluid zijn natuurlijke klankkleur en vindt er geen vervorming plaats.
Op maat gemaakte oordopjes voor muziek met een revolutionair filter
ProActiv Music Customized Professional
Deze oordopjes op maat voor muziek hebben een revolutionair filter met een vlakke demping, hierdoor behoudt het geluid zijn natuurlijke klankkleur en vindt er geen vervorming plaats in het frequentiegebied tussen 125 Hz en 8 kHz. Verder voorzien van verwisselbaar fillter en bij uitstek geschikt voor muzikant en liefhebber pur sang.

Meer informatie
→ Drive Customized Professional (bij motor- en cabrio rijden)

Met deze Drive Customized Professional Oordoppen kun je maximaal genieten van machtig motorgeronk. De oordoppen van voor op de motor en open old-timers worden standaard geleverd met een koordje en worden gemaakt van siliconenmateriaal. De oordoppen dempen iets minder dan de ProActiv Customized Drive maar hebben wel als groot voordeel dat het geluid onvervormd blijft en daardoor geschikt is voor gebruik i.c.m. communicatie- en navigatiesystemen in de helm.
Oordoppen op maat voor het motorrijden
ProActiv Drive Customized Professional
Het diepe ronken van de motor, de euforie over de snelheid waarmee het landschap aan je voorbijtrekt, of juist de gemoedelijkheid van samen toeren. Wie een passie voor motorsport heeft, kiest voor oordoppen op maat tijdens het motorrijden. Door de persoonlijke en daardoor perfecte pasvorm van op maat gemaakte gehoorbescherming zul je geen last ervaren van de oordoppen tijdens langere ritten.

Meer informatie
→ Active Customized Professional (o.a. voor professionals in de bouw of fabriek)

ProActiv Active Customized Professional oordoppen zijn geschikt voor het dempen van hinderlijke geluiden, bijvoorbeeld tijdens werksituaties of onderweg naar je vakantiebestemming.
Op maat gemaakte professionele ProActiv oordoppen
ProActive Customized Professional
Deze op maat gemaakte oordoppen zijn geschikt voor het dempen van hinderlijke geluiden, bijvoorbeeld tijdens werksituaties of onderweg naar je vakantiebestemming.

Meer informatie
→ Relax Customized Professional (o.a. voor partners van mensen die snurken)

Deze op maat gemaakte oordoppen voor tijdens het slapen dempen onder andere het hinderlijke geluid van een snurkende partner, verkeers- en vliegtuiglawaai of geluid van een lawaaiige omgeving. ProActiv Relax Customized Professional oordoppen op maat zijn ook geschikt voor studenten die zich extra moeten concentreren of mensen die in ploegendienst werken en overdag ongestoord willen slapen.
Oordopjes op maat tegen snurken: ProActiv Relax Customized Professional
Oordopjes op maat tegen snurken: ProActiv Relax Customized Professional
De ProActiv Relax Customized Professional oordopjes zijn hol en gemaakt van zachte siliconen. Daardoor zijn ze heel licht en voel je ze nauwelijks zitten. Omdat we ze op maat van je oren ontwerpen, zitten ze als gegoten. Je voelt absoluut geen druk. Ze maskeren het geluid van je snurkende partner, lawaaierige buren of het verkeer in je straat volledig. Geluiden met een hoge frequentie, zoals je huilende baby, wekker of alarm blijf je wel horen.

Meer informatie
→ Swim Customized Professional (o.a. voor watersportliefhebbers, zwemmers)  

Ben je als zwemmer of watersporter gevoelig voor oorontstekingen, oorpijn of gehoorverlies? Dan doe je er goed aan om je oren te beschermen met speciale oordoppen voor bij het zwemmen. De Swim Customized Professional oordoppen voor tijdens het zwemmen worden op maat gemaakt en zijn speciaal ontworpen voor beoefenaars van watersporten, zwemmers en mensen die regelmatig last hebben van oorontstekingen.
Op maat gemaakte professionele ProActiv oordoppen
ProActive Swim Customized Professional
De ProActiv Swim Customized Professional oordoppen voor tijdens het zwemmen worden op maat gemaakt en zijn speciaal ontworpen voor beoefenaars van watersporten, zwemmers en mensen die regelmatig last hebben van oorontstekingen.

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van oordoppen op maat?

Op maat gemaakte gehoorbescherming, oftwel oordoppen op maat, zorgen voor een veel betere geluidsbeleving dan standaard oordopjes. Naast het ervaren van een beter geluid en goed verstaanbare gesprekken, ben je ook meer ontspannen. Daarnaast hoef je met op maat gemaakte oordoppen geen moeite te doen om iets te verstaan. Met de ruisonderdrukking die deze op maat gemaakte gehoorbescherming biedt, heb je geen last van vervelende achtergrondgeluiden.

Oordoppen op maat zijn ook zeer geschikt om in een lawaaiige werkomgeving te dragen. Je kunt hierdoor beter op je werk concentreren, je voorkomt oorsuizen en vermoeidheidsklachten zoals hoofdpijn. Kortom, oordoppen op maat bieden de volgende voordelen:
  • Ze zijn nauwelijks zichtbaar
  • Ze bieden optimale bescherming
  • De perfecte pasvorm geeft maximaal draagcomfort

Oordoppen op maat laten aanmeten in Schoonenberg winkel

Voor de aanschaf van oordoppen op maat met een perfecte pasvorm moet een afdruk gemaakt worden. Maak online een afspraak bij een van onze winkels en laat een audicien een goede afdruk maken. Op basis van de afdruk worden de oordoppen gemaakt en na ongeveer drie tot vier weken zijn ze klaar.

Professionele oordoppen aanmeten
Vind een winkel bij jou in de buurt

Hoe wordt gehoorbescherming op maat aangemeten?


Oordoppen op maat verzekeren

Natuurlijk kun je je oordopjes op maat, bij aanschaf, verzekeren tegen beschadiging, verlies en diefstal. Je gebruikt de oordopjes in verschillende actieve situaties waarbij het kan gebeuren dat je per ongeluk één of beide oordopjes kwijtraakt of beschadigt. In dat soort situaties willen wij ook graag voor je klaar staan met nieuwe op maat gemaakte oordoppen. Voor € 43,22 ben je 2 jaar verzekerd. Onze audiciens adviseren je graag tijdens de afspraak in de winkel over de mogelijkheden en voorwaarden.

Meer over de oordoppen verzekering

Veelgestelde vragen over oordoppen op maat

Wat kosten op maat gemaakte oordoppen?
De kosten van op maat gemaakte gehoorbescherming waaronder de verschillende soorten oordoppen op maat zijn afhankelijk van het type oordop dat past bij jouw gewenste situatie. Zo vind je bij Schoonenberg op maat gemaakte oordoppen voor bijvoorbeeld tijdens het slapen, zwemmen, werken of het luisteren naar muziek. Oordoppen op maat zijn al verkrijgbaar vanaf 90 euro afhankelijk van het type oordoppen natuurlijk.
Wat zijn de beste op maat gemaakte oordoppen?
Gehoorbescherming op maat zoals de oordoppen van ProActiv Customized verzekeren je van  optimale gehoorbescherming in iedere situatie. De oordoppen zijn speciaal op maat gemaakt, waardoor ze perfect in jouw oor passen. Ze gaan langere tijd mee en zorgen voor optimaal comfort!
Welke oordoppen dempen het meeste geluid?
Op maat gemaakte oordoppen bieden altijd de beste bescherming! Doordat ze helemaal op maat worden gemaakt, hebben ze de meest ideale pasvorm. Daardoor blijven ze goed in je oor zitten en is de demping van geluiden optimaal.
Hoe lang gaan op maat gemaakte oordoppen mee?
Op maat gemaakte gehoorbescherming gaan enkele jaren mee. Dit is afhankelijk van een aantal factoren.  Allereerst speelt de kwaliteit en het materiaal van de oordoppen een rol. Daarnaast is de levensduur van je oordoppen ook afhankelijk van gebruik en onderhoud. We adviseren om je oordoppen één keer per jaar te laten controleren door onze audiciens. Ze worden dan ook grondig voor je gereinigd!