Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Wie zijn wij? Als het om hooroplossingen gaat zijn wij al ruim 95 jaar marktleider in Nederland. We zijn één van de oudste ondernemingen in de hoortoestellen branche. De wortels van Schoonenberg gaan terug tot 1926. In dit jaar opende Herke Schoonenberg in Rotterdam een winkel in "gehoorapparaten", brillen en fotoapparatuur. Dankzij de medische ontwikkelingen maken we enorme stappen op technisch gebied en zit er voorlopig nog geen rem in onze groei!

De hoortoestellen van toen zijn natuurlijk niet te vergelijken met de hoortoestellen van nu. De technische ontwikkelingen op het gebied van hoortoestellen hebben een hoge vlucht genomen, waardoor we tegenwoordig de allerkleinste en zelfs bijna onzichtbare hoortoestellen kunnen aanbieden. Ook Schoonenberg als merk heeft ontwikkelingen doorgemaakt die niemand bij de oprichting durfde te voorspellen.

Na de Tweede Wereldoorlog bouwde Gerard Schoonenberg de zaak van zijn vader uit tot een bloeiende keten. De onderneming is al jaren geen familiebedrijf meer, maar op dit fundament wordt tot op de dag van vandaag verder gebouwd. Inmiddels is Schoonenberg HoorSupport® uitgegroeid tot een detailhandelsketen met meer dan 160 winkels. Je bent altijd welkom in één van onze servicepunten voor een hooroplossing op maat. Benieuwd naar wat je van ons kunt verwachten en naar onze werkwijze?

Onze audiciens werken nauw samen met KNO-artsen en audiologische centra, je bent dus verzekerd van het allerbeste advies. En omdat het in het begin altijd even wennen is, krijg je je nieuwe hoortoestel gratis op proef. Bovendien helpen we je wennen aan je hoortoestel met het HoorSupport pakket, wat je bij de aanschaf van een hoortoestel er gratis bij krijgt. HoorSupport is een begeleidingsprogramma dat we samen met de afdeling KNO van het VUmc Amsterdam hebben ontwikkeld.

Onze Expertise

Nergens word je zo intensief begeleid bij het kiezen van een hooroplossing als bij Schoonenberg. Wij bieden als enige HoorSupport®. Dit is een begeleidingsprogramma dat we samen met de afdeling KNO van VUmc Amsterdam hebben ontwikkeld. Hiermee helpen we je bij het kiezen en het wennen aan de hoortoestellen die het beste werken in jouw specifieke situatie. Je kunt rekenen op de persoonlijke aandacht van ervaren vakmensen die beschikken over de kennis van de laatste technieken en ontwikkelingen.
 
Al onze audiciens zijn opgenomen in het StAr-register en opgeleid tot triage-audicien. Ook is er een goede relatie met andere hoorspecialisten zoals KNO-artsen en audiologen uit de Audiologische Centra. Heb je complexe hoorvragen? Dan ben je van harte welkom in een Expertise Centrum van Schoonenberg. Dit is er speciaal voor mensen met complex gehoorverlies.
 
Meer over ons


Wat doet een audicien?

Het gehoor zit verbazingwekkend ingenieus in elkaar. Elke hooroplossing vraagt om maatwerk. Daarom verdiepen we ons als eerste in jouw persoonlijke situatie, jouw activiteiten en jouw wensen. Ook willen we weten aan welke verwachtingen jouw hoortoestel moet voldoen. Wat zou je willen bereiken? Samen bespreken we of deze ‘hoordoelen’ ook echt bereikt kunnen worden met jouw gehoorverlies. We testen je gehoor en selecteren 3 hoortoestellen die het beste aansluiten bij jouw wensen, behoeften en gehoorverlies. We leggen de eigenschappen en de voordelen van de verschillende toestellen uit en geven je duidelijke uitleg over de prijzen.
 
Meer over audiciens

De historie van Schoonenberg

Gehoorverlies komt vaak voor. Niet alleen bij oudere mensen, maar ook steeds meer bij jongeren. Daarom zet Schoonenberg zich dagelijks in om mensen die slecht horen te helpen. Al 95 jaar verkopen wij hooroplossingen waar mensen écht iets aan hebben. In 1926 opende Herke Schoonenberg in Rotterdam een winkel in ‘gehoorapparaten, brillen en fotoapparatuur’. Na de Tweede Wereldoorlog bouwde Herke’s zoon Gerard de zaak uit tot een bloeiende keten.
Historie van Schoonenberg
Hans, een audien van Schoonenberg, in een winkel van vroeger
De onderneming is al jaren geen familiebedrijf meer, maar op dit fundament wordt tot op de dag vandaag verder gebouwd. Schoonenberg is intussen uitgegroeid tot een detailhandelsketen met meer dan 160 winkels die maatwerk en persoonlijke begeleiding leveren én het meest uitgebreide assortiment aan hoortoestellen en accessoires van Nederland.

Sonova

Sonova is een toonaangevende internationale leverancier van innovatieve hooroplossingen. De belangrijkste merken van de groep zijn Phonak, Unitron, Hansaton, Advanced Bionics en AudioNova. Het productportfolio van Sonova behoort tot de meest uitgebreide in de industrie en strekt van hoortoestellen en cochleaire implantaten tot draadloze communicatieoplossingen. Het hoofdkantoor van Sonova is gevestigd in Stäfa in Zwitserland.
 
Sonova richt zich met drie kernactiviteiten - hoortoestellen, retail- en cochleaire implantaten – op de gehele markt voor hoortoestellen. Het verkoop- en distributienetwerk van de groep bestaat uit meer dan 50 eigen groothandelsbedrijven en ruim 100 onafhankelijke distributeurs. Dit wordt aangevuld door Sonova's detailhandel, die professionele audiologische diensten biedt via een netwerk van 3.500 locaties in 18 landen.
 
De groep werd opgericht in 1947 en er werken meer dan 14.000 toegewijde medewerkers. Sonova streeft naar een wereld waarin iedereen zonder beperkingen kan genieten van het horen. Ondersteuning van de Hear the World Foundation hoort bij deze missie.

Meer informatie vind je op www.sonova.com en www.hear-the-world.com.

Maak vrijblijvend een afspraak

Twijfel je of je alles goed genoeg hoort? Laat het checken om het zeker te weten.
 
We verwelkomen je graag voor een vrijblijvende hoortest in een van onze winkels. Binnen een kwartier wordt je gehoor uitvoerig getest door gecertificeerde professionals, zodat we je kunnen helpen met een op maat gemaakte hooroplossing. Je kunt rekenen op de persoonlijke aandacht van ervaren vakmensen die beschikken over de kennis van de laatste technieken en ontwikkelingen.
 
Maak een afspraak
Met ons HoorSupport® begeleidingsprogramma, ontwikkeld in samenwerking met de afdeling KNO van VUmc Amsterdam, helpen we mensen bij het kiezen van én het wennen aan een hooroplossing. 
Via dit formulier kun je een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen om rustig je persoonlijke gehoorsituatie en jouw wensen met ons te bespreken.