Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Een hoortoestel is een onmisbaar apparaat voor mensen met gehoorverlies. Het is een investering die ervoor zorgt dat je weer volop kunt genieten van de geluiden om je heen. Maar wat gebeurt er als je wilt zwemmen of douchen? Dan kan een waterdicht hoortoestel een uitkomst bieden.

Wat is een waterdicht hoortoestel?

Een waterdicht hoortoestel is een hoortoestel dat speciaal is ontworpen om bestand te zijn tegen water. Dit type hoortoestel is zeer geschikt voor mensen die vaak in contact komen met water, zoals zwemmers en watersporters. Het is echter ook handig voor mensen die gewoon willen douchen zonder zich zorgen te maken over dat hun hoortoestel nat wordt.

Maak een afspraak

Kan een gehoorapparaat tegen water?

Een gehoorapparaat is over het algemeen niet bestand tegen water. Er zijn echter wel gehoorapparaten verkrijgbaar die waterbestendig zijn. De Phonak Audéo Life is uitgebreid getest op zout-schoon en zwembadwater en op transpiratievocht tot een diepte van maximaal 50 cm. Het wordt wel aanbevolen om je gehoorapparaat goed schoon en droog te houden. Vocht kan namelijk de batterijen van het hoortoestel beschadigen en de werking ervan beïnvloeden. Lees hier hoe je een hoortoestel het beste kunt onderhouden, onder andere met een Drybox.

Waterdicht hoortoestel bij jou in de buurt

Waar kun je het beste een waterdicht gehoorapparaat kopen? Met meer dan 150 vestigingen door het hele land, zit er altijd wel een Schoonenberg bij jou in de buurt. Of je nu twijfelt aan je gehoor of een andere vraag hebt, maak eenvoudig online een afspraak en kom langs bij één van onze StAr-gecertificeerde audiciens. Zoek hieronder naar een winkel bij jou in de buurt:
Vind een winkel bij jou in de buurt


Wat zijn de voordelen van een waterdicht hoortoestel?

  • Geen zorgen over waterschade: Een waterdicht hoortoestel is volledig beschermd tegen waterschade. Normale hoortoestellen zijn gevoelig voor vocht en kunnen daardoor beschadigd raken. Als je een waterdicht hoortoestel hebt, hoef je je geen zorgen te maken over dit probleem. 
  • Zwemmen en douchen met een hoortoestel: Een van de grootste voordelen van een waterdicht hoortoestel is dat je ermee kunt zwemmen en douchen. Dit betekent dat je tijdens het zwemmen nog steeds kunt horen wat er om je heen gebeurt. Daarnaast hoef je je tijdens het douchen geen zorgen te maken over waterschade aan je hoortoestel.

Welke waterdichte gehoorapparaten zijn er?

Er zijn verschillende waterdichte hoortoestellen op de markt. Als eerste waterdicht en zweetbestendig* oplaadbaar hoortoestel ter wereld, biedt de Audéo Life een unieke combinatie van de hoorprestaties van Audéo Paradise & Lumity met een robuuste nieuwe behuizing die extra bescherming biedt tegen water en zweet. De Phonak Audéo Life en Lumity toestellen zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen water, zweet en vocht, zodat je altijd goed kunt blijven horen, zelfs tijdens het zwemmen of douchen. Deze Phonak hoortoestellen zijn beide uitgerust met geavanceerde functies en technologieën om de geluidskwaliteit te verbeteren en ervoor te zorgen dat je in alle situaties goed kunt blijven horen.

  Maak een afspraak