Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Ga je graag naar festivals? En geniet je daar van de muziek? Groot gelijk! Maar let je wel goed op de bescherming van je oren? Die krijgen tijdens een festival namelijk heel wat geluid te verduren. Wist je dat je op een gemiddeld festival al binnen een kwartier risico op blijvende gehoorschade oploopt? Zorg dus goed voor je gehoor en draag festival oordoppen om blijvende gehoorschade te voorkomen. Zeker als je van plan bent om meerdere festivals te bezoeken, zijn festival oordoppen een absolute must!

Oordopjes voor festivals

Een festival bezoeken is leuk, maar het moet natuurlijk nooit ten koste gaan van je gehoor. Het probleem met gehoorschade is dat het vaak geleidelijk ontstaat. Elke keer dat je thuiskomt met een piep of ruis in je oren, lopen je oren schade op. Is er na verloop van tijd te veel schade, dan kan het zijn dat die piep of ruis niet meer weggaat. Of dat je slechter hoort. Wees dus zuinig op je oren! Draag daarom altijd oordoppen als je naar een festival gaat. Met festival oordoppen geniet je veilig van je favoriete muziek en lever je geen geluidskwaliteit in. En je kunt gewoon een gesprek voeren met je vrienden.

Gehoorbescherming op maat voor festivals

Voor de beste muziekervaring raden we oordoppen op maat aan met muziekfilter. Deze oordoppen worden speciaal voor jou op maat gemaakt en door de speciale filters geniet je onverminderd van de muziek, terwijl je toch je gehoor beschermt. Daarmee hoor je de muziek beter en ook het praten met andere mensen wordt een stuk makkelijker. Daarnaast zorgen de oordoppen ook voor meer comfort! Kortom: hiermee kun je op een comfortabele, maar veilige manier genieten van je festival.
Gehoorbescherming voor muziek op maat gemaakt
ProActiv Music Customized
Deze oordoppen beschermen je oren voor hoge, schadelijke frequenties en te hoge geluidsniveaus. Je kunt onbezorgd genieten van de muziek én met je vrienden praten zonder dat je in elkaars oor hoeft te schreeuwen om boven de muziek uit te komen. ProActiv Music Customized is een compacte gehoorbeschermer voorzien van een kleine handgreep die het inzetten en het uitnemen makkelijk maakt. De oordoppen zitten lekker en bieden optimale bescherming tegen langdurig luide muziek.

Meer informatie
Op maat gemaakte oordopjes voor muziek met een revolutionair filter
ProActiv Music Customized Professional
Kies voor deze oordoppen als je veel tijd doorbrengt in concertzalen en/of lawaaierige repetitieruimtes. ProActiv Music Customized Professional oordopjes hebben een revolutionair filter met een vlakke demping in het frequentiegebied tussen 125 Hz en 8 kHz. Hierdoor behoudt het geluid zijn natuurlijke klankkleur en vindt er geen vervorming plaats.

Meer informatie

Gehoorbescherming voor festivals

Universele oordoppen zijn er in verschillende soorten, kleuren en maten. Deze universele oordopjes zijn gemaakt van  huidvriendelijk siliconen materiaal en zijn herbruikbaar en makkelijk te reinigen. Bovendien hebben deze silicone oordopjes ook een uitgekiende, aangepaste muziekfilter waardoor gesprekken met de mensen om je heen mogelijk blijven. Bij Schoonenberg hebben we verschillende universele oordoppen van AudioNova. Deze zorgen ervoor dat je in allerlei situaties basis-gehoorbescherming hebt tegen een zeer voordelige prijs:
Universele party plug oordoppen
AudioNova Music
Deze PartyPlug oordoppen beschikken over speciaal ontworpen akoestische filters. Deze filters zorgen voor een optimale beleving van de muziek, zonder dat dit gehoorschade oplevert tijdens een concert. Met deze muziek oordoppen ben je ook nog in staat om een gesprek te voeren. Geschikt voor incidenteel gebruik.

Bekijk onze AudioNova Music oordoppen

Waarom zijn oordoppen bij festivals belangrijk?

Gehoorschade ontstaat door te lange blootstelling aan harde geluiden. De trilharen in je oor raken dan beschadigd. Een piep in het oor na een festival geeft aan dat je eigenlijk al te veel lawaai hebt gehoord. Meestal trekt dat wel bij, maar op den duur kan het toch een blijvende beschadiging geven die onomkeerbaar is. Het is dus belangrijk om dit te voorkomen en je gehoor goed te beschermen met festival oordoppen.
 

Statistieken over gehoorschade en de gevolgen

Wist je dat bijna 20 procent van de Nederlandse jongeren beginnend gehoorverlies heeft? Zo heb je op een festival al snel te maken met hard geluid. Te lang in de buurt staan van een luidspreker op een festival is een veel voorkomende boosdoener van gehoorschade. Op veel festivals loopt het geluid op tot wel meer dan 103 decibel, wat al binnen 15 minuten schadelijk kan zijn voor je gehoor. Maar naast het aantal decibel bepaalt ook de tijd dat je eraan blootgesteld wordt hoe schadelijk het geluid is. Vanaf 100 decibel kan er zelfs binnen het uur al ernstige gehoorschade optreden.
 

Bewustwording over de noodzaak van gehoorbescherming

Misschien denk je dat je wel zonder gehoorbescherming kunt, omdat je maar een paar festivals per jaar bezoekt? Maar ook in deze gevallen is het belangrijk om gehoorbescherming te dragen. Je oren krijgen bij regelmatige blootstelling namelijk geen tijd om tussendoor enigszins te herstellen. Gehoorschade door hard geluid is onomkeerbaar, maar gelukkig vrij wel makkelijk te voorkomen. Wees je hier dus bewust van en draag de juiste gehoorbescherming!

Wat zijn de beste oordopjes voor festivals?

Oordoppen op maat worden gemaakt van een precieze afdruk van je gehoorgang, waardoor ze perfect in je oor passen. Ze sluiten je gehoorgang goed af en zijn daarmee heel comfortabel.

Het belangrijkste is natuurlijk dat jij kunt genieten van de muziek zonder dat deze wordt vervormd door de oordopjes. Dankzij de speciale muziekfilters wordt het geluid gedempt zonder kwaliteitsverlies in het geluid. De muziekbeleving blijft optimaal, terwijl je ook nog gewoon een gesprek met je kunt voeren. Met dergelijke oordoppen versta je iedereen dan ook nog perfect!

Dit maakt dat op maat gemaakte oordoppen voor festivals het beste werken. Op basis van een afdruk worden de oordoppen gemaakt en na een aantal weken zijn ze klaar! Bij Schoonenberg vind je verschillende oordoppen op maat met speciale muziekfilters.

Oordoppen op maat laten aanmeten in Schoonenberg winkel

Voor de aanschaf van festival oordopjes op maat met een perfecte pasvorm moet een afdruk gemaakt worden. Maak online een afspraak bij een van onze winkels en laat een audicien een goede afdruk maken. Op basis hiervan worden de oordoppen gemaakt en na ongeveer vier weken zijn ze klaar. 

Festival oordoppen aanmeten
Vind een winkel bij jou in de buurt

Voordelen van oordoppen voor festivals

Perfecte pasvorm

Doordat deze oordoppen speciaal voor jou gemaakt worden, zitten ze lekkerder dan universele oordoppen en wordt het oor optimaal afgesloten. Je ziet ze bovendien nauwelijks zitten.
 

Verschillende filters

Op maat gemaakte festival oordoppen zijn verkrijgbaar met verschillende filters. Deze filteren enkel de schadelijke frequenties waardoor de muziek net zo mooi klinkt, maar je toch beschermd bent tegen gehoorschade. Op deze manier hoor je de muziek nog steeds goed, kun je makkelijker communiceren met je vrienden, ben je minder moe na afloop en bescherm je ook nog je gehoor.


Tips voor het festivalseizoen

Schoonenberg geeft je graag een aantal tips om gehoorschade te voorkomen tijdens een festival.
 

Neem pauzes en vermijd overmatige blootstelling aan muziek

Zorg voor voldoende pauzes tijdens een festival door af en toe een rustige plek op te zoeken. Op die manier kan je gehoor even bijkomen van de geluidsimpact. Gehoorbeschadiging is niet alleen afhankelijk van de geluidssterkte maar ook van hoe lang jouw gehoor wordt blootgesteld aan harde geluiden. Neem dus voldoende rust.
 

Houd voldoende afstand van de speakers

Bewaar afstand tot de speakers. Als je 2 meter afstand van de boxen kunt bewaren, scheelt dat al zo’n 10dB!
 

Bescherm ook het gehoor van kinderen

Het gehoor van kinderen is erg kwetsbaar. Dus wil je je kind meenemen naar een festival? Zorg dan ook voor de beste gehoorbescherming. Oorkappen zijn een soort koptelefoon zonder enige functionaliteit, behalve dan het weren van harde geluiden.

Geluidsniveaus op festivals zijn een risico

Als je een festival bezoekt, kun je te maken krijgen met hoge geluidsniveaus, die kunnen variëren tussen de 100 en 120 decibel. Hierdoor kun je verschillende soorten gehoorschade oplopen op langere termijn. Je kunt last krijgen van slechthorendheid, waarbij je bepaalde toonhoogtes niet meer hoort. Daarnaast loop je het risico op tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Hierbij krijg je last van allerlei piep-, suis- en bromgeluiden. Ook kun je last krijgen van hyperacusis. Dit is een aandoening waarbij je gehoor overgevoelig is bij alledaagse geluiden . Om dit te voorkomen, is het dus verstandig oordoppen te dragen tijdens een festival.