Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Denk je dat je gehoorverlies hebt? Dan is het belangrijk om advies in te winnen bij een gehoorspecialist die je vertrouwt. Een goede audicien staat je met raad en daad bij, doet een gehoortest, zoekt samen met jou de geschikte hoortoestellen uit en past deze aan jouw persoonlijke behoeften aan. Hier lees je alles over onze audiciens en hoorcentra, wat je te wachten staat bij je eerste bezoek en hoe we je verder helpen.

Wat is een audicien?

Een audicien is een expert op het gebied van hoorzorg en onderzoekt of je een gehoorprobleem hebt. Indien je gehoorverlies hebt, geeft de audicien je advies bij het uitzoeken van een passend hoortoestel. En zorgt ervoor dat je hoortoestel wordt afgesteld voor het beste resultaat en voor jouw specifieke behoeften. Ook voor het onderhoud van je hoortoestel en het bijstellen ervan kun je bij de audicien bij jou in de buurt langsgaan. Onze audiciens zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Afspraak maken
overleg met een audioloog voor een hoortoestel

Wat doet een audicien?

Bij een bezoek aan één van onze winkels, krijg je eerst een persoonlijk adviesgesprek met de audicien. Dit is ontzettend belangrijk, want elke hooroplossing vraagt om maatwerk. Hierdoor krijgt de audicien inzicht in jouw persoonlijke gehoor situatie, levensstijl en behoeften. Vergader je veel op het werk? Wat doe je in je vrije tijd? Sport je? Allemaal belangrijke informatie om een goed advies te kunnen geven.

Vervolgens doet de audicien een hoortest wat jou inzicht geeft over hoe het met jouw gehoor is gesteld. Die duurt niet lang en geeft inzicht hoe het met jouw gehoor is gesteld. Voor de test zit je in een speciaal daarvoor ontworpen ruimte en via een hoofdtelefoon hoor je verschillende tonen. Aan de hand van je reacties kan de audicien een gehoorcurve opstellen. Deze grafische weergave van jouw gehoor heet een audiogram. De resultaten van deze hoortest worden uitvoerig besproken, zodat je duidelijk weet waar je aan toe bent. Op basis van het persoonlijke adviesgesprek en de resultaten van jouw hoortest adviseert de audicien een hooroplossing die het beste past bij jou past.

De audicien legt de eigenschappen en de voordelen van de verschillende hoortoestellen uit en geeft je duidelijke uitleg over de prijzen. De audicien helpt je met het kiezen en het wennen aan de hoortoestellen. Je kunt tot 3 hoortoestellen uitproberen voor een bepaalde periode om gratis thuis uit te proberen. Als je eenmaal een hoortoestel gekozen hebt, kun je altijd bij de audicien terecht voor vragen, onderhoud en controles.

Doe nu eenvoudig de online gehoortest
Vakcompetentie
De audicien is een expert in het vakgebied van het menselijk gehoor en de techniek van hoortoestellen. Hij of zij kan je duidelijk uitleggen welk gehoorprobleem jij hebt en wat eraan te doen valt. Bij Schoonenberg vermijden we het gebruik van vakjargon en technische termen: alleen als je alles goed begrijpt, kan je de juiste beslissing nemen.
Geduld
De proefperiode met nieuwe hoortoestellen kan even duren: om de instellingen perfect te krijgen, zijn meestal enkele afspraken in het hoorcentrum nodig. Een goede audicien heeft geduld en wil diep ingaan op jouw wensen en gehoorproblemen.

 
Keuze uit drie toestellen
Je krijgt altijd de keuze uit 3 hoortoestellen uit verschillende prijsklassen die voor jouw gehoorvermindering geschikt zijn. De audicien legt in detail uit wat de verschillen tussen deze modellen zijn.
Voldoende tijd voor het testen
Hoortoestellen van verschillende merken en prijzen verschillen vaak duidelijk in klank, instellingsmogelijkheden en extra's. Om te ontdekken of een hoortoestel optimaal past, moet je het in het dagelijks leven testen.
Expert in nazorg
Als je het passende hoortoestel hebt gevonden, wil je daar natuurlijk ten volle van genieten. Een goede audicien begeleidt je ook bij de nazorg. Dat gaat van controleafspraken, tot de afhandeling van de vergoedingen en snelle hulp als er toch problemen zouden zijn met je hoortoestellen.

Wat te doen bij gehoorverlies?

Al bij de eerste teken van hoorproblemen is het belangrijk de oorzaken te laten onderzoeken. Vermoed je dat je gehoorverlies hebt, aarzel dan niet om bij de keel- neus- en oorarts langs te gaan. Daarmee zet je de eerste stap naar beter horen. De dokter kan de concrete oorzaak van je gehoorverlies bepalen en jou hoortoestellen voorschrijven – hiermee kom je in aanmerking voor een mogelijke terugbetaling van jouw hoorapparaten.

Je kunt ook altijd terecht bij een audicien in een hoorcentrum. Een audicien bepaalt met een gratis gehoortest of je gehoorschade hebt. Hij of zij analyseert je persoonlijke situatie en raadt je de best passende hooroplossing aan. Van het eerste gesprek een van onze winkels tot aan de bijstelling en het onderhoud van jouw hoorapparaten; de audicien begeleidt je tijdens het volledige proces als jouw persoonlijke expert.

Hoe werkt een online hoortest?

De online hoortest werkt aan de hand van een korte vragenlijst die bestaat uit 6 meerkeuzevragen over hoe jij jouw gehoort ervaart. Deze vragenlijst wordt gevolgd door een piepjestest waarbij het resultaat het meest accuraat is als deze afgelegd wordt in een rustige omgeving zonder omgevingsgeluid. Daarna ontvang je de uitslag over hoe het ervoor staat met jouw gehoor. Makkelijk, toch?

Doe de online hoortest

Schoonenberg audicien bij mij in de buurt

Zit er een audicien bij mij in de buurt? Er zit altijd wel een Schoonenberg audicien bij jou in de buurt met meer dan 150 winkels door het hele land. Maak een afspraak met één van onze audiciens en wij beantwoorden al jouw vragen. We testen je gehoor en geven je vrijblijvend advies. Kom gerust eens langs of maak een afspraak. Er is altijd wel een Schoonenberg audicien bij jou in de buurt!
Vind een winkel bij jou in de buurt

Welke opleiding heeft een audicien?

Het beroep van audicien is een   erkende opleiding. Aangezien klantencontacten dagelijkse kost zijn, zijn een hoge mate van inlevingsvermogen, vriendelijkheid en goede communicatieve vaardigheden onmisbaar. Daarnaast mogen ambachtelijke kennis en interesse in techniek en geneeskunde niet ontbreken.

StAr gecertificeerde audicien

StAr staat voor Stichting Audicienregister. Dit is een keurmerk voor de hoorzorg. Deze stichting controleert of de dienstverlening van een audicien voldoet aan alle kwaliteitsvoorschriften en bewaakt hiermee dus het niveau van de hele beroepsgroep. Eén van de eisen die StAr aan audiciens stelt, is het bezit van een vakdiploma. Daarnaast moet een audicien na- en bijscholing volgen. Bij Schoonenberg zijn alle audiciens StAr-gecertificeerd. Zo kun je altijd rekenen op hoorzorg van de hoogste kwaliteit!

Wat is het verschil tussen een audicien en een audioloog?

Een audicien is gespecialiseerd in verschillende hooroplossingen, zoals het aanmeten en verkopen van hoortoestellen en bijbehorende accessoires. Daarnaast is een star geregistreerde audicien opgeleid om een hoortest af te nemen en om delen van je oor te controleren. Bij complexe gehoorproblemen kan het voorkomen dat de audicien je doorverwijst naar een audioloog. Hier kun je terecht voor specialistisch onderzoek, advies en begeleiding als het gehoorprobleem of de leefsituatie zodanig is, dat er meer expertise nodig is. Zo werken de audiciens bij Schoonenberg nauw samen met audiologische centra. Zo ben je dus altijd verzekerd van het allerbeste advies!

HoorSupport®

Nergens word je zo intensief begeleid bij het kiezen van een hooroplossing als bij Schoonenberg. Wij verkopen niet alleen producten, maar wij bieden ook als enige audicien HoorSupport®. Dit is een begeleidingsprogramma dat we samen met de afdeling KNO van het VUmc Amsterdam hebben ontwikkeld. Met het HoorSupport® begeleidingsprogramma helpen we je met het kiezen en het wennen aan de hoortoestellen, die het beste werken in jouw persoonlijke situatie. Wij hebben het meest uitgebreide assortiment van Nederland, we bieden je de keuze uit minimaal 3 hoortoestellen om uit te proberen én we geven duidelijke prijs uitleg.

Meer over Hoorsupport

Klantervaringen