0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!
Online Hoortest
Snel weten hoe het met jouw gehoor staat?

Zwemmen

Gehoorbescherming voor het zwemmen en tegen water

Water in de gehoorgang kan erg ongemakkelijk zijn tijdens het zwemmen en kan leiden tot oorontsteking. Het is raadzaam om je oren te beschermen met zwemdoppen. Met goede gehoorbescherming voor het zwemmen heeft vocht veel minder snel een kans om schade aan de gehoorgang aan te brengen.

Wat is gehoorbescherming voor bij het zwemmen?

Oordoppen voor bij het zwemmen sluiten de gehoorgang hermetisch af, waardoor vocht niet naar binnen kan. Zo kun je naar hartenlust deelnemen aan watersport en onder water zwemmen zonder dat je bang hoeft te zijn voor oorproblemen.

Waarom en wanneer heb je zwemoordopjes nodig?

Wanneer jij of je kind last hebt van oorpijn na het zwemmen, kan dit duiden op een beginnende oorontsteking. Ook windsurfers en mensen die graag buiten zwemmen kunnen door de wind, kou en vochtige oren hiervan last krijgen. Je oor beschermt zichzelf tegen kou en vocht door de gehoorgang te vernauwen. Deze verschijning wordt ook wel ‘surfersoor’ genoemd.

Ben je als zwemmer of watersporter gevoelig voor oorontstekingen, oorpijn of gehoorverlies? Dan doe je er goed aan om je oren te beschermen met speciale oordoppen voor bij het zwemmen. Deze zwemoordoppen houden water, chloor en ongewenste bacteriën uit je oor en beschermen je oren tegen harde geluiden.


Zwemmersoor, surfersoor en barotrauma

Mensen die aan watersport doen kunnen te maken krijgen met verschillende oorgerelateerde gezondheidsproblemen:


Zwemmersoor

Een zwemmersoor wordt veroorzaakt door water dat in het oor achterblijft nadat je hebt gezwommen. Bacteriën beginnen te groeien en kan een infectie in je oor veroorzaken. Zodra je een oorinfectie hebt, raden we je aan contact op te nemen met je huisarts voor een antibioticakuur.

Surfersoor

Bij een surfersoor is er sprake van een abnormale botgroei die kan optreden in de gehoorgang. Het wordt meestal veroorzaakt door blootstelling aan koude wind en water, waardoor het bot rond het oor wordt aangezet om knobbels van benige groei te ontwikkelen die de gehoorgang vernauwen. Deze aandoening is genoemd omdat het regelmatig voorkomt bij koudwatersurfers, maar het kan voorkomen bij elke activiteit die plaatsvindt in koude, natte en winderige omstandigheden, waaronder zwemmen, windsurfen, kajakken, zeilen en jetskiën.


Barotrauma

Barotrauma, oftewel een trommelvlies perforatie, is een verwonding aan het trommelvlies of het binnenoor als gevolg van waterdruk op diepe diepten of wanneer gedoken wordt met een neusverkoudheid. Diepwaterduikers lopen risico op barotrauma. Bij deze aandoening kun je de pijn meteen voelen.


Waterproof oordopjes voor zwemlessen van je kind

Bij Schoonenberg kun je oordopjes op maat laten maken die de oren van je kind beschermen tijdens zwemlessen. Deze oordoppen zijn waterproof en voorkomen dat er water in de gehoorgang komt, terwijl je kind wel de instructies van de badmeester kan horen.

Soorten gehoorbescherming voor zwemmers en watersporters

Schoonenberg heeft een ruim assortiment oordoppen voor tijdens het zwemmen en watersporten. Je kunt kiezen uit universele zwemmersoordoppen of voor zwemdoppen op maat.
Blauwe universele oordoppen van ProActiv
Universele oordoppen: ProActiv Swim
Een oorontsteking of oorinfectie is een regelmatig terugkerend verschijnsel bij surfers, zeilers, roeiers en zwemmers. Daarom is het aan te bevelen om hierbij goede oordopjes te gebruiken die tegen water bestand zijn, zoals de ProActiv Swim oordoppen.

Deze oordopjes sluiten de gehoorgang af van het water. Ook wanneer je buisjes in de oren draagt of een trommelvliesperforatie hebt, kun je met deze oordopjes zonder problemen zwemmen, in bad of onder de douche gaan. De universele oordopjes voor het zwemmen zijn spatwaterdicht en zijn comfortabel in gebruik zonder dat je een druk in de gehoorgang voelt.

De ProActiv Swim oordoppen zijn geschikt voor:
  • Incidenteel gebruik tijdens het beoefenen van een watersport of voor onder de douche
oordopjes voor zwemmen in verschillende kleuren
Op maat gemaakte oordoppen: ProActiv Swim Customized Professional
De ProActiv Swim Customized Professional oordoppen voor tijdens het zwemmen worden op maat gemaakt en zijn speciaal ontworpen voor beoefenaars van watersporten, zwemmers en mensen die regelmatig last hebben van oorontstekingen. Ze bieden een uitstekende draagcomfort, zijn makkelijk te plaatsen en uit je oor te halen, zeer zacht en zorgen ervoor dat er geen water in je gehoorgang komt. Ook zijn ze herbruikbaar en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De Proactiv Swim Professional oordopjes zijn geschikt voor:
  • Watersportliefhebbers
  • Zwemmers
  • Mensen met een oorontsteking
  • Kinderen
  • Let op: niet geschikt om mee te duiken

Advies en gehoorbescherming op jouw maat

Bij Schoonenberg krijg je van onze specialisten vrijblijvend advies over gehoorbeschermers. Dus kom eens langs om kennis te maken of de beschermers uit te proberen. Wil je je oren beschermen voor het zwemmen en tegen water? Dan krijg je bij ons de beste gehoorbescherming.

Maak direct een afspraak