Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Oordopjes zwemmen

Zwem oordoppen

Wanneer jij of je kind last hebt van oorpijn na het zwemmen, kan dit duiden op een beginnende oorontsteking. Ook windsurfers en mensen die graag buiten zwemmen kunnen door de wind, kou en vochtige oren hiervan last krijgen. Je oor beschermt zichzelf tegen kou en vocht door de gehoorgang te vernauwen. Dan doe je er goed aan om je oren te beschermen met speciale zwem oordopjes. Zwem oordoppen houden water, chloor en ongewenste bacteriën uit je oren en beschermen het gehoor tegen harde geluiden.

Maak een afspraak bij Schoonenberg voor een vrijblijvend advies over gehoorberscherming. Als je voor een hoortest langskomt of voor een afdruk voor gehoorbescherming op maat, is het van belang dat je oren schoon zijn.

Maak direct een afspraak

Waterdichte zwemoordoppen op maat

Als je regelmatig zwemt of van watersport houdt, dan weet je hoe vervelend het kan zijn om water in je oren te krijgen. Zeker als je gevoelig bent voor oorpijn of oorontstekingen. Dan zijn zwem oordoppen op maat een goed idee voor jou. Door gehoorbescherming op maat kun je op een veilige manier én met plezier genieten van het water. Maak een afspraak bij Schoonenberg voor een vrijblijvend advies over de beste zwem oordoppen voor jou. Voor elke oordop maakt de audicien een afdruk van je gehoorgang waardoor ze precies in jouw oor passen. Reken op een levertijd van circa 4 weken na afdruk maken in de winkel.
oordopjes voor zwemmen in verschillende kleuren

Zwemoordoppen op maat: ProActiv Swim Customized Professional

De ProActiv Swim Customized Professional oordoppen voor tijdens het zwemmen worden op maat gemaakt en zijn speciaal ontworpen voor beoefenaars van watersporten, zwemmers en mensen die regelmatig last hebben van oorontstekingen. Ze bieden een uitstekend draagcomfort, zijn makkelijk te plaatsen en uit je oor te halen, zeer zacht en zorgen ervoor dat er geen water in je gehoorgang komt. Ook zijn ze herbruikbaar en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De Proactiv Swim Professional oordopjes zijn geschikt voor:
 • Watersportliefhebbers
 • Zwemmers
 • Mensen met een oorontsteking
 • Kinderen
 • Let op: niet geschikt om mee te duiken

Voordelen van met oordopjes zwemmen

Heb je last van gevoelige oren bij het zwemmen? Op maat gemaakte gehoorbescherming zorgt voor een betere bescherming van het gehoor dan universele oordopjes. Ontdek de voordelen van zwemoordoppen op maat:

 • Voorkomt water in je oren.
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Comfortabel door de perfecte pasvorm.
 • Beschermt tegen ongewenste bacteriën.
 • Passend voor ieder oor zonder druk te veroorzaken.
 • Sluit omgevingsgeluid niet af, dus met zwemdoppen hoor je nog goed.

Universele zwemoordoppen

De universele AudioNova Swim oordoppen bieden bescherming tegen een oorontsteking of een oorinfectie. Dit zijn veelvoorkomende infecties bij zwemmers, surfers en zeilers. Hoewel ze minder bescherming bieden als op maat gemaakte oordoppen, bieden ze alsnog bescherming tegen ontstekingen en infecties. Gebruik daarom deze universele zwem oordoppen die tegen het water zijn bestand.
Blauwe universele oordoppen van ProActiv

Universele oordoppen: AudioNova Swim

Een oorontsteking of oorinfectie is een regelmatig terugkerend verschijnsel bij surfers, zeilers, roeiers en zwemmers. Daarom is het aan te bevelen om hierbij goede oordopjes te gebruiken die tegen water bestand zijn, zoals de AudioNova Swim oordoppen.

Deze oordopjes sluiten de gehoorgang af van het water. Ook wanneer je buisjes in de oren draagt of een trommelvliesperforatie hebt, kun je met deze oordopjes zonder problemen zwemmen, in bad of onder de douche gaan. De universele oordopjes voor het zwemmen zijn spatwaterdicht en zijn comfortabel in gebruik zonder dat je een druk in de gehoorgang voelt. 

Bekijk onze AudioNova Swim oordoppen

Waarom oordopjes dragen tijdens het zwemmen? 

Met op maat gemaakte zwem oordoppen bescherm je je oren tegen water, chloor en ongewenste bacteriën. Deze zwem oordopjes houden het zwemwater, dat vaak vol bacteriën zit, buiten de gehoorgang. Zo voorkom je dat je last krijgt van oorontstekingen of oorpijn. Zwem oordopjes op maat sluiten je gehoorgang helemaal af. Zo kun je met een gerust gevoel zwemmen, douchen of watersporten.

Zwem oordoppen op maat bij jou in de buurt

Bij Schoonenberg krijg je van onze audiciens vrijblijvend advies over gehoorbescherming. Voor de aanschaf van zwem oordoppen op maat met een perfecte pasvorm moet een afdruk gemaakt worden. Maak online een afspraak bij een van onze winkels en laat een audicien een goede afdruk maken. Op basis van de afdruk worden de oordoppen gemaakt en na ongeveer drie tot vier weken zijn ze klaar.

Professionele oordoppen aanmeten
Vind een winkel bij jou in de buurt


Zwemmersoor, surfersoor en barotrauma

Mensen die aan watersport doen kunnen te maken krijgen met verschillende oorgerelateerde gezondheidsproblemen:

 

Zwemmersoor

Een zwemmersoor wordt veroorzaakt door water dat in het oor achterblijft nadat je hebt gezwommen. Bacteriën beginnen te groeien en kan een infectie in je oor veroorzaken. Zodra je een oorinfectie hebt, raden we je aan contact op te nemen met je huisarts voor een antibioticakuur.

Surfersoor

Bij een surfersoor is er sprake van een abnormale botgroei die kan optreden in de gehoorgang. Het wordt meestal veroorzaakt door blootstelling aan koude wind en water, waardoor het bot rond het oor wordt aangezet om knobbels van benige groei te ontwikkelen die de gehoorgang vernauwen. Deze aandoening is genoemd omdat het regelmatig voorkomt bij koudwatersurfers, maar het kan voorkomen bij elke activiteit die plaatsvindt in koude, natte en winderige omstandigheden, waaronder zwemmen, windsurfen, kajakken, zeilen en jetskiën.


Barotrauma

Barotrauma, oftewel een trommelvlies perforatie, is een verwonding aan het trommelvlies of het binnenoor als gevolg van waterdruk op diepe diepten of wanneer gedoken wordt met een neusverkoudheid. Diepwaterduikers lopen risico op barotrauma. Bij deze aandoening kun je de pijn meteen voelen.


Zwem oordoppen voor kinderen

Bij kinderen met (tijdelijke) oorproblemen, ontstekingen of gevoelige oren kan zwemwater problemen veroorzaken. Zwem oordoppen voor kinderen kunnen dan een oplossing bieden. Bij Schoonenberg kun je zwem oordopjes op maat laten maken, die de oren van je kind beschermen tegen water. Deze oordoppen voorkomen dat er water in de gehoorgang komt, terwijl je kind bijvoorbeeld wel de instructies van de badmeester kan horen. Op maat gemaakte zwem oordoppen bieden de beste bescherming en het meeste comfort voor de gevoelige kinderoren.

Veelgestelde vragen over zwem oordopjes:

Mag je duiken met oordoppen?
Duiken met oordoppen raden we af. Ook zwem oordoppen zijn niet geschikt om mee te duiken. Dit heeft te maken met de druk op het trommelvlies, wat flinke oorpijn kan veroorzaken.
Wat kosten zwem oordoppen op maat?
Bij Schoonenberg vind je de speciale ProActiv Swim Customized Professional oordoppen. Deze worden op maat gemaakt en zijn speciaal ontworpen voor mensen die van watersporten en zwemmen houden en voor mensen die regelmatig last hebben van oorontstekingen. Ze hebben een uitstekend draagcomfort, zijn makkelijk te plaatsen en uit je oor te halen, zeer zacht en zorgen ervoor dat er geen water in je gehoorgang komt. Ook zijn ze herbruikbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Vanaf €99,95.
Hoe lang kun je zwem oordoppen op maat gebruiken?
Zwem oordoppen op maat blijven ongeveer  5 jaar goed, afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Deze zwem oordopjes zijn gemaakt van siliconenmateriaal waardoor je ze gemakkelijk met leidingwater kunt reinigen en hergebruiken. Lees de meegeleverde handleiding hoe je de zwemoordopjes reinigt, gebruikt en opbergt voor een optimale levensduur.