0900 600 7008

Zwemmen

Gehoorbescherming voor het zwemmen en tegen water

Water in de gehoorgang kan erg ongemakkelijk zijn tijdens het zwemmen en kan leiden tot oorontsteking. Het is raadzaam om je oren te beschermen met zwemdoppen. Met goede oordopjes heeft vocht veel minder snel een kans om schade aan de gehoorgang aan te brengen.

Wat is gehoorbescherming voor bij het zwemmen?

Oordoppen voor bij het zwemmen sluiten de gehoorgang hermetisch af, waardoor vocht niet naar binnen kan. Zo kun je naar hartenlust deelnemen aan watersport en onder water zwemmen zonder dat je bang hoeft te zijn voor oorproblemen.

Waarom en wanneer heb je gehoorbescherming nodig?

Ben je als zwemmer of watersporter gevoelig voor oorontstekingen, oorpijn of gehoorverlies? Dan doe je er goed aan om je oren te beschermen met speciale oordoppen voor bij het zwemmen. Deze zwemdoppen houden water, chloor en ongewenste bacteriën uit je oor, beschermen tegen harde geluiden.

Soorten gehoorbescherming voor zwemmers en watersporters

Schoonenberg heeft een ruim assortiment oordoppen voor tijdens het zwemmen en watersporten. Je kunt kiezen uit universele zwemmersoordoppen of voor zwemdoppen op maat.
Blauwe universele oordoppen van ProActiv
Universele oordoppen: ProActiv Swim
Een oorontsteking of oorinfectie is een regelmatig terugkerend verschijnsel bij surfers, zeilers, roeiers en zwemmen. Daarom is het aan te bevelen om hierbij goede oordopjes te gebruiken.

Bekijk onze ProActiv Swim oordoppen
Verschillende kleuren op maat gemaakte oordoppen van ProActiv
Op maat gemaakte oordoppen: ProActiv Swim Customized Professional
Deze oordoppen voor tijdens het zwemmen worden op maat gemaakt en zijn speciaal ontworpen voor beoefenaars van watersporten, zwemmers en mensen die regelmatig last hebben van oorontstekingen.

Bekijk onze maat gemaakte oordoppen

 

 

 


Wat gebeurt er als je je oren niet beschermt tegen het water?

Na het zwemmen zijn je oren vaak warm en vochtig. De ideale omgeving voor bacteriën om zich in te nestelen. Met als mogelijk gevolg: oorpijn, oorontsteking, een zwemmersoor of een surfersoor als je veel aan watersport doet; je oor beschermt zichzelf tegen de wind, de kou en het water door te vernauwen. Ook daarvan kun je oorpijn, oorontsteking en zelfs gehoorverlies krijgen. Ook het geroep en gegil in drukke zwembaden kunnen je gehoor blijvend beschadigen.

Advies en gehoorbescherming op jouw maat

Bij Schoonenberg krijg je van onze specialisten vrijblijvend advies over gehoorbeschermers. Dus kom eens langs om kennis te maken of de beschermers uit te proberen. Wil je je oren beschermen voor het zwemmen en tegen water? Dan krijg je bij ons de beste gehoorbescherming.

Maak direct een afspraak