Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Stel je eens voor: je favoriete muziek van Spotify streamen via je hoortoestel. Of het geluid van je computer op je hoortoestel binnen krijgen terwijl je een film kijkt. Het kan allemaal met de nieuwste generatie bluetooth-hoortoestellen waarmee je onmiddellijk verbinding maakt met jouw televisie, smartphone, smartwatch of andere bluetooth apparaat. In een handomdraai verandert jouw hoortoestel in een slimme accessoire. Dat is handig! Dit zijn alle Lumity, Paradise en Marvel hoortoestellen en de Phonak Audéo B.

Een gehoorapparaat koppelen met bluetooth: hoe werkt dat?

Hoortoestellen met bluetooth-technologie kun je eenvoudig koppelen aan je smartphone, televisie of audiosysteem, zodat je geluid rechtstreeks naar je hoortoestel kunt streamen. Er zijn bluetooth-hoortoestellen die je rechtstreeks kunt verbinden met het door jou gekozen Apple-apparaat. Deze worden Made for iPhone (MFi) hoortoestellen genoemd. Er zijn ook bluetooth-hoortoestellen voor Android. Deze hoortoestellen maken rechtstreeks bluetooth verbinding of via een draadloze streamer.
De Phonak Marvel met een Bluetooth visual

Hoortoestellen met een directe bluetooth koppeling

Stel je eens voor: muziek rechtstreeks op je oren terwijl je routeplanner je tussendoor aanwijzingen geeft, zonder dat iemand anders het hoort. Maar je kunt ook het geluid van je computer op je hoortoestellen binnenkrijgen tijdens het gamen, skypen of film kijken. Ook hierbij is aan jou de keuze of je de omgeving wilt horen of niet. Een hoortoestel bedienen was nog nooit zó makkelijk. Het kan allemaal met de nieuwste generatie hoortoestellen van Phonak.
 
Bekijk de nieuwste generatie

Nieuwste gehoorapparaten met bluetooth

Schoonenberg heeft altijd de nieuwste generatie hoortoestellen welke je kunt verbinden met Bluetooth. Deze nieuwe generatie van gehoorapparaten biedt een ongeëvenaarde luisterervaring met universele connectiviteit: via bluetooth kun je direct helder geluid streamen van je smartphone, TV en andere apparaten. De Phonak Audéo Lumity is een van de nieuwste generatie hoortoestellen welke een ongeëvenaarde luisterervaring biedt met universele connectiviteit. Nieuwsgierig geworden? Probeer een toestel dan vrijblijvend uit.

 Maak een afspraak

Onze nieuwe Phonak toestellen

Dankzij doorlopend onderzoek en technologische vooruitgang biedt Phonak het allerbeste in spraakverstaan, comfort, gebruiksgemak en algemene luisterervaring. Met Phonak toestellen begeef je je geruisloos van de ene naar de volgende luistersituatie, of het nu thuis, op kantoor, op het sportveld of in sociale omgevingen is, en je blijft de hele dag door in contact. Bijzonder aan Phonak-hoortoestellen is het vermogen om spraaksignalen van het ene naar het andere hoortoestel te sturen, zodat je alles kunt horen met beide oren. De toestellen leveren daarbij een beter spraakverstaan.
Een packshot van de Phonak Audeo Paradise
Phonak Audéo Lumity

De nieuwe reeks Phonak Lumity toestellen beschikken over een verbeterd spraakverstaan in rumoer en een universele connectiviteit met iOS en Andriod. Ook beschikken de hoortoestellen over gepersonaliseerde ruisonderdrukking. Phonak Lumity biedt een een directe connectiviteit met zowel Andriod- als iOS telefoons, TV's en andere draadloze apparaten voor middel van Bluetooth. De gehoorapparaten kunnen met tot wel 8 bluetooth apparaten verbonden worden en zelfs met 2 apparaten tegelijkertijd verbonden zijn. 
Een packshot van de Phonak Audeo Paradise
Phonak Audéo Paradise

Deze nieuwe reeks Phonak-hoortoestellen biedt een helder, natuurlijk geluid, een briljant spraakverstaan en nieuwe dynamische ruisonderdrukking voor uitdagende situaties. Het hoortoestel is eenvoudig te gebruiken en aan te passen dankzij een universele connectiviteit en een nieuwe Tap Control voor gemakkelijke toegang tot Bluetooth-functionaliteiten.
Een packshot van de Phonak Audeo Marvel
Phonak Audéo Marvel

Marvel-hoortoestellen zorgen voor topkwaliteit geluid tijdens handsfree gesprekken en het via een rechtstreekse verbinding luisteren naar tv, muziek, e-books, podcasts en andere audiobronnen. Het lijkt op het gebruik van draadloze hoofdtelefoons, maar is misschien nog wel beter omdat Marvel-hoortoestellen onderscheid maken tussen gestreamde spraak- en muzieksignalen en zichzelf automatisch aanpassen zodat je optimale geluidskwaliteit ervaart.
Een packshot van de Phonak Bolero Marvel
Phonak Bolero Marvel

De Phonak Bolero is bedoeld voor mensen met licht tot ernstig gehoorverlies De Phonak Bolero heeft een maximale betrouwbaarheid en degelijkheid samen met een helder, rijk geluid en multifunctionaliteit. Phonak Bolero Marvel hoortoestellen kunnen direct verbinding maken met iOS- of Android-smartphones of andere telefoons met Bluetooth®-apparaten.
Een packshot van de Phonak Sky Marvel
Phonak Sky Marvel

De Phonak Sky Marvel productlijn biedt een breder bereik aan geluiden en is ontwikkeld voor kinderen en tieners met licht tot ernstig gehoorverlies. Het breder bereik is essentieel voor de ontwikkeling van spraak en taal. In rumoerige omgevingen verstaan kinderen spraak 24% beter met een Sky Marvel dan met andere hoortoestellen. De Sky Marvel is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten, heeft een krachtige oplaadbare batterij die de hele dag meegaat en een op maat gemaakt besturingssysteem dat speciaal ontworpen is voor kinderen.

Voordelen van bluetooth gehoorapparaten

Met een bluetooth hoortoestel kun je op afstand verbinding maken met andere apparaten, waardoor je hoortoestellen in een draadloze headset veranderen. Door de directe verbinding met je hoortoestel geniet je van je een optimale geluidskwaliteit. En zo zijn er nog meer handige voordelen:
 • Stream muziek naar je hoortoestellen vanaf je smartphone, tablet of ander apparaat;
 • Luister naar je favoriete televisieprogramma op het volume dat jij kiest;
 • Audioboeken beluisteren op je tablet of e-reader;
 • Navigatie instructies van je GPS-systeem of verkeersapp;
 • Handsfree bellen;
 • Eenvoudige bediening van je hoortoestel via een app op je smartphone. Zo kun je bijvoorbeeld het volume regelen of bij sommige hoortoestellen het achtergrondlawaai wegfilteren.


Wat kost een gehoorapparaat met bluetooth?


Wat de prijs van een gehoorapparaat is, is afhankelijk van je wensen, je zorgverzekeraar en natuurlijk van je persoonlijke hoorsituatie. Wij kijken graag samen met jou naar verschillende oplossingen en bieden je altijd de keuze uit minimaal 3 hoortoestellen. Zo vinden we het toestel dat het beste bij jou past.

Lees meer over de kosten

Wat is bluetooth?

Bluetooth maakt draadloze verbindingen met slimme apparaten mogelijk zoals smartphones, tablets, tv's en andere slimme apparaten. Hierdoor kun je op een korte afstand eenvoudig gegevens uitwisselen tussen deze apparaten. Een bluetoothverbinding kan in veel situaties heel handig zijn. Denk aan je smartphone die je via bluetooth kunt koppelen aan je koptelefoon, zodat je makkelijk muziek kunt luisteren.

Maak verbinding met al jouw apparaten

Je koppelt ze via bluetooth draadloos met je smartphone of smartswitch. Zo kan je met Android iOS of een ander besturingssysteem eenvoudig en rechtstreeks via je hoortoestellen bellen. Met Phonak TV Connector, een eenvoudige plug-and-play oplossing, kun je genieten van je favoriete tv-programma’s, films en muziek. De nieuwste technieken houden steeds beter rekening met je persoonlijke levensstijl en voorkeuren en zorgen ervoor dat geluid rechtstreeks bij je binnenkomt op de manier die bij je past.
 
Bij een directe koppeling zijn de hoortoestellen met bluetooth rechtstreeks verbonden met je computer, telefoon of ander bluetooth apparaat. Hierdoor heb je je handen vrij en hoef je geen extra accessoires mee te nemen. Heel fijn bijvoorbeeld als je niet vaak thuis bent en makkelijk op andere plekken muziek wilt kunnen luisteren of tv wilt kijken door je hoortoestellen ter plekke met de tv of audio-installatie te verbinden.
 
Met onze topcollectie van de nieuwste en meest geavanceerde hoortoestellen in het vrije keuze assortiment ben je niet gebonden aan de richtlijnen van de zorgverzekeraar, maar beslis je zelf. Je krijgt dan geen vergoeding vanuit de zorgverzekering, maar wel de nieuwste technieken, het meest natuurlijke geluid én de slimste opties. Bovendien is het aankoopbedrag vaak aftrekbaar van de belasting.
 
Lees meer over vergoedingen

Wat is een directe koppeling?

Een afbeelding van apparaten waarmee een Phonak Marvel kan verbindenBij een directe koppeling zijn de hoortoestellen rechtstreeks verbonden met je computer, telefoon of ander bluetooth apparaat. Hierdoor heb je je handen vrij en hoef je geen accessoires mee te nemen en maak je gebruik van rechtstreekse streaming. Door de streamer lijkt het qua gebruik bijna op een draadloze headset.

Enkele nieuwe Phonak toestellen hebben een directe koppeling, zoals de Phonak Audéo Marvel en de Phonak Audéo B-Direct. Deze toestellen bevatten state of the art technologie.

Wat is een indirecte koppeling?

Een vrouw met een streamer om haar nek hangenBij een indirecte koppeling maak je gebruik van een streamer, zo kun je eenvoudig helder geluid streamen. Een streamer ontvangt het bluetooth signaal en zorgt voor de overdracht hiervan naar je hoortoestel. De meeste hoortoestellen maken gebruik van deze techniek. De streamer is daarbij ook te gebruiken als afstandsbediening, zodat je je telefoon niet hoeft te pakken. De streamers hebben ook vaak een audio-snoer zodat je direct verbinding kunt maken met andere apparaten, zonder bluetooth.

Hoe een gehoorapparaat met bluetooth werkt

Hoortoestellen met bluetooth kun je eenvoudig koppelen aan je smartphone, televisie of audiosysteem, zodat je geluid rechtstreeks naar je hoortoestel kunt streamen. Er zijn bluetooth-hoortoestellen die je rechtstreeks kunt verbinden met het door jou gekozen Apple-apparaat. Deze worden Made for iPhone (MFi) hoortoestellen genoemd. Er zijn ook bluetooth-hoortoestellen voor Android. Deze hoortoestellen maken rechtstreeks bluetooth verbinding of via een draadloze streamer.

Het koppelen door middel van bluetooth kan verschillen per type toestel. Alleen als de software van een telefoon aansluit op die van het hoortoestel kunnen ze met elkaar worden verbonden.

Gehoorapparaat koppelen aan je telefoon

Door middel van bluetooth kun je een hoortoestel eenvoudig aan verschillende mobiele apparaten koppelen, waaronder ook je telefoon. Het is hierbij wel belangrijk om te benadrukken dat er verschillende merken van gehoorapparaten op de markt te vinden zijn, en dat het koppelen door middel van bluetooth kan verschillen per type toestel. Alleen als de software van een telefoon aansluit op die van het gehoorapparaat kunnen ze met elkaar worden verbonden.

Kom je er niet uit om je gehoorapparaat te koppelen aan je telefoon? Neem vast een kijkje op de ondersteuningspagina van Schoonenberg voor alle handleidingen over het  koppelen van telefoons en gehoorapparaten. Mocht je er dan alsnog niet uitkomen, staan onze StAr gecertificeerde audiciens voor je klaar om je hierbij te helpen.

Een hoortoestel koppelen met een iPhone:

Je kunt heel eenvoudig jouw hoortoestel aan bluetooth koppelen. Hoe het precies werkt, leggen we graag uit:
 • Stap 1: Ga naar het startscherm van de iPhone en tik op het pictogram 'Instellingen'
 • Stap 2: Selecteer 'Bluetooth' en schakel deze in.
 • Stap 3: Schakel vervolgens jouw hoortoestellen uit en schakel ze na 5 seconden weer in.
 • Stap 4: Na enkele seconden wordt de naam van jouw hoortoestel weergegeven op het iPhone-scherm. Tik hierop om te selecteren.
 • Stap 5: Het volgende bericht wordt nu weergegeven: 'Bluetooth Pairing Request' (Koppelingsverzoek Bluetooth). Klik op 'Pair' (Koppelen).
 • Stap 6: Je hoort nu een verbindingstoon in het gekoppelde hoortoestel.
 • Stap 7: Jouw iPhone is nu verbonden met jouw hoortoestellen.

Een hoortoestel koppelen met een Android telefoon:

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 13 en hoger. Je kunt hoortoestellen op 2 manieren koppelen aan je Android-apparaat. Eerst leggen we uit hoe het koppelen via verbonden apparaten werkt:
 • Stap 1: Ga naar het startscherm van je Android-telefoon en tik op het pictogram 'Instellingen'.
 • Stap 2: Tik op Verbonden apparaten en dan Nieuw apparaat koppelen.
 • Stap 3: Kies je hoortoestel uit de lijst met beschikbare apparaten.
 • Stap 4: Wacht tot het eerste hoortoestel gekoppeld is en tik dan op het andere hoortoestel in de lijst met beschikbare apparaten.
 • Stap 5: Nadat beide toestellen gekoppeld zijn, is de status Actief, links en rechts.
 • Stap 6: Als je de instellingen wilt wijzigen, tik je naast de naam van het hoortoestel op Instellingen.
 • Stap 7: Als je een Pixel-telefoon hebt, check je of deze compatibel is met hoortoestellen.
Het koppelen via toegankelijkheid werkt het beste met ASHA-compatibele hoortoestellen. Dat werkt als volgt:
 • Stap 1: Ga naar het startscherm van je Android-telefoon en tik op het pictogram 'Instellingen'.
 • Stap 2: Tik op Toegankelijkheid en dan Hoortoestellen.
 • Stap 3: Tik op Doorgaan en dan Nieuw apparaat koppelen.
 • Stap 4: Kies je hoortoestel uit de lijst met beschikbare apparaten. Zorg dat het hoortoestel in de koppelingsstand staat.
 • Stap 5: Wacht tot het eerste hoortoestel gekoppeld is en tik dan op het andere hoortoestel in de lijst met beschikbare apparaten.
 • Stap 6: Nadat beide hoortoestellen gekoppeld zijn, zie je een status zoals Actief, links en rechts.
Heb je nog vragen hierover? Onze audiciens leggen je graag uit hoe je een gehoorapparaat met bluetooth koppelt aan jouw iPhone, Andriod telefoon of ander apparaat.

Maak een afspraak

Lees meer over de hoortoestellen voorzien van de nieuwste slimme technologie

Veelgestelde vragen over hoortoestellen met bluetooth:

Gaat de batterij van een bluetooth hoortoestel sneller leeg?

Ja, hoortoestellen met bluetooth verbruiken over het algemeen meer energie dan hoortoestellen zonder deze draadloze functie.

 

Kun je telefoneren met een bluetooth hoortoestel?

Ja, je kunt telefoneren met een bluetooth hoortoestel. Als je je bluetooth hoortoestel koppelt aan je smartphone, kun je telefoongesprekken voeren via het hoortoestel. Het geluid van de oproep wordt dan rechtstreeks naar je hoortoestel gestuurd, waardoor je het gesprek duidelijker kunt horen. Het koppelen van de apparaten kan variëren afhankelijk van het specifieke merk en model van zowel het hoortoestel als de smartphone.
 

Zijn bluetooth hoortoestellen veilig?

Ja, bluetooth hoortoestellen zijn veilig, omdat ze moeten voldoen aan de veiligheidsvoorschriften van de overheid.