Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Luidspreker-in-het-oor hoortoestel (LIHO/RIC)

Luidspreker-in-het-oor hoortoestel (LIHO), ook wel Receiver in Canal (RIC) hoortoestellen zijn de meest populaire hoortoestellen.

Een grafiek voor hoorverlies en leefstijl
Beschrijving
Ze zijn voor bijna iedere mate van gehoorverlies geschikt (met uitzondering van hele zware slechthorendheid), ze hebben een prettig draagcomfort, zijn geschikt voor vrijwel alle vormen gehoorgang en zijn ook nog eens nauwelijks zichtbaar.

Anders dan de AHO-hoortoestellen is de luidspreker uit het hoortoestel gehaald en wordt deze in het gehoor geplaatst. Omdat de luidspreker in de gehoorgang gedragen wordt zijn RIC hoortoestellen een stuk kleiner dan de AHO-hoortoestellen. Middels een zeer dun en bijna onzichtbaar draadje wordt het luidsprekertje met het gehoortoestel verbonden. Doordat de luidspreker in het oor vlakbij het trommelvlies geplaatst wordt, zorgt dit voor een natuurlijk en helder geluid.
Voordelen
  • Een helder en natuurlijk geluid
  • LIHO werken perfect in combinatie met draadloze hoorhulpmiddelen, zoals een TV-adapter of smartphone
  • Zeer klein, licht, compact en nauwelijks zichtbaar
  • Geschikt voor bijna iedere mate van gehoorverlies
  • Geschikt voor vrijwel alle vormen gehoorgang
  • Grotere batterijen dus gaat langer mee
Nadelen
  • Het luidsprekertje kan verstopt raken als gevolg van oorsmeer

Voor wie is een luidspreker-in-het-oor hoortoestel interessant?

Luidspreker-in-het-oor hoortoestellen zijn geschikt voor bijna iedereen met gehoorverlies. Ze zijn licht en kunnen bijna onzichtbaar achter het oor gedragen worden. Het is het meest populaire hoortoestel. De toestellen zijn beschikbaar in veel verschillende uitvoeringen, met of zonder technische snufjes en in veel verschillende kleuren die goed bij iemands huidskleur of haarkleur passen zodat het toestel nog minder zichtbaar wordt. Je hebt LIHO/RIC uitvoeringen die oplaadbaar zijn en met verschillende bluetooth hoorhulpmiddelen verbonden kunnen worden. De digitale LIHO/RIC hoortoestellen kunnen dankzij bluetooth technologie gemakkelijk verbonden worden met al uw draadloze apparaten (mist deze middels bluetooth verbonden kunnen worden) zoals een smartphone, televisie of andere audiobronnen.

World of Hearing

World of hearing

In onze World of Hearing winkels kan je de meest innovatieve hoortoestellen in het echt zien en ontdekken.


Informeer je hier

Luidspreker-in-het-oor hoortoestellen (RIC/LIHO)

De Phonak Audeo Lumity
De Phonak Audeo Paradise

Hoe werkt een LIHO/RIC hoortoestel

Receiver-in-the-ear hoortoestellen (RIC) zijn de kleinste achter-het-oor modellen die er zijn. Ze zijn voorzien van externe luidsprekers en bieden meestal ook draadloze functionaliteiten. Deze hoortoestellen zijn geschikt voor licht tot ernstig gehoorverlies en voor eenzijdige doofheid.

Ben je benieuwd welke LIHO-hoortoestellen wij aanbieden?

Maak nu snel een afspraak
Vind een winkel bij jou in de buurt