Geen fan van vocht

De meeste hoortoestellen houden niet van vocht. Maar ze zijn ook geen excuus om binnen te blijven! Toestellen hebben meestal een coating die de elektronica beschermt, maar de batterijen kunnen wel vochtig worden en gaan oxideren. Dat kan schade veroorzaken aan de hoortoestellen. Controleer dus regelmatig of de batterijen nog droog zijn als je in vochtig weer hebt buiten gelopen. Kom je terecht in een plensbui? Gebruik dan een paraplu of zet je capuchon op.

Wil je je helemaal geen zorgen maken over je hoortoestel in de regen?

Met de Phonak Audéo Life hooroplossing is dit geen enkel probleem. Het is bestand tegen vocht. Je kunt er zelfs mee zwemmen! Het is uitgebreid getest op zout- schoon en zwembadwater en  

Dagelijks onderhoud

Waarschijnlijk wil je je hoortoestellen niet missen. Daarom is het geen overbodige luxe om ze tegen ongevallen te verzekeren. Daarnaast onderhoud je ze natuurlijk op de best mogelijke manier. Maak de oordopjes bijvoorbeeld dagelijks schoon en andere onderdelen één keer per week. Verwijder 's avonds de batterij en open het batterijklepje. Zo houd je het droog. 

Veel hoortoestellen beschikken ook over filters die beschermen tegen vocht en vuil. Bij vochtig weer verstoppen de filters sneller en dit heeft invloed op de werking van het apparaat. Maak je toestel daarom regelmatig schoon en zorg ervoor dat je altijd reservefilters bij de hand hebt, zodat je deze op tijd kunt vervangen.  

Nat geworden?

Zijn je hoortoestellen nat geworden? Volg dan deze stappen om schade te voorkomen:  

  • Schakel het apparaat zo snel mogelijk uit.  

  • Droog het apparaat af met een droge doek.  

  • Schud het vocht eraf en herhaal totdat de doek droog blijft.  

  • Laat het apparaat vervolgens goed drogen in een potje met een droogtablet of in een speciale droogbox (Heb je batterijen? Verwijder dan ook de batterijen). Na 24 uur drogen kun je de apparaten opnieuw opstarten (Apparaten met batterijen? Dan kunt u de batterijen weer in het apparaat plaatsen). 

Essentiële onderhoudsproducten

  • Een drybox of Charge and Care oplader (oplader en drybox in één) is een handig alles-in-één reinigingssysteem. Het reinigt, droogt en desinfecteert je hoortoestellen. Het uv C-licht in de box doodt, bacteriën, virussen en schimmels. 

  • Er zijn nog allerlei andere producten beschikbaar om je toestel goed te onderhouden. Bijvoorbeeld speciale reinigingsdoekjes of een luchtpomp, maar ook reinigingstabletten, reinigingsspray of ultrasoonreinigers.  

Ongelukje of onverwacht defect?

Met het HoorZekerPakket krijg je vijf jaar lang gratis service, onderhoud en reparaties, reinigingsdoekjes en - indien nodig- batterijtjes. Bovendien zijn je toestellen dan ook 5 jaar lang verzekerd! 

Ontdek het HoorZekerPakket