0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!
Online Hoortest
Snel weten hoe het met jouw gehoor staat?

De nieuwste hoortoestellen zijn gebouwd om horen zo eenvoudig en comfortabel mogelijk te maken. Welke voordelen ze bieden en wat de toekomst in petto heeft, lees je hier.

Overzicht:

Wat kunnen de nieuwste hoortoestellen?

  • Oplaadbare hoortoestellen
  • Streamen
  • Titanium hoortoestellen
  • Onzichtbare hoortoestellen
  • Wearables en Hearables

Hoe werken de hoortoestellen van de toekomst?

  • Gedachtesturing
  • Sturing via kijkrichting

Wat kunnen de nieuwste hoortoestellen?

Oplaadbare hoortoestellen

Hoortoestellen maken het leven een stuk eenvoudiger. De nieuwste generatie hoortoestellen is voorzien van een ingebouwde accu die 24 uur hoorplezier geeft na één oplaadbeurt. De lithium-ion-accu's gaan bovendien tot 40% langer mee dan traditionele modellen.

Het opladen van de hoortoestellen is net zo eenvoudig als het bijladen van je smartphone. Dankzij de korte laadtijden en mobiele laders is het ook geen probleem als je het opladen een keertje vergeet.

Hoortoestellen met oplaadbare accu's zijn niet alleen gebruiksvriendelijker, maar ook veel milieuvriendelijker. Iemand met een klassiek hoortoestel met batterijen verbruikt in vijf jaar tijd ongeveer 500 zink-lucht-batterijen.

 

 

 


Streamen

De nieuwste hoorapparaten koppel je via bluetooth draadloos met je smartphone of smartwatch. Zo kan je met Android, iOS of een ander besturingssysteem eenvoudig en rechtstreeks via je hoortoestellen bellen.

De meeste hoortoestellen kan je draadloos met je tv- en audiotoestellen verbinden. Zo wordt het geluid rechtstreeks naar je hoortoestellen gestuurd, waardoor je er ten volle van kunt genieten.

Met de bijbehorende apps kun je via je smartphone ook je hoortoestellen bedienen. Je kunt het programma aanpassen of het geluidsvolume voor beide oren apart instellen. In een druk restaurant kan je bijvoorbeeld het geroezemoes onderdrukken om je beter te kunnen concentreren op je gesprekspartner. Omgevingsgeluiden zoals straatlawaai kun je dempen en natuurgeluiden zoals vogelgezang versterken. 

Er zijn ook apps met handige tips en handleidingen voor het onderhoud van je hoortoestellen. Mensen die kampen met oorsuizingen kunnen met de Tinnitus Balance App hun persoonlijke klankbibliotheek aanleggen om het gesuis te verzachten.

Hoortoestellen van titanium

De nieuwste in-het-oor toestellen zijn gemaakt van medisch titanium. Dat maakt ze duurzaam, licht en sterk. De titanium modellen zijn extra klein en worden op maat gemaakt, waardoor ze perfect in je gehoorgang passen. En uiteraard zit binnenin toptechnologie waardoor het toestel zich automatisch aan de omgeving aanpast zonder dat je iets handmatig hoeft in te stellen.

Phonak Virto-B Titanium

Onzichtbare hoortoestellen

Lyric is het eerste 100% onzichtbare hoortoestel. De Lyric zit zo diep in je gehoorgang, dat hijvan buitenaf volledig onzichtbaar is. Je kunt Lyric meerdere maanden achter elkaar dragen en hoeft de hoortoestellen bijvoorbeeld niet uit te nemen als je gaat sporten. Lyric maakt gebruik van de anatomie van het oor, waardoor je van een natuurlijke klank kunt genieten.

Een wearable weergegeven

Hearables

Wearables, kleine, intelligente toestellen die je op je lichaam draagt – zoals smartwatches en fitnessarmbanden -, zijn al een tijdje op de markt. Deze wearables zijn er intussen ook voor het oor: hearables. Hearables zijn intelligente hoofdtelefoontjes die je draadloos kunt verbinden met je smartphone. Je kunt ze ook gebruiken om je medische gegevens of activiteiten te tracken. Deze hearables zijn bedoeld voor mensen zonder gehoorverlies. Daarom zijn hearables niet hetzelfde als hoortoestellen. Hearables filteren geluiden die goed horende mensen niet willen horen, terwijl hoortoestellen een oplossing bieden voor gehoorverlies. Hearables zijn vooral interessant om muziek, telefoongesprekken en andere digitale signalen rechtstreeks aan het oor door te geven.

Hoe werken de hoortoestellen van de toekomst?

Ondanks de grote technische vooruitgang kunnen hoortoestellen het menselijke gehoor nog niet volledig vervangen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) zijn wereldwijd 466 miljoen mensen aangewezen op hoorapparaten. Daarom wordt er continu geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. In de toekomst zouden hoortoestellen heel anders kunnen werken.

Gedachtesturing

Misschien kunnen we in de niet al te verre toekomst hoortoestellen met onze gedachten sturen. Wetenschappers willen hoortoestellen ontwikkelen die zich dynamisch aan de wensen van de drager aanpassen. Als je bijvoorbeeld tussen twee gespreksgroepen in staat en maar met één gesprek wilt meeluisteren, dan herkent het hoortoestel wat je wilt horen en brengt het alleen het gewenste gesprek over.

Sturing via kijkrichting

Via de hoofd- en oogbewegingen bepalen de hoortoestellen wat de drager wil horen.

Gereanimeerde cellen in het binnenoor

Onderzoekers van de Harvard University en de University of South California hebben een manier gevonden (bij dieren tenminste) om de cellen in het binnenoor te reanimeren.

Hoewel het nog wel even zal duren tot deze technologieën echt op de markt zijn, houden wij je van alle innovaties op de hoogte. Ondertussen vind je hier alle informatie over de beste hoorapparaten van toonaangevende merken en over de keuze van het geschikte hoorapparaat. Heb je een gehoorapparaat nodig, dan kan je altijd bij een van onze ervaren audiciens terecht voor persoonlijk advies.