Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Microfoons voor luistersituaties

Hoortoestellen helpen je bij het goed horen en verstaan op een korte afstand. Toch zijn er situaties waarin meer hulp nodig is dan alleen een hoortoestel om spraak te verstaan, vooral wanneer er ook achtergrondlawaai is. Daarom heeft Schoonenberg diverse microfoons voor verschillende luistersituaties.
 
Zo is het horen in situaties met achtergrondlawaai een stuk aangenamer met de microfoons van Roger en de RemoteMic. Ook zorgen deze systemen voor beperking van de effecten van echo en de effecten van de afstand tussen de spreker en de luisteraar.

Hoe werken deze microfoons?

De microfoons en ontvangers vangen de stem van de spreker op en zenden deze draadloos uit naar de luisteraar, waarbij achtergrondlawaai wordt verminderd. Je hoort degene die tegen je praat daardoor beter tijdens vergaderingen of op sociale bijeenkomsten.
 
In rumoerige omgevingen zoals restaurants komen stemmen en geluiden uit alle richtingen; Schoonenberg biedt speciale draadloze microfoons waarmee je gesprekken perfect kunt verstaan en er goed aan kunt meedoen. Je kunt de microfoons op tafel plaatsen, op je kleding vastklemmen of om je nek hangen.
Door gebruik te maken van onze microfoons kun je weer optimaal genieten van alle gesprekken. Voor elke luistersituatie heeft Schoonenberg een geschikt hulpapparaat.
De Phonak Roger Table Mic
Roger Table Mic II
De Roger Table Mic II is een draadloze microfoon die speciaal is ontworpen voor mensen met gehoorverlies die in (grote) groepen vergaderen. De Roger Table Mic II vangt het geluid vanuit zes richtingen op en selecteert automatisch de richting met de helderste spraak. Hierdoor wordt het spraakverstaan in een groepsgesprek maximaal verbeterd; het effect is veel beter dan een enkel hoortoestel zou kunnen bereiken. Met de Roger Table Mic II kun je dus weer volledig meedoen tijdens vergaderingen.
 
Meer informatie over Roger Table Mic II
De Phonak Roger Pen
Roger Pen
De Roger Pen is een draagbare microfoon voor extra ondersteuning op het werk, tijdens vergaderingen, in een druk restaurant of thuis. Hij werkt optimaal als het gaat om spraakverstaan bij lawaai en op afstand. Je kunt gesprekken in gezelschap zonder moeite verstaan, doordat de stem van de spreker direct naar je hoortoestel wordt gestuurd.  Zo kun je presentaties op het werk goed volgen en ze zelf geven, zonder dat er een ingrijpende werkplekaanpassing nodig is.
 
De Roger Pen heeft een bluetooth-functie voor een draadloze koppeling van (mobiele) telefoongesprekken. Ook kun je de microfoon aansluiten op een docking station. Zo kun je televisie kijken terwijl de Pen opgeladen wordt.  Welk hoortoestel of cochleair implantaat je ook gebruikt, er is altijd een compatibele Roger-ontvanger.
 
Meer informatie over Roger Pen
De Phonak Roger EasyPen
Roger EasyPen
Speciaal voor mensen die eenvoud en gemak belangrijk vinden en tegelijkertijd hechten aan goede prestaties van een draadloze microfoon, is er de Roger EasyPen. Het is een eenvoudiger model dan de Roger Pen, maar levert dezelfde microfoonprestaties bij lawaai en bij het overbruggen van een afstand. De microfoon heeft slechts twee knoppen en biedt geen bluetooth-ondersteuning. De microfooninstellingen passen zich automatisch aan het ruisniveau en de sprekers rondom jou aan.  De Roger EasyPen kan worden verbonden met televisies, multimedia-apparaten of andere Roger-microfoons.
 
Meer informatie over Roger EasyPen
De Phonak Roger Touchscreen Mic
Roger Touchscreen Mic
De Roger Touchscreen Mic is een eenvoudige en intuïtieve microfoon voor leerkrachten om een groep beter te verstaan. De leraar kan de microfoon op een tafel plaatsen of om de nek dragen. De Roger Touchscreen Mic wisselt automatisch van modus voor individuele sprekers naar een modus voor interactie met een kleine groep, afhankelijk van de manier waarop hij geplaatst is.
 
Meer over Roger Touchscreen Mic
De Phonak Roger Select
Roger Select
Roger Select is specifiek ontworpen om hoorprestaties in groepsgesprekken aanzienlijk te verbeteren. Dankzij meerdere microfoons in zes richtingen vangt Roger Select spraak op in een straal van 360 graden. Je verstaat groepsgesprekken bij achtergrondlawaai 61 procent beter dan met alleen een hoortoestel. Bij kleine gezelschappen, van één tot vier personen, kun je de microfoon in het midden van de tafel plaatsen. Hij selecteert dan automatisch wie aan het praten is en schakelt moeiteloos over van de ene spreker naar de volgende. Je kunt het apparaat op je kleding klemmen of om de nek dragen. Roger Select bevat breedband bluetooth voor telefoongesprekken. Ook kun je luisteren naar televisie of multimedia-apparaten zoals muziekspelers en computers.
 
Meer over Roger Select
De Phonak Remote Mic
Phonak RemoteMic
Phonak RemoteMic is een lichtgewicht draadloze microfoon voor één-op-één-gesprekken in rustige situaties over afstand en bijvoorbeeld voor lezingen en presentaties. Wanneer de Phonak RemoteMic op de kleding is aangebracht, verstuurt deze via streamers zoals ComPilot II of ComPilot Air II de stem van de spreker rechtstreeks naar beide hoortoestellen, over een afstand tot 20 meter. Deze microfoon is niet geschikt voor gebruik in rumoerige omgevingen.
 
Meer over Phonak RemoteMic